Skip to content
Dirk Cassiers
Marita Daenekindt 20 augustus 2018 2 min read

Managing Partner, Ondernemer, Vader, Zanger en niet echt een lezer

Dirk Cassiers is als Managing Partner een van de drijvende krachten achter Dallas Antwerp. Zijn focus? Een structuur die voor gelukkige klanten zorgt en dat begint bij een enthousiast team Dallasianen. Als ambitieuze vader van 4, zangtalent en ondernemer is hij continu op zoek naar de juiste balans tussen privé en werk, ook al lukt dat met momenten voor geen meter. Ontdek hier de échte Dirk Cassiers.

Dirk Cassiers

“Ondernemen, dat is een manier van leven”

Op je 25ste een eigen reclamebureau opstarten? Geen probleem. Dirk stuwde CreAdvice de hoogte in en zat al gauw met een goed geoliede machine van een 40-tal werknemers. Dat ontging ook Duval Guillaume niet en ze kochten de boel over. Dirk Cassiers besliste op dat moment om iets volledig anders te gaan doen. “Eigenlijk is dat tot op vandaag nog niet gelukt. Ik ben gewoon terug begonnen met waar ik goed in ben: een bedrijf opstarten, dat uitbouwen en de juiste mensen aanwerven. Ik heb daar nog steeds geen spijt van. Ik ben een ondernemend persoon, hou van continu vernieuwen en probeer mezelf steeds her uit te vinden. Ik vind dat plezant, ondernemen is mijn manier van leven en ik probeer daarom zoveel mogelijk ideeën uit mijn omgeving in mij op te nemen.”

“Kijk papa wat ik allemaal kan”

Naast organisatorisch en ondernemend vermogen zit er ook een pak creativiteit verscholen in Dirk. ( neen, we moesten dat niet schrijven ). Dat creatief kantje komt niet alleen bij Dallas Antwerp tot uiting. Dirk zet ook buiten het bureau al eens graag zijn klep open. Zingen is voor hem namelijk de ultieme uitlaatklep. De trouwe VTM kijker kent hem ongetwijfeld uit The Voice. “Het is dat stukje in mij dat graag op een podium springt en zegt ‘kijk papa wat ik allemaal kan’. Natuurlijk is Dallas belangrijk voor mij, maar ik zou Dallas niet kunnen volhouden zonder die creatieve ontladingen of zonder mijn gezin. Moest ik dat niet hebben zou ik zo’n uitgeblust mannetje zijn dat alleen maar werkt.”

“Zelfs een straatsteen is inspirerend”

Het lijkt niet altijd zo, maar Dirk heeft thuis geen bodemloos vat vol inspiratie staan. Hij haalt zijn inspiratie uit zijn omgeving en zijn mensen. Als hij op straat wandelt, ziet hij wel altijd iets dat hem tot nadenken aanzet. Hij verdiept zich ook graag in vakliteratuur, een passie die hij deelt met heel Dallas zo blijkt uit deze blog. “Ik ben enorm geïnteresseerd in het ondernemersverhaal van anderen. Ik lees graag over de mensen achter een succesvolle onderneming, hoe een idee tot stand kwam en hoe ze er een succesvol businessmodel van hebben gemaakt. Ook die lijdensweg naar succes spreekt me aan, wellicht omdat ik dat zelf ook allemaal heb meegemaakt.” Die vakliteratuur is ook het enige wat Dirk leest, een goede fictieve roman of thriller weet hem niet echt te boeien.

"Als ik mijn hoofd echt leeg wil maken dan ga ik zingen, skieën, fietsen, rij ik het gras af, kijk ik een serie of doe ik eens iets leuks met mijn kinderen."