<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 97

Reis(je) rond de wereld van CPM Catherine

Marita Daenekindt
Geschreven door Marita Daenekindt
28 augustus 2019
witvlak1

Ooit maakte ze een wereldreis van een jaar die haar naar Azië, Nieuw-Zeeland en Mexico bracht. Daar kan ze nu - 20 jaar en een gevarieerde loopbaan in communicatie later - nog altijd van nagenieten. Haar professioneel pad bracht haar via diverse bestemmingen naar Dallas, waar ze onlangs als CPM (Content & Project Manager) aan de slag ging. Gestructureerd, creatief en avontuurlijk tegelijk: imagine the impact. We ontmoeten haar kort na haar start bij Dallas.

Catherine_Z1920x1080

De roots van Catherine Vereecke? Die liggen in De Pinte, een levendige gemeente naast Gent. Daar bracht ze haar kindertijd door, met de buurkinderen op straat, in bossen en weiden. Mooie tijden, vindt ze. Als jongste van vier leerde ze snel haar “mannetje” te staan. Ze speelde piano, was graag creatief bezig maar hield evenzeer van een spelletje kickeren met haar broers. Van de scouts ging het naar het jeugdhuis. Van de meisjesschool in het dorp naar “de blauwkes” van het Sint-Pietersinstituut in Gent.

“Van ons dorp naar de stad Gent, dat was toch wel een stap. Het had ook Deinze kunnen worden, maar mijn moeder zette de keuze even heel scherp (“naar het boerse Deinze of chiqué Gent”?), ik koos dan maar voor dat laatste. En ik ben er haar zowaar nog steeds dankbaar voor.”

Iets met talen

Wat ze later wou worden, was eerst niet zo duidelijk.

“Ik wist wat ik niét wou doen, wetenschappen en zo. Talen lagen me beter. Ik koos uiteindelijk voor vertaler-tolk Frans/Engels. Toffe studie, niets mis mee, maar toen ik later veel ging reizen, besefte ik dat Spaans misschien wel een ‘spannender’ keuze was geweest. Aansluitend deed ik een jaar Media & Communicatie en werd het me duidelijk dat ik in die richting verder wilde. De stap naar reclame - iets met talen én creatief - was redelijk evident.”

Na mijn studies kwam ook even de optie ontwikkelingssamenwerking in zicht.
Maar het werd reclame.

Haar carrièrepad - met communicatie als rode draad - werd geen lange rechte lijn, eerder een afwisselende reis met veel soms uiteenlopende etappes.

“Het grootste deel van mijn loopbaan in communicatie heb ik gewerkt aan bedrijfszijde, aan de kant van de klant. In sectoren als lifestyle, chemie, vastgoed en fashion. Daarna heb ik de kans gekregen gedurende een aantal jaren tal van toffe, vaak ook persoonlijke projecten te doen. 1 jaar een hoeve gerenoveerd, 1 jaar fotografie gestudeerd, een freelance project bij Club Brugge, 2 jaar gewerkt bij een Antwerps eventkantoor, veel gereisd, veel mensen ontmoet … Er zijn zoveel dingen die ik boeiend vind. Veel van die bucketlist heb ik effectief al eens gedaan. Veel uit geleerd.”

Hoe sta je tegenover reclame?

“Ik bekijk reclame vooral vanuit professioneel standpunt. Is het goed gemaakt of niet, spreekt het mij aan? Uiteraard is er een overmaat aan reclame en is de hamvraag: hoe spring je daar tussenuit? Zelf hou ik van kwaliteit, reclame waarvan ik denk: “waw, goed gevonden!”, reclame die de intelligentie van mensen niet onderschat. Hoewel, campagnes zoals die van Dovy zijn zo fout dat het weer zalig goed wordt (lacht).”

Deze spot is Catherine’s favoriet:

Hoe ben je bij Dallas terechtgekomen?

“Ik volgde Dallas al langer, hoor. Had heel jullie website doorgelezen, alle content offers gedownload en de mailflows gevolgd, als inspiratie in mijn vorige job. Zo heb ik ook inbound marketing leren kennen, via jullie.  Toen ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging, kreeg ik via The Maffia een bericht dat Dallas versterking zocht en ja, zo kwam ik hier terecht. Heel aangename sfeer, vanaf dag één voelde ik mij thuis.”

Hoe zie je je bijdrage tot Dallas?

“Hoe ik mijn taak als Content & Project Manager zie? Ik wil erover waken dat projecten kwalitatief worden uitgevoerd binnen de afgesproken deadlines. En dat ‘mijn’ klanten tevreden zijn, natuurlijk. Daarvoor denk en werk ik ook inhoudelijk mee. In deze eerste fase wil ik me vooral goed inwerken en “de logistiek”, de way of working hier in de vingers krijgen. Daar heb ik voor mezelf al een timing opgeplakt.”

Hoe zou je jezelf omschrijven?

“Gestructureerd. Heel gestructureerd en planmatig. Dat heb ik echt nodig. Ik behoud graag de controle. Maar ook creatief, visueel en inhoudelijk. In een team ben ik een meedenker en meetrekker. Daarnaast ben ik een fervente branding- & huisstijl-fan. En ik denk graag na over hoe je een strategie in concrete acties kan omzetten.”

Is er nog leven na de job?

“Jazeker. Eerst en vooral is er het gezin. Maar daarnaast ga ik twee maal per week zwemmen en ben ik veel bezig met fotografie. Ik word regelmatig door bedrijven ingeschakeld als freelance fotograaf. Fashionshoots, eventreportages en lifestylefotografie, voor websites, brochures, social media. Het is een ‘job on the side’, maar vooral een passie. Daarnaast hou ik ook van films, een goed boek, restaurantbezoekjes en trips naar het buitenland. Hoeveel uren zijn er in een dag zeg je?!”

Waar ga je dit jaar op reis?

“Ik droomde al vijf jaar luidop van IJsland. En omdat ik er dit jaar 45 werd, besloot ik de koe bij de horens te vatten. In februari ging ik een week naar Noord-IJsland. Simply fabulous! De zomervakantie bracht ons naar het Griekse eiland Paros. En als het werk het enigszins toelaat … dan mag daar van mij gerust Stockholm en Moscou nog bij komen dit jaar. En Venetië! De Biënnale. We hebben tickets, maar nog geen babysit voor de kinderen. Anybody?”

Wat is jouw alltime Nr. 1 hit?

“Ik hou ontzettend veel van muziek, maar een alltime Nr. 1 hit, dat vind ik een moeilijke. Ik had destijds wel wat met Daan. Dat timbre, heerlijk!”

Ook interessant

Deze verhalen over People

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Reacties (0)

Nog geen reacties

Geef hier je feedback of stel je vraag.