Skip to content
Leads genereren per sector
Dirk Cassiers 16 augustus 2018 3 min read

Hoeveel leads moet je elke maand genereren?

Hoe succesvol is jouw marketingaanpak?

Op die vraag kunnen veel marketeers anno 2018 niet onmiddellijk antwoorden.

Vaak horen we excuses zoals “Onze inspanningen zijn moeilijk meetbaar”, “Ja, maar onze situatie is heel uniek” of nog erger, “We hebben geen concrete doelstellingen geformuleerd”. Die excuses zullen helaas ook in 2018 gebruikt worden... 😞

Maar hoe beoordeel je dan wat werkt en wat niet?
Hoe weet je of je iets moet verderzetten of net moet afbouwen?
Hoe evalueer je als CMO of CEO in welke mate de gekozen aanpak rendeert?

Om de cijfers van jouw marketingaanpak in het juiste perspectief te kunnen plaatsen, hebben we een aantal benchmarks verzameld. Zo weet je waar je staat en wat de groeimarge is.

Benieuwd naar het aantal leads jij maandelijks zou moeten genereren? 👇🏽

Hoeveel leads moet je maandelijks genereren per sector?

De onderstaande cijfers zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen. Integendeel. We baseren ons op een studie van HubSpot. HubSpot vroeg in die studie aan ruim 900 bedrijven uit verschillende sectoren hoeveel bezoekers, leads, marketing qualified leads, sales qualified leads en klanten ze genereren.

Vervolgens werden de gemiddeldes berekend en werd de uitkomst van het onderzoek schematisch voorgesteld. Het resultaat vind je hieronder.

Leads genereren per sector


Hoe moet je dit schema nu interpreteren?

Kies in de uiterst linkse tabel de sector waarin je bedrijf zich bevindt en lees vervolgens de rij erachter af. 

Voorbeeld: een bedrijf zit in de sector ‘Financial Services’ en heeft vandaag tussen 50.000 en 100.000 websitebezoekers. Dat bedrijf zou maandelijks 500 à 1000 nieuwe leads moeten genereren. Maandelijks zou datzelfde bedrijf tussen de 200 en 300 nieuwe klanten moeten kunnen overtuigen.

 

In de tabel zijn er geen wereldschokkende verschillen te vinden tussen alle sectoren. Toch zijn er enkele zaken die ons opvallen:

  • In alle sectoren, uitgezonderd financiële instellingen, ligt het gemiddeld aantal maandelijkse bezoekers tussen 10.000 en 50.000. Bij financiële instellingen ligt dit cijfer tussen 50.000 en 100.000 maandelijkse bezoekers.
  • Hoewel financiële instellingen duidelijk meer maandelijkse bezoekers verwelkomen, genereren ze evenveel leads als ‘Software’, ‘Travel & Tourism’, ‘Information Tech & Services’ en ‘Industrial & Manufacturing’.  De conversieratio ligt dus duidelijk lager in de financiële sector.
  • Organisaties die in de reissector zitten, hebben de meeste klanten op het einde van de rit. De conversieratio ligt hier overduidelijk hoger dan in de andere sectoren. Dat cijfer zal uiteraard dalen wanneer de lengte en complexiteit van het beslissingsproces toeneemt. Over een reis beslis je nu eenmaal sneller dan over een lening voor je huis.

Leads genereren per sector in Procenten

Hoewel de tabel van HubSpot een eerste houvast biedt, ontbreken enkele concrete cijfers en benchmarks waarmee je meteen aan de slag kunt.

Daarom hebben we de tabel dieper geanalyseerd en in een eigen overzicht gegoten. Hieronder stellen we de benchmarks voor van hoeveel maandelijkse leads je per sector moet genereren. Heb je meer of minder maandelijkse bezoekers dan 10.000 à 50.000, dan kan dit overzicht helpen om een realistische inschatting te maken.

Leads genereren

Hoe komen we tot deze cijfers?

Voorbeeld voor travel & tourism: om de gemiddelde conversieratio van leads te berekenen, nemen we het gemiddelde aantal leads (750) en delen we dit door het gemiddelde aantal bezoekers (30.000) en doen we dit x100. De visitor-to-lead ratio ligt dus voor de reis- en toerismesector op 2,50%.

Wat valt ons op?

Leads én klanten genereren gaat het vlotst bij organisaties die in de reis- en toerismesector zitten. Met een visitors-to-customer ratio van 1,16% scoort geen enkele andere sector beter.

De software-industrie genereert veel leads, maar heeft het moeilijker om ze te converteren tot klanten. Met een visitors-to-customer ratio van 0,25% delen ze de rode lantaarn met Media & Publishing en Industrial & Manufacturing.

De financiële instellingen genereren het grootste aantal bezoekers maar hebben met een visitors-to-customer ratio van 0,33% de op één na laagste score.

Hoe kan je deze resultaten behalen?

Uiteraard zijn deze cijfers slechts een eerste indicatie van wat haalbaar is binnen jouw sector. Idealiter kan je deze cijfers zodanig optimaliseren tot je een veelvoud van deze benchmarks realiseert.

Bereken de ROI van inbound marketing voor jouw bedrijf

We hebben een gloednieuwe calculator ontwikkeld. Met onze ROI calculator krijg je een eerste indicatie van wat inbound marketing voor jouw bedrijf kan betekenen. 

Wil je sneller meer resultaten halen? Boek dan hieronder een korte (of lange) meeting met mij om vrijblijvend over jouw doelstellingen en uitdagingen te praten. Kies je vrij moment met mij hieronder.