Afbeelding1.png

"inbound marketeers die falen, KRIJGEN meer budget"

Jasper Wouters
Geschreven door Jasper Wouters
10 augustus 2018
witvlak1

Als het gaat over budget is inbound marketing altijd een win-win situatie.

Altijd? Ook als je geen positieve ROI aantoont?

Ook als je geen positieve ROI aantoont.

Zowel succes als falen met inbound marketing heeft als resultaat: een groter marketingbudget. Dat konden we lezen we in het jaarlijkse State of Inbound van HubSpot. 81% van de respondenten die vorig jaar hebben gefaald met inbound marketing, kregen alsnog een hoger budget.

Verbaast je dat? Ons alvast niet. Lees hier waarom.

HubSpot vroeg naar de belangrijkste marketinguitdagingen, prioriteiten, strategieën en resultaten van duizenden organisaties. Deze resultaten bundelde HubSpot in een 72 pagina’s tellend rapport: State of Inbound. Een deel van het onderzoek ging over factoren die het marketingbudget bepalen. De beste driver voor een hoger marketingbudget was slagen met inbound marketing. Wat onze aandacht écht trok, was de volgende statistiek: 81% van de respondenten die faalden met inbound marketing kregen alsnog meer budget.

Inbound Marketing

Wat betekent dit concreet?

Marketeers realiseren zich eindelijk dat de geheime sleutel van inbound tijd is.

Verwacht je tonnen trafiek, leads en merkambassadeurs na enkele weken inbound? Think again. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom je niet meteen resultaten ziet. Je hebt uren research gedaan, je hebt je ideale klanten geïdentificeerd, je hebt je planning op orde, maar waar blijven die resultaten? Het antwoord is: tijd. Vandaag is het wereldwijde web een onvoorspelbaar landschap. Welke soorten content zullen populair worden? Welke blogs zullen scoren? Welke webpagina’s zullen op troon van Google plaatsnemen? Als elk blogartikel een miljard clicks en een miljoen shares zou genereren, zou iedereen aan inbound marketing doen. Implementeer een moordende SEO-strategie en test tot je erbij neervalt. Zo zie je wat werkt – en niet werkt - voor jouw specifiek publiek. Slagen met inbound marketing neemt dus tijd, bloed, zweet, daadkracht en standvastigheid in beslag. Dus verdubbel je bloed, zweet en tranen en blijf standvastig. Hopelijk verdubbelt je management zo het budget.

Is er een manier om sneller resultaten te zien?

Inbound marketing mag je niet rushen, maar wil je echt echt echt sneller resultaten? Dan is het enige wat je kunt doen: tegen een hoger tempo meer relevante content creëren. Stel een agressief contentplan op, blog meerdere keren per week en pak uit met grotere content offers. Weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Wij toevallig wel. Contacteer ons gerust. Laat je ook niet opjagen door de grote kanonnen. Er zijn periodes dat je klanten, baas, raad van bestuur in je nek hijgen en zich afvragen waar de ROI blijft. Blijf kalm, toon eventueel deze statistieken, en hou in het achterhoofd dat hoe meer je investeert, hoe sneller je resultaten zult zien.

Inbound marketing werkt enkel als je er in gelooft

Wanneer de echte waarde van inbound naar boven komt is onvoorspelbaar. De algemene tendens is één jaar, maar vanaf dan gaat het ook in een stroomversnelling. Dit is vooral afhankelijk van de sector en hoe hard het bedrijf achter inbound staat. Blijf vooral in inbound en de voordelen op lange termijn geloven. Werk ook nauw samen met je content creators zodat je snel goede content kunt pushen. Vergeet ook keyword-research niet en blijf hameren op SEO. Tot slot: meet vanaf dag één je analytics en ROI.

We lazen dat dat een enorme uitdaging is en dat simpelweg je ROI meten een hoger marketingbudget  als gevolg heeft. Wil je meer weten over State Of Inbound? Schrijf je in op de Dallas Antwerp nieuwsbrief of bekijk het rapport hier. 

Ook interessant

Deze verhalen over Inbound marketing