Skip to content
Jonathan Urey
Marita Daenekindt 30 december 2020 4 min read

Jonathan Urey, wereldburger, eventplanner en account executive

Zijn wieg stond in Delaware (USA), zijn familienaam is Boliviaans en eind maart 2020 ontsnapte hij na een sabbatjaar ‘down under’ nog net uit Nieuw-Zeeland om hier in een lockdown terecht te komen. Maar niet getreurd: Dirk Cassiers spoorde hem op en na een goed gesprek was Jonathan Urey’s nieuwe missie klaar en duidelijk: het accountteam ondersteunen als executive, projecten managen en meebouwen aan goede klantenrelaties. Even zoomcallen >

Urey: Jonathans familienaam klinkt een tikje exotisch en dat is hij ook. Zijn vader is van Boliviaanse origine, zijn moeder is Belgische. Het wiegje dat in Delaware (USA) stond, verhuisde al snel naar Nieuwkerken-Waas, daarna naar Beveren, “euver ‘t woater’. 

“Daar had ik als kind de luxe om veel buiten te mogen spelen, soldaatje, ridder ook. We woonden in een rustige wijk en zowel de buren als de overburen hadden kinderen van dezelfde leeftijd. We zijn dus samen opgegroeid. Als we niet buiten waren, speelden we met Lego, bijvoorbeeld. Ook iets wat ik heel graag deed. Ik was een sociale jongen, graag bij vrienden, maar ik kon ook goed op mezelf zijn.”

Het sleutelmoment

Zijn studieloopbaan had meer van een kronkelend pad dan van een recht stuk snelweg, vertelt hij. Tot die keer - toen was hij 17 - dat hij voor de eerste keer een feest organiseerde, een publieke fuif. Dit werd het sleutelmoment van zijn leven.

“Een event organiseren, het programma samenstellen, de marketing doen, een publiek aantrekken: het boeide me allemaal even sterk. Ik ben een allrounder (lacht). Dat eerste event heeft heel veel in gang gezet in mijn leven. Er volgden nog 10 van die events. Van 90ies TD’s tot commerciële fuiven met elektronische muziek en drum ‘n bass. Samen met anderen projecten opzetten, dat was ‘mijn ding’.

“Dat event heeft veel in gang gezet in mijn leven” 


En vanaf die eerste fuif waren veel van mijn andere beslissingen daarop gebaseerd. Ik ging internationale business studeren, daarna communicatie met afstudeerrichting Events. In 2019, na mijn studie, nam ik een sabbatjaar en
ging ik reizen, eerst naar Australië, waar ik werkte in een brouwerij bij een restaurant, dan naar Nieuw-Zeeland.”

De stap naar reclame


Waren er symptomen dat je in de reclame zou terechtkomen? 

“Dat is een moeilijke vraag. Ja en nee. Ik zag vooral mogelijkheden in de promotie van evenementen. Maar toen ik eind maart 2020 naar België terugkwam, was de hele evenementensector ‘ground zero’ en moest ik kijken waar ik wél aan de slag kon. De afstand tussen de evenementensector en de reclamesector is niet zo groot. Voor mij toch niet. Het gaat er altijd om, mensen ergens warm voor te maken - en mee te krijgen.”
 

Hoe kijk je eigenlijk aan tegen reclame?

“Eerlijk gezegd vond ik vroeger reclame vaak storend. Maar het is hard aan het evolueren. In plaats van mensen iets door de strot te duwen, heb je nu het inbound-marketingdenken waarbij je waarde geeft in ruil voor reclame.” 

“Je geeft waarde in ruil voor reclame: waarde in de vorm van entertainment en waardevolle, bruikbare informatie. Je helpt mensen op een creatieve manier.

Wanneer maakte je een ‘klik’ met reclame?

“Daar ben ik nog volop mee bezig ;) Zoals gezegd moest ik me na mijn terugkeer uit Nieuw-Zeeland heroriënteren. Eind maart was het me gelukt om met zowat de laatste interne vlucht van het zuidelijke eiland weg te komen. Door het oog van de naald gekropen, zoals dat heet. En hier lag alles plat door corona. Ik ben me al snel beginnen te verdiepen in reclame. Een interessante wereld met heel wat mogelijkheden.”

Welke spot of campagne is je altijd bijgebleven?

“Heel mooi en impactvol vond ik de eerste aftermovie van Tomorrowland, in 2012 denk ik. Die is toen viraal gegaan, wat een BOM. Een echte gamechanger.

Wat ook blijft hangen is de webshop van Plantsome. Enorm leuk hoe creatief ze spelen rond de verkoop van kamerplanten. En hoe ze daar een leuke ervaring mee creëren en doortrekken van het kiezen tot en met het verzorgen van hun kamerplanten. Perfect voorbeeld van hoe je op een leuke manier gevonden wilt worden op het internet met inbound marketing.”

Waar haal je de grootste voldoening uit? 

“Ik hou ervan de motor te doen draaien. Ervoor te zorgen dat alles marcheert. Mensen verder te helpen. Ik zei het al, ik ben een allrounder, maar organiseren en projecten managen staat toch wel op nummer 1. Bij Dallas wil ik vooral een goeie band opbouwen met de klanten, heel bereikbaar zijn, hen ondersteunen. Ook naar het accountteam toe zie ik me vooral als ondersteuner. Op termijn wil ik graag doorgroeien tot accountmanager.”

Is er nog leven naast de job?

“Ja, hoor. Ik doe graag aan sport, wil een halve triathlon finishen :)  En natuurlijk wil ik ook de ‘vrienden onderhouden’ na mijn terugkeer van de wereldreis. Dat is voorlopig genoeg voor de vrije tijd, want ik wil me vooral in mijn job gooien. Mijn eerste :)”

Jouw all-time number one hit?

Oh, daar stel je me een vraag. Als All Time Classic kies ik voor ‘Here comes the sun’ van The Beatles. Doet me nostalgisch terugdenken aan mooie tijden. Maar ik kijk vooral uit naar een zomer ‘post lockdown’!