<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 60.png

Dallas Antwerp start opnieuw Belgische HubSpot user group op

Dominique Verniers
Geschreven door Dominique Verniers
8 augustus 2018
witvlak1

Het is officieel: België heeft opnieuw een Hubspot User Group. Na het verdwijnen van de User Group in Brussel, was het wachten op een opvolger. Die leegte is nu gevuld. De gangmaker hierachter? Dallas Antwerp. Daarom dopen we de groep: HubSpot User Group Antwerp, kortweg HUG Antwerp. We leggen de bezielers achter HUG Antwerp enkele vragen voor.

Het doel van zo’n HubSpot User Group is…

Dominique: “Aanhangers en believers van HubSpot samenbrengen. De User Group komt driemaandelijks samen in hartje Antwerpen. De bedoeling is uiteraard om er een echt evenement van te maken. Hier delen de leden hun verhalen, nemen ze deel aan discussies en krijgen ze nieuwe inzichten over hoe ze hun inbound marketingstrategie kunnen optimaliseren. Of hoe ze HubSpot nóg slimmer kunnen inzetten. We merken dat hier ook veel vraag naar is. Het is natuurlijk ook mooi meegenomen dat we elkaar allemaal eens leren kennen. Het is dus zeker ook een netwerk-evenement.” 

Hug_Antwerp.jpg

Wat leer je op zo’n HubSpot User Group-event?  

Dominique: “De agenda van een HUG varieert, maar hangt ook af van de input van de leden. Voorbeelden van agendapunten zijn: succesformules van inbound marketing, veelbesproken HubSpot functionaliteiten zoals ads add-on demonstreren, een website audit of een HubSpot customer case study. Deze lijst is zeker niet oneindig, maar op basis van de reacties van de leden sturen we uiteraard bij.”

Hoe blijf je op de hoogte van deze events?

Door je in te schrijven voor onze e-mail updates. Of door de HUG te volgen op Facebook en Twitter. Wil je zelf deelnemen aan dialogen rond inbound marketing of suggereer je topics voor een volgende HUG? Laat het ons gerust weten via de LinkedIn-groep. 

Waarom zouden we überhaupt met een HubSpot User Group beginnen?

Thierry: “Met een HubSpot User Group in België willen we ons partnership met HubSpot in de kijker zetten. Als voortrekker en Gold Partner zijn we zeer trots om dit – samen met HubSpot – te organiseren. Maar het gaat hier uiteraard niet over Dallas Antwerp. Ik ben dan ook vooral benieuwd naar de grote uitdagingen en vragen die andere HubSpot gebruikers hebben. Nieuwe inzichten verzamelen om aan te pakken en oplossingen voor uit te dokteren hoort daar ook bij.

"Bovendien hoop ik een bepaalde dynamiek op gang te brengen waardoor we een stukje 'Boston' naar Antwerpen halen. De beweging rond HubSpot is zeer energiek en inspirerend. Hier in België kijkt iedereen wat wantrouwig naar elkaar, terwijl we zoveel van elkaar kunnen leren en zelfs samen de inbound (r)evolutie in een stroomversnelling krijgen. Handjeklap en 'hell yeahs' om wat 'excited' te worden, het zal er allemaal bij horen”

Dirk: "Ik hoop dat we binnen de Hubspot User Group bedrijven gaan informeren, bijscholen, maar vooral gaan helpen. Dat is de main focus waarvan we absoluut niet mogen afwijken. Daarnaast willen we met de HUG meer ruchtbaarheid geven aan inbound marketing als dé manier bij uitstek om bedrijven te helpen in hun groei. In België staat dit nog een beetje in zijn kinderschoenen, maar ik merk een vooruitgang. Je kunt HUG Antwerp dan perfect zien als een soort van begeleiding. Uiteraard ben ik trots dat we met Dallas Antwerp onze schouders hieronder zetten, maar daar gaat het echt niet om. We willen gewoon dat ‘reclame’ weer leuk wordt en dit is een kleine stap daarin.”