<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 97

Annelien Boens: ingeweken West-Vlaamse met een liefde voor duurzaamheid.

Marita Daenekindt
Geschreven door Marita Daenekindt
27 augustus 2018
witvlak1

Vers bloed! Deze week verwelkomen we een nieuwe Content Creator. Haar naam? Annelien Boens. Haar taak? IJzersterke content creëren voor onze klanten zodat ze hun marketingdoelstellingen halen. Naast een interview voor de blog krijgt ze een rol in het filmpje van de week. Zo kun je een gezicht op onze nieuwe kracht plakken. Vooraleer ze fantastische content mag creëren, vuren we enkele vragen op haar af.  

Annelien Boens

Wie is Annelien?

Annelien: “Een West-Vlaamse die de liefde is gevolgd en zo Bachten de Kupe inruilde voor Antwerpen. Ik ben niet bang om een sprong in het diepe te maken dus. Over het algemeen ben ik ook een vrolijk persoon. Van de 365 dagen ben ik het merendeel goed gehumeurd. Mede dankzij het feit dat mijn dochtertje goed slaapt. Als ik er grumpy bijloop, zal dat waarschijnlijk komen omdat iemand mijn nachtrust heeft verstoord. Gelukkig valt dat allemaal wel goed mee. ”

“Had dit interview twee jaar geleden plaatsgevonden, dan had ik ook gezegd dat ik een enorme stresskip ben. Maar dat is verleden tijd dankzij mijn carrière als webjournalist. Dat was een redelijk stresserende job, maar anderzijds had je er geen plezier meer aan als je stress had. Toen ik dat besefte, maakte ik me veel minder druk.”

“Ze noemen mij ook wel een ‘vat vol weetjes’. Soms zijn deze nutteloos, maar laten we het erop houden dat ik met alles een beetje mee ben. Ik kan dus met jou meebabbelen over Goffin en het Europees Kampioenschap, maar ik kan evengoed meepraten over de laatste roddels uit het BV-landschap. Dat heeft ook nadelen hoor. Vroeger wou niemand met me naar de cinema. Ik kon mijn mond niet houden en vertelde continu weetjes over acteurs, regisseurs en noem maar op. Dat is wel fel verbeterd!”

“Daarnaast ben ik fel bezig met duurzaamheid. Ik heb samen met mijn vriend een blog daarover: EcoLifestyle. Daar willen we aantonen dat ecologie écht niet geitenwollensokken hoeft te zijn. Mijn vriend is trouwens duurzaamheidsconsultant. Die liefde voor duurzaamheid heb ik ook door hem ontwikkeld. Veel mensen weten er weinig over, daarom geven we tips. Noem me alsjeblieft ook geen ecogoeroe want ik leer ook nog dagelijks bij.” 

Wat ga je doen bij Dallas Antwerp?

Annelien: “Leuke, creatieve content maken voor de klanten zodat zij kunnen groeien als bedrijf. Ik wil ervoor zorgen dat ik met mijn teksten en creatieve input mensen kan betoveren. In mijn eerste dagen is het natuurlijk een beetje zoeken, maar ik vind Content Creator zijn nu al enorm fijn. Zeker omdat ik creatief mag meedenken op mijn klanten en dat die inbreng ook effectief geapprecieerd wordt. Zo moet ik niet puur uitvoerend denken.” 

Wat ga je Dallas Antwerp bijbrengen?

Annelien: “Ik hoop zoveel mogelijk natuurlijk, maar ik denk dat ik zeker wat kan bijbrengen aan het concept van Dallas Antwerp. Daarom komen mijn schrijfskills van pas. Als webjournalist schreef ik meerdere artikels per dag, dus ik kan wel schrijven en ik weet wat er allemaal aan te pas komt. Toch zal het schrijfproces van de content die ik hier ga verzorgen anders zijn. Het zou tof zijn mocht ik collega’s, klanten en lezers inspireren met de zinnen die ik schrijf.”

Ook mijn lifestyle-achtergrond zal het eenvoudiger maken om leuke onderwerpen te verzinnen en te schrijven vanuit verschillende invalshoeken. Bovendien kan ik me verplaatsen in de gedachtegang van de lezer. In mijn vroegere job moest ik ook heelder dagen researchen. Ik ken dus alle truken van Google en kan snel de nodige info vinden. Uiteraard ga ik deze delen met mijn collega’s. Zo kunnen we efficiënter werken.”

“Ook aan de leuke sfeer wil ik mijn steentje bijdragen. Toen ik nog niet voor Dallas Antwerp werkte, vond ik jullie uitstraling geweldig. Alles wat jullie deden gaf mij een leuk gevoel en goesting om in dat mooie verhaal te stappen. “ 

HOE BEN JE HIER BELAND?

Annelien: “Ik volgde de liefde en ben zo in Antwerpen beland. Daarom ging ik op zoek naar een leuke uitdaging in Antwerpen waarbij ik schrijfskills kon gebruiken. Ik ben helemaal geen salespersoon en wou ook geen online journalistiek meer doen. Geef mij daarom maar een job waarin ik verhalen kan vertellen. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar communicatiebureaus in het Antwerpse en de rest is geschiedenis...

Wat vind je leuk aan Dallas Antwerp?

Annelien: “Dat wat ik online zag ook overeenkomt met de realiteit. Het is hier echt leuk en de mensen zijn enorm vlot. Toch blijven die eerste dagen onwennig. Je weet nog niet hoe de mensen denken en reageren, maar na enkele dagen kan ik me al een goed beeld van Dallas Antwerp vormen.”

Ik moet me er nog in verdiepen, maar het concept inbound marketing ligt me sowieso meer dan al dat druk marketinggeweld. De komende dagen ga ik trouwens studeren voor mijn inbound marketingexamen zodat ik helemaal mee ben.”

“Ik vind het ook leuk dat ik als Content Creator mijn ding mag doen. Je moet geloofwaardig overkomen. Als je niet gelooft wat je schrijft, merk je dat echt aan de tekst. Daarom ben ik lyrisch dat ik toffe content waar ik achter sta mag creëren. En ja, er zullen altijd onderwerpen zijn die je minder liggen, maar als Content Creator kun je die zo invullen dat ze leuk worden.” 

Met wat ben je bezig naast Dallas Antwerp?

Annelien: “Mijn blog EcoLifestyle en dochter Juliette slurpen al mijn tijd op, maar dat vind ik niet erg. Ze begint bijna te wandelen, dus nu heb ik extra veel werk om haar overal achterna te zitten. Verder doe ik aan bodystyling om terug in vorm te geraken. Ik wil ook weer beginnen lopen. In 2014 heb ik de Ten Miles nog gelopen, maar dat is er de voorbije jaren niet meer van gekomen door de zwangerschap. Toch wil ik jullie al één ding beloven: ik doe mee aan de Ten Miles in 2017!”

cta-vacature

Ook interessant

Deze verhalen over People

Schrijf je in op de nieuwsbrief