<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 97

De avontuurlijke spring-in-’t-veld in Anne-Marie, CPM bij Dallas

Marita Daenekindt
Geschreven door Marita Daenekindt
6 december 2019
witvlak1

Een nieuwe CPM in de Dallas-ploeg: dat verdient een kennismaking. Wie is die Anne-Marie De Roeck (32) die na een avontuurlijke loopbaan in content, marketing en projectmanagement bij Dallas terechtkwam als CPM? Haar totemnaam uit de scoutsjaren zegt het nog altijd: Hartstochtelijke Lemming. “Alles wat je doet, daar sta je best helemaal achter. Ik geef graag mijn eigen twist aan dingen.”

Anne-Marie_1920x1080

Waar liggen de roots van Anne-Marie? Die liggen in Ranst, “de Voorkempen. Vrij landelijk, ook wel kleinburgerlijk (lacht). Ik was het middelste kind tussen twee broers. Altijd buiten aan het ravotten, heel actief, nooit thuis. We woonden achter het bos en mijn beste vriendin woonde om de hoek op een schapenboerderij. Het bos was onze speelplaats.”

Op school was ze de spring-in-’t-veld die vaak de opmerking “Zit stil!” te horen kreeg. “Ja, in de klas hoorde ik bij de expressieve, luidere kinderen. Een grote mond? Misschien wel.” Een groot deel van haar jeugd beleefde ze bij de plaatselijke scouts waar ze de totemnaam Hartstochtelijke Lemming kreeg. Een naam ‘die vooruitgaat’ en waar ze zich nog altijd in vindt. In het middelbaar ging haar interesse vooral richting taal, cultuur, de ‘zachtere’ wetenschappen. 

“Tot mijn 15de speelde ik ook toneel buiten de school. Experimenteel, op basis van improvisatie. We gaven een eigen invulling aan standaard poëzie en bestaande teksten. Heel leuk. Maar ik moest keuzes maken en de scouts kregen mijn voorkeur. Ik moest ook studeren natuurlijk.”

Haar leer- en carrièrepad

Waren er al vroeg symptomen dat ze in de reclame zou terechtkomen?

“Mmmh, niet echt. Ik wilde wel altijd al schrijven. En online tekst is content, een belangrijk gegeven in de reclame. Eerst studeerde ik journalistiek. Daarna deed ik een master in filmstudies en virtuele cultuur. Dit is later erg nuttig gebleken bij de eindredactie van visuele campagnes. Bij A.S.Adventure ging ik aan de slag als contentmedewerker. Daar ben ik doorgegroeid naar online marketeer/campagnebeheerder. Marketing, SEA en SEO, Google adwords: de meeste skills heb ik al doende geleerd, op de werkvloer zelf.”

Het echte avontuur

Na 4 jaar A.S.Adventure trok ze écht op avontuur, samen met haar vriend.  

“Een wereldreis van 9 maanden, dat was het plan. Starten in Azië, dan naar Nieuw-Zeeland en daarna naar Zuid-Amerika. Daar zijn we nooit geraakt. Uiteindelijk zijn we 4,5 maand in Nieuw-Zeeland blijven hangen. Daarna doorgereisd naar Lombok (Indonesië) waar we 1,5 maand de B&B van vrienden hebben uitgebaat. Na een pitstop in Frankrijk kon ik er weer tegenaan.” 

Na een kort traject als online performance marketeer startte ze bij Chirojeugd Vlaanderen in Antwerpen in een veelzijdige job met marketing, communicatie en projectmanagement ‘in the mix’. Een mix die haar goed lag.

Projectmanagement in combinatie met communicatie geeft me energie.
Veel uitdagingen tegelijk, daar drijf ik op.


Hoe kijk je aan tegen reclame?

“Standaard (tv-) reclame is niet meer voldoende in het huidige marketingklimaat. Eén zender en steeds dezelfde boodschap volstaat niet meer. Ik geloof veel meer in een allround marketingaanpak. Communicatie op maat, zodat je de juiste m/v de juiste boodschap op het juiste moment krijgt, waar dan ook de juiste KPI’s tegenover staan.

Inspirerende tv-spots zijn mini-films, super leuk om naar te kijken,
ik ben een  filmfanaat.


Wat is voor jou de beste campagne ever?

“Een campagne is goed wanneer je als eindgebruiker merkt dat er is nagedacht over de hele aanpak. Het beste voorbeeld daarvan is Coolblue. Die doen het schitterend, van communicatie tot customer experience, één lijn. Daar word ik als eindgebruiker blij van. Zo’n integrale aanpak zien we nog te weinig.”


Welke waarde wil je toevoegen?

“Ik zou graag een integrale marketingaanpak met KPI’s toepassen voor mijn klanten. Impact is zeker belangrijk, met die bril wil ik samen met de klant naar de (content)strategie kijken. Met een schone lei starten aan 2020, dat zie ik helemaal zitten.”

Is er leven na de job?

“Natuurlijk! Drie keer per week probeer ik te sporten: fietsen, MTB, racen. Framily is ook erg belangrijk in mijn leven. Koffietjes drinken met vrienden, op bezoek bij de metekindjes, het is erg belangrijk voor mij. Ik fotografeer. En ik heb een bijverdienste: ik werk in een Mexicaanse taqueria van vrienden op de Dageraadplaats, in de zaal. Dat is eigenlijk vooral een betaalde hobby :-)”

Alltime nr. 1 hit?

Forty man van Drum Drum Dance Dance blijft mijn all time strijdlied.

 

Ook interessant

Deze verhalen over People

Schrijf je in op de nieuwsbrief