<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 55

Charlotte, scoutsmeisje met de totemnaam die niet klopt.

Marita Daenekindt
Geschreven door Marita Daenekindt
6 september 2018
witvlak1

Voor mij zit Charlotte, aka Zachtaardige Ara. Dat is haar totem bij de scouts waar ze bijna haar hele jeugd - tot vorig jaar - sleet. Maar die past niet bij haar karakter, zegt ze zelf.
“Die totem zegt niet veel over mij. Nu ben ik uitbundig. En impulsief, soms ook wel.”
Rustig en ernstig. We waarschuwen je: zo ziet ze er alleen maar uit. What you see is what you will not get.

Ze noemt zichzelf ook geen nerd. Verre van. Ze moet lachen als ik vraag of ze tot het type nerd mag gerekend worden. Je hoort het natuurlijk niet elke dag. Een vrouw die graag programmeert. Maar ze trekt het zich niet aan. Een rebels kantje dat wel vaker boven komt drijven tijdens ons gesprek.

charlotte_Z1920x1080

HET REBELSE KANTJE

Ik heb altijd een interesse gehad in kunst.

“Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in kunst. Dat zag je ook aan mijn resultaten in het ASO.” Zo steekt ze onmiddellijk van wal. “Maar ik heb pas in mijn 5de jaar middelbaar voor kunst - beeldende vorming - kunnen kiezen. Het was niet echt het pad dat haar ouders voor haar uitgestippeld hadden. Maar hoe gaat dat? Je bent jong en je wilt wat. En dan durf je wel eens wat tegenwerken.
“Na mijn humaniora, ben ik 4 jaar op kot geweest in Genk. Communicatie- & Media Design Interaction in Lucas School of Arts, een studie die je amper vindt in Vlaanderen.”

DE CREATIEVE VRIJHEID

Na haar Master begon ze zich meer te interesseren voor reclame, dankzij een stage bij een communicatiebureau in Leuven. Even geen codes meer. Alleen maar grafische vormgeving.
Bleek dat ze daar ook wel kaas van had gegeten.
“Zo ben ik bij BAS, Belgian School of Advertising, terecht gekomen. Daar lieten ze mij heel vrij. Net wat ik nodig had. De poort naar reclamewereld opende zich.”

Bij BAS vond ik de creatieve vrijheid die ik zocht. 

HET DALLAS-EFFECT

De rest van het verhaal kennen wij al. Ze liep 5 maanden stage bij Dallas en viel meteen op door haar enthousiasme, haar werklust en haar creatieve veelzijdigheid.
“Bij Dallas heb ik het evenwicht van alles wat ik zocht gevonden. Ik kan coderen, maar ook meedenken aan creatieve strategieën en de grafische vormgeving bepalen. Hier kan ik me verder bekwamen in de dingen die ik op school geleerd heb in een professionele omgeving.”

Ik kom echt tot rust als ik wat kan haken voor de tv.

Hoe ze eventjes afhaakt

Haken. Zegt ze zonder verpinken. ‘Ik kom echt tot rust als ik wat kan haken voor de tv.’
En verder doet ze alles wat jongedames van haar leeftijd doen. Op stap gaan met vrienden. Af en toe een reisje. Concertje hier. Restaurantje daar.

“Eigenlijk heb Ik teveel hobby’s gehad in mijn jeugd. Maar muziek is wel een constante geweest Ik heb 10 jaar piano gedaan. Heb mezelf gitaar aangeleerd en ik wil ooit nog goed banjo kunnen spelen. Ze ligt klaar maar ik heb nog geen tijd gehad.”

Het mag duidelijk zijn. Charlotte is niet voor één gat te vangen. Veelzijdigheid is haar middle name. Een creatieve duizendpoot die verschillende wegen tegelijkertijd bewandelt. En ze weigert te kiezen. Eens rebel, altijd rebel. Ook al ziet ze er zo niet uit.

Je eigen interview op de Dallas-blog? Ontdek dan onze openstaande vacatures! 

cta-vacature

Ook interessant

Deze verhalen over People

Schrijf je in op de nieuwsbrief