<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 33

Kijk eens aans: Video creative Jan-Dries Daans.

Marita Daenekindt
Geschreven door Marita Daenekindt
18 december 2019
witvlak1

Als kind deed hij niets liever dan uit bomen springen. (Tot die ene keer dat het bijna goed fout ging.) Nu is hij net op tijd in de juiste vacature gesprongen. Video creative bij Dallas: een job die beter bij hem past had hij zelf niet kunnen bedenken. Maak kennis met Jan-Dries Daans. Two names, yes, my parents couldn’t decide.” Veel mensen hebben het niet gemakkelijk met zijn naam. Ze noemen hem ook wel eens Jakke, Jan, Driesjan, Andries, Krisjan, enzovoort. “Allemaal geen probleem!”

Jan Dries-5

Waar liggen de roots van Jan-Dries Daans (24)? “Geboren en getogen in Rijmenam, een boerengehucht naast Mechelen. Als student heb ik wel vier jaar lang in Antwerpen gewoond. Maar sinds kort ben ik weer thuis. Back to Rijmenam.” 

Wat voor een kind was hij? Waar moesten ze hem zoeken toen ze hem niet meteen konden vinden? “In de bomen. Ik zat ook niet ín maar óp de speeltuin. Klauteren, dat deed ik het liefst. Toen ik 12 was en net mijn rapport had gekregen, besloten mijn beste vriend en ik om in bomen te klimmen en dan plots tevoorschijn te floepen. Maar ik bleef hangen met een voet en viel naar beneden, hoofd eerst. Daarna deed ik het niet zo dikwijls meer.” 

In de klasgroep hoorde hij bij de chille groep. “Vrienden die ik al ken van in de crèche. Vandaag spelen zij nog altijd een super grote rol in mijn leven.” Voor het middelbaar viel zijn keuze op Moderne Wetenschappen.  

Al doende leren

Was het snel duidelijk waar hij naartoe wilde met zijn hogere studies? 

“Ik wist dat ik iets met media wou doen. Was fel bezig met foto en video. Toen ik 12 was, speelde ik al met Window Moviemaker en camera’s van mama. Veel heb ik al doende geleerd via tutorials op YouTube, ook via Skillshare. En dat leren gaat nog altijd door, elke dag.” 

De keuze viel op Crossmedia management bij KdG in Antwerpen, 3 jaar. 

“Goed, maar ik zou het niet opnieuw kiezen. Ik voelde me daarna nog niet klaar om in het werkleven te stappen. Ik deed wel een stage van 6 maanden in Londen, bij een influencer marketingbureau van 2 Zweden en 1 Noor. Booming business, en: work hard, play hard. Héél leuk, veel geleerd.” 

Work hard, play hard

De tijd in Londen had hem wel laten proeven van de bureauwereld. En via zijn vriendin kwam hij BAS op het spoor, de Belgian Advertising School, waar hij een jaar postgraduaat deed. 

Dallas leerde hij kennen op de EFFIE van 2018, waar Stijn Gansemans de eerste CORNET-case presenteerde. En CORNET brons haalde. “CORNET ken ik goed. Héél populair in Rijmenam!” 

Wát hij precies zou gaan doen, was niet meteen duidelijk. Maar hij zou het rustig aanpakken, dat solliciteren. En eerst een paar maanden op reis gaan. “Ik wou vooral de goeie job vinden. Toeval of niet: ik kom thuis van de reis en ik hoor dat Dallas een eigen foto- en videostudio zou oprichten.”

Na een gesprek wist ik het: dit was exact wat ik zocht, het kon gewoon niet beter.

En hij mocht meteen al mee op shooting voor CORNET, samen met de mannen van Landvogel. De puzzelstukken vielen in elkaar.


Hoe kijk je aan tegen reclame?

“Ik sta achter goeie reclame en haat slechte reclame, zo simpel is het. Sinds BAS ben ik meer beginnen letten op dat verschil, welke bureaus wat maken, enz. Zo’n campagne zoals voor Basic Fit, nee. Inbound marketing ken ik door een vriend die ook in de sector werkt. 

Ik vind content marketing tastbaarder dan andere soorten, je krijgt echt content die naar jou is gericht, dat is gewoonweg veel interessanter. Als je op zoek bent naar schoenen, dan zal Zalando je targetten. Dat vind ik relevant.” 

Hoe zie je jouw bijdrage tot het geheel?

“Ik wil goeie videocontent maken en bijdragen in projecten voor coole merken zoals CORNET. Videocontent vooral voor social en op websites. Daarvoor heb ik hier bij Dallas een studio en al het nodige materiaal. Thuis heb ik een Sony Alfa 6400. Hier een A7S II. Supercool.”


Waar kijk jij vooral naar uit?

“Naar de skivakantie binnen twee weken! (lacht) Ja, dat had ik mezelf beloofd, wanneer ik mijn eerste loon zou hebben. Professioneel zou ik ooit een documentaire willen maken over coole plekken op aarde. Iets zoals ‘Under the arctic sky’ op Netflix.”

Alltime nr. 1 hit?

“Moeilijk om te kiezen, hoor. Muziek is zoveel, voor mij toch. Als ik dan toch moet kiezen: ‘Riders on the Storm’ van The Doors. Of nee, Dire Straits, ‘Sultans of swing’.

 

Ook interessant

Deze verhalen over People