Header 5

Expert worden in inbound marketing? Stop je wijsneus langdurig in een paar inbound-boeken

Jan Algoed
Geschreven door Jan Algoed
1 augustus 2019
witvlak1

Het klopt dat je veel kunt leren door het gewoon te doen. Dat geldt uiteraard ook voor inbound marketing. Maar alles werkt beter –en aangenamer– als je start met de juiste inzichten. Vraag is: "Waar haal je die inzichten het best?" Een hoop kennis over inbound marketing kun je vandaag gewoon uit video halen. Het mooiste bewijs daarvan is de Hubspot Academy. Maar niet iedereen houdt van die manier van leren. En ook al ben je gek op 'instructional videos', volgens mijn ervaring is het zo dat kennis beter blijft hangen als je met je neus in de boeken duikt. Genoeg gewacht: op naar je eerste inbound-boeken!

Hubspot Academy, nu ook als inbound-boeken


Hubspot zelf heeft een aantal must-reads in de boekenrekken liggen.

Inbound Marketing: Attract, Engage, and Delight Customers Online – Brian Halligan en Dharmesh Shah

Inbound Marketing- Attract, Engage, and Delight Customers Online – Brian Halligan en Dharmesh Shah

Hubspot werd opgestart door Brian Halligan en Dharmesh Shah. Als je nog helemaal niet vertrouwd bent met inbound marketing, dan is dit boek wellicht de beste start. Zo raak je immers in één beweging vertrouwd met de filosofie, de terminologie en de frameworks van inbound marketing. 

 

Inbound Organization: How to Build and Strengthen Your Company's Future Using Inbound Principles – Dan Tyre en Todd Hockenberry

Inbound Organization- How to Build and Strengthen Your Companys Future Using Inbound Principles – Dan Tyre en Todd Hockenberry

Consumenten zijn heel hard geëvolueerd, terwijl veel adverteerders nog steeds dezelfde tactieken toepassen. Hoog tijd om er komaf mee te maken dus. Dit boek zal je mindset en je gedrag perfect helpen afstemmen op wat consumenten vandaag van je verwachten als bedrijf. Het boek is een perfecte combinatie van praktisch advies en levensechte voorbeelden van bedrijven die zich de principes van een inbound-organisatie eigen gemaakt hebben.

 

Inbound Content: A Step-by-Step Guide To Doing Content Marketing the Inbound Way – Justin Champion

Inbound Content- A Step-by-Step Guide To Doing Content Marketing the Inbound Way – Justin Champion

Justin Champion noemt zichzelf een 'digitale zwerver', de man werkt van overal (bij voorkeur op zeer afgelegen plekken). Champion begrijpt erg goed de kunst om de content die hij zelf ontwikkelt via verschillende kanalen te laten renderen. Al wie de klok heeft horen luiden over content marketing, zal in dit boek achterhalen waar de klepel precies hangt. Inbound Content legt uit wat waardevolle content precies is, waarom je enkel met dat soort content het verschil maakt en hoe je die content zelf ontwikkelt.

Andere interessante boeken over inbound marketing

They Ask You Answer: A Revolutionary Approach to Inbound Sales, Content Marketing, and Today's Digital Consumer – Marcus Sheridan

They Ask You Answer: A Revolutionary Approach to Inbound Sales, Content Marketing, and Today's Digital Consumer – Marcus Sheridan

'They ask you answer' is wellicht het eerste boek dat ik gelezen heb over inbound marketing. Als je wil weten hoe je ervoor zorgt dat consumenten je ervaren als een autoriteit en niet als de zoveelste verkoper, dan is dit 'het' boek voor je. Inbound marketing heeft alles te maken met mensen helpen en problemen oplossen. En het bouwen van vertrouwen. Na dit boek is het onmogelijk om dat ooit nog te vergeten.


F#ck Content Marketing: Focus on Content Experience to Drive Demand, Revenue & Relationships - Randy Frish.

Het heeft vandaag geen enkele zin om content te maken die niet waardevol is voor de consument. Er staat meer dan voldoende rotzooi online, dankjewel. Maar het feit dat je uitsluitend kwalitatieve content publiceert, betekent nog lang niet dat je daarmee als vanzelf succes boekt. De manier waarop de content door je doelgroep ervaren wordt, is minstens even belangrijk.

'Content experience' betekent zoveel als: de juiste content voor de juiste doelgroep op het juiste moment. Met andere woorden: het volstaat niet om content te ontwikkelen voor verschillende persona's, je moet je content ook afstemmen op waar iemand zich bevindt in de buyer's journey. Content moet dus veel meer gepersonaliseerd zijn. Ook al heb je een uitgebreide doelgroep.

They Ask You Answer: A Revolutionary Approach to Inbound Sales, Content Marketing, and Today's Digital Consumer – Marcus Sheridan

De titel 'F#ck content marketing' mag dan al klinken alsof hij uit de pen van een puber komt, het boek is zeer verhelderend. Het reikt je een framework aan waarmee je er perfect voor kunt zorgen dat je content doet wat hij verondersteld wordt te doen: mensen over de streep trekken om voor jouw product of dienst te kiezen.


Welke inbound-boeken lees je het best eerst?

Alles hangt een beetje af van de mate waarin je al vertrouwd bent met inbound marketing. They ask, you answer is erg goed om mee van start te gaan. Vervolgens lees je een paar Hubspot-boeken en als afsluiter F#ck Content Marketing. Dat laatste boek brengt alles in perspectief en legt als geen ander de vinger op de essentie.

Ook interessant

Deze verhalen over Inbound marketing