<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 14

HubSpot Enterprise licentie: nu wél voor grote bedrijven?

Dominique Verniers
Geschreven door Dominique Verniers
15 november 2018
witvlak1

Het jaarlijkse HubSpot congres is hét moment voor de wereldspeler in marketing en sales om nieuwigheden de wereld in te sturen. Tijdens de editie van september 2018 werd de vernieuwde Marketing Enterprise licentie voorgesteld. Voorheen was het een kwalitatieve toolset voor marketeers, maar hij miste toch wat features om grote bedrijven over de streep te trekken. Is het een geslaagde make-over die grote spelers volledig zal overtuigen? Wij houden de nieuwe features tegen het licht.

1. Meer controle over je beveiliging en eenvoudiger inloggen via single sign-on

Grote bedrijven zijn doorgaans voorstander van het single sign-on-principe. Gebruikers kunnen zich eenmalig aanmelden en krijgen meteen toegang tot de andere applicaties of resources binnen hetzelfde netwerk. Niet alleen neemt het aantal login-problemen af, bedrijven krijgen zo meer controle over de beveiliging van hun data.

De single sign-on-toepassing van HubSpot laat je toe om een integratie op te zetten met bestaande systemen zoals Okta, Azure Active Directory en OneLogin.

HubSpot Single Sign-On

2. Beveilig een stuk van je website via CMS Membership

Premium content is al goed ingeburgerd, niet het minst bij kranten- en magazinewebsites. Zij maken artikels en video’s beschikbaar voor abonnees en geregistreerde gebruikers. Dankzij de nieuwe CMS Membership feature kan je nu ook content op jouw website afschermen voor specifieke contacten in je database. Zo kan jij beslissen wie toegang krijgt tot premium content als video’s, uitgebreide cases, exclusieve webinars,...

Vanaf nu kan je dus bijvoorbeeld enkel toegang verlenen aan:

  • gebruikers binnen je bedrijf
  • klanten die hiervoor betalen
  • contacten die behoren tot een HubSpot Smart List (die je uit de database selecteert op basis van een specifieke filter)

3. Predictive Lead Scoring: welke leads verdienen de meeste aandacht?

Wat is de kans dat een lead een klant wordt? Dat is de centrale vraag bij predictive lead scoring. In de Professional licentie van HubSpot kan je manueel deze lead scoring opzetten, maar de Enterprise versie gaat een stapje verder. Hier loopt de lead scoring volledig automatisch. Via machine learning weet jouw sales team in geen tijd welke leads het meest gekwalificeerd zijn. Elk contact krijgt een individuele score toegekend. Aangezien HubSpot al geconnecteerd is met jouw website, CRM, e-mails,... is er bovendien geen extra set-up nodig.

HubSpot Enhanced Predictive Lead Scoring

4. Calculated properties

HubSpot maakte het voorheen onmogelijk om eigen calculated properties op te zetten. De beschikbare gegevens - denk bijvoorbeeld aan je maandelijkse omzet - konden weergegeven worden, maar je kon er geen berekeningen op uitvoeren (zoals een gemiddelde maandomzet berekenen).

De nieuwe feature maakt het mogelijk om eigen calculated properties op te zetten met een waarde die berekend wordt op basis van andere properties. Zo kan je een formule (bv. som van alle maandomzetten / 12) toevoegen en je eigen calculaties doorvoeren.

De marketeer kan dit bovendien zelf opzetten, wat een besparing betekent in development uren. De enige beperking: het is enkel mogelijk voor cijfermatige berekeningen, date properties zijn nog niet aan de orde.

HubSpot Calculated Properties

5. Rapporteren van je recurrente inkomsten

Veel bedrijven hebben een recurring verdienmodel, zoals een systeem met een maandelijkse fee of een abonnementsformule. HubSpot laat je nu ook toe om hierop eenvoudiger te rapporteren. Binnen de Enterprise licentie kan je deze recurrente inkomsten toevoegen, waardoor je doorheen de tijd een beter overzicht krijgt.

6. Gefilterde rapporten via Analytics views

Eén grote overzichtspagina met data (aantal bezoekers, aantal downloads, aantal leads, …) volstaat vaak niet voor grotere bedrijven. Zij hebben behoefte aan een meer doelgerichte rapportering per taal, land of business unit. HubSpot liet zich inspireren door Google Analytics en stelt bedrijven nu in staat om via filters op url en subdomeinen in te zoomen op data die voor hen belangrijk zijn. Heeft jouw bedrijf voor elke geografische regio een eigen marketing team en is je regio af te leiden uit een subdomein of url (bv. /belgium en /france)? Dan kan je met de nieuwe Analytics views rapporteren op de sessies enkel uit die regio.

Revenue Analytics Events

7. Beter gebruikersbeheer

Eén van de grootste drempels voor grotere bedrijven om met HubSpot in zee te gaan, was hun gebruikersbeheer en de toegang van gebruikers tot de software. Zo kon het marketing team in Frankrijk zonder problemen aan de templates van het Belgische team. Er was geen manier om dit te voorkomen.

Vanaf nu kan je gebruikers samenvoegen in teams en deze teams zelfs onderverdelen in subteams. Daarnaast kan je een deel van HubSpot toegankelijk maken voor een team/subteam/individuele gebruiker.

8. Custom analytics events voor nog meer inzichten

Via custom analytics events kan je het gedrag van je bezoeker nog beter opvolgen. Op welke buttons wordt geklikt binnen een pagina en scrollt een bezoeker tot het einde van een pagina? Bovendien kan dit ook op beveiligde pagina’s. Zo kan je onder meer in kaart brengen welke delen van je webapplicatie niet gebruikt worden.

Handige toepassingen? Gebruik de gegevens om een workflow op te zetten, vraag feedback aan de gebruiker of bouw reporting funnels om het nog inzichtelijker te maken.

9. Beheer meerdere brands vanuit één HubSpot portal

Heel veel grote bedrijven hebben meerdere brands en hieraan gelinkte websites. Of misschien maak je wel deel uit van een grote groep, waarbij elke dochteronderneming een eigen webstek heeft?

Hoe handig zou het zijn om al deze url’s of brands te beheren vanuit één all-in-one marketing tool? Heel erg handig, als je het ons vraagt. Vanaf nu kan je alle (sub)domeinen toevoegen binnen één HubSpot portal. Het is zowel mogelijk om een externe niet-HubSpot site toe te voegen als om extra websites te bouwen binnen het CMS van de tool.

10. Deel HubSpot activiteiten intern via Slack

Slack is tegenwoordig een populaire tool voor interne communicatie. Ook bij ons! De tool heeft onze mailboxen serieus lichter gemaakt én de efficiëntie binnen het bureau verhoogd. Nog geen gebruiker? Er bestaat een gratis versie waar je al heel ver mee raakt.

Wel al een Slack-fan? De integratie met HubSpot heeft enkele leuke features. Niet te missen dus.

Enkele voorbeelden:

  • Wanneer je een deal als gewonnen markeert in HubSpot CRM, dan kan je het goede nieuws delen met je collega’s via Slack.
  • Je krijgt een Slack-bericht als er een activiteit geregistreerd wordt van een contact waar jij eigenaar van bent.
  • Wordt jouw lead een MQL? Voor elke lifecycle stage update van je contacten kan Slack jou een berichtje bezorgen.
  • Het werkt ook in de andere richting. Zo kan je commando’s vanuit Slack naar HubSpot sturen. Vraagt iemand je in Slack om een lead terug te bellen? Dan kan je - zonder dat je HubSpot moet openen - een opvolgtaak aanmaken via een eenvoudig commando.

 

11. Integreer je chatbot met je eigen systemen

Chatbots bouwen, het is geen rocket science meer. Zolang je maar goed nadenkt over de mogelijke vragenlijsten en pistes waarbinnen die chatbot moet functioneren. Binnen HubSpot is het bovendien erg makkelijk om een chatbot te bouwen gebaseerd op je HubSpot database. 

Maar wat als je ook vragen wil beantwoorden met data uit je eigen systeem? Via custom bots kan een developer nu ook eigen code toevoegen of met webhooks - de manier waarop applicaties met elkaar ‘babbelen’ - werken om zo je bezoeker nog een rijkere, beter gestoffeerde ervaring te bieden.

HubSpot Custom Bots

Waar wacht je nog op?

Zo, dat was het. Een indrukwekkend lijstje van nieuwe features, als je het ons vraagt. Wij zijn nu pas volledig overtuigd van de meerwaarde van HubSpot voor grote bedrijven. De grote pijnpunten zoals beveiliging, reporting, werken in teams,... zijn volledig weggewerkt en ze hebben enkele nieuwe mogelijkheden zoals beveiligde content toegevoegd. De ideale all-in-one marketing toolbox, vanaf nu dus ook voor grotere spelers.

Benieuwd naar alle nieuwe tools die nu én binnenkort beschikbaar zijn binnen Hubspot ? Download de presentatie, bestaand uit 104 (!) slides en je bent weer helemaal mee.  

Download de presentatie