<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 104

Een kijkje in de wereld van Chitra Singh, Performance Strategist

Marita Daenekindt
Geschreven door Marita Daenekindt
30 januari 2020
witvlak1

Toen ze vorig jaar voor Google naar België kwam, ontmoette Chitra Dirk Cassiers. Enkele lange gesprekken en drie maanden later kon ze beginnen aan haar volgende project: de digitale ‘performance’ van Dallas-klanten naar een hoger niveau tillen. Begin 2020 kwam ze het Dallas-team versterken. Maak kennis met een Performance Strategist die van alle marketing thuis is. Ook outbound.

Dallas-5

Chitra Singh (29). Haar voornaam betekent ‘prent’. Maar het is ook één van de 108 namen van de hindoeïstische godin Kali. Die ziet er meestal afschrikwekkend uit met woest opengesperde ogen. Niets daarvan bij deze Chitra. Ze beschrijft zichzelf als ‘a kind soul’ en dat klopt. Hoewel ze bekent dat haar lontje - heel soms - wat kort is. 

Het grootste deel van haar leven tot nu toe beleefde ze in New Delhi. Haar vader was bij het leger en werd overal in India gestationeerd. Tijdens de vakanties ging zij hem met haar oudere broer en moeder opzoeken. De broer die 7 jaar ouder is, woont ondertussen in Canada met zijn driejarige dochter. “My little niece is my partner in crime.” 

Jeugd in delhi

Wat voor een kind was zij? 

“Als kind was ik constant buiten, op straat. Om te spelen, te fietsen, vrienden op te zoeken, … Een computer hadden we heel lang niet. Pas toen ik in het 5de middelbaar zat, kreeg mijn broer er een. Ik mocht die ook wel eens gebruiken.”

Dat dit het begin zou zijn van een toekomst in ICT wist ze toen nog niet. Na het middelbaar koos ze voor bedrijfswetenschappen. Gevolgd door een MBA. Droomde ze van een eigen bedrijf? “Mmmh, toch wel. Of CMO worden in een groter bedrijf. Dat zag ik ook wel zitten.” 

Works hard, talks a lot

Hard studeren deed ze in elk geval. Toch als ze alleen was. In gezelschap was ze een vrolijke babbelaar, in de klas de ‘backbencher’ die hierover opmerkingen kreeg. Maar haar taken leverde ze altijd goed af. Was haar praatvaardigheid achteraf gezien een nadeel - of toch een voordeel? 

“Een voordeel, toch wel. Het is positief wanneer je makkelijk contacten kunt leggen met anderen. En duidelijk zeggen wat je vindt. Dat doe ik zoveel mogelijk.” 

Het kwam haar alleszins van pas voor haar eerste job. Na de MBA startte ze eerst bij Mars Inc. Chocolates als Sales Manager. Een toffe job die ze echter stopzette toen ze heimwee kreeg naar huis. Daarna werd ze Online Marketing Manager bij Oyo Rooms, een start-up hotelketen die het ondertussen internationaal goed doet. 

Het is positief wanneer je makkelijk contacten kunt leggen met anderen.
En duidelijk zeggen wat je vindt. Dat doe ik zoveel mogelijk.

Strategist bij Google

Na zes maanden Oyo kwam er een opportuniteit bij Google als Campaign Manager. 

“Ik was erg onder de indruk toen ik bij Google aankwam. Iedereen is daar zo ‘smart’. Zou ik niet uit de toon vallen? Dat viel wel mee. Ik groeide door tot Agency Strategist en Senior Agency Strategist.” 

Wat deed (en doet) zij vooral als strateeg? “Ik heb me verdiept in Google Ads en alle features. Nu bepaal ik de performance-strategieën voor klanten: hoe ze betere resultaten kunnen scoren. Want er is altijd ruimte voor groei. De meeste bedrijven hebben een ‘mishmash’ van business doelstellingen. KPI’s zijn er meestal wel. De vraag is hoe we alles - en dus niet alleen SEA of Facebook, maar alle kanalen - kunnen samenbrengen voor een sterk totaalresultaat. Daar werk ik graag aan mee.” 

#VRIJE GEEST #PRAATGRAAG #HARDE WERKER #NO-NONSENSE #GOEDE ZIEL 

Hoe vind je je weg in deze wereld?

“Diep vanbinnen wéét je of je op de juiste weg zit. Daarnaast geloof ik dat we in de wijde oceaan van kennis kleine druppels toevoegen, elke dag.” 

Wat geeft jou de grootste voldoening in je werk? 

“Ik hou ervan nieuwe elementen in de discussie binnen te brengen, een nieuwe invalshoek. Ik voel graag dat ik waarde toevoeg, zelfs al is die klein. In een gesprek met de klant praat ik dan over nieuwe features, andere platformen, iets om uit te proberen. En als dat experiment dan ook nog lukt...” 

Jouw eerste indruk van Dallas? 

“Het is een kleine, hechte familie. Iedereen staat open voor discussie, iedereen leert graag bij. Verkopen om te verkopen: nooit. Iedereen denkt constant na hoe we het nog beter kunnen doen voor de klant. Een voorbeeld voor andere agencies, vind ik.” 

Ik wil meer smaak toevoegen aan de Dallas-mix, inbound én outbound! 

Hoe bekijk jij inbound marketing? 

“Ik vind dat je inbound én outbound marketing best integreert om een hoger niveau van performance te bereiken. Want zo creëer je een breed spectrum van mogelijkheden waaruit je kan kiezen. Als performance consultant wil ik de klanten hierin graag bijstaan.”   

Is er nog leven na de job? 

“Zeker. Ik ben een ‘serial hobby changer’ (lacht), ik doe nooit lang dezelfde hobby. Op dit moment ben ik op zoek naar een nieuwe dansstijl, na folk, salsa, jazz, … Ik hou ook van yoga, muziek beluisteren en playlists aanmaken, koken. Chicken Chettinad, bijvoorbeeld. Héél lekker.”

Alltime nr. 1 hit?

“Dat is ‘Are you with me?’, de song van de eerste date met mijn man.”

 

Ook interessant

Deze verhalen over People

Schrijf je in op de nieuwsbrief