<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 105

Lislot, social media expert zonder tierlantijntjes

Marita Daenekindt
Geschreven door Marita Daenekindt
15 juli 2019
witvlak1

Haar voornaam klinkt vertrouwd, maar bijna niemand schrijft hem zoals het hoort: Lislot. “Simpel, geen letter te veel” had haar vader gedacht. En zo is ze ook geworden: direct, zonder te veel tierlantijntjes. Kortom, #no-nonsense. Een berichtje van Suri in een Facebookgroep van Karel de Grote-alumni bracht haar op het spoor van de vacature voor Social Media Expert m/v bij Dallas Antwerp. En zo kwam het dat we haar vandaag interviewen als nieuwkomer. “Ik wist het meteen: dit is hét voor mij.”  

Lislot Saerens

Waar komt Lislot Saerens vandaan?
“Uit Berlare in Oost-Vlaanderen, aan de Schelde. Daar ging ik naar de lagere school, voor het middelbaar naar Gijzegem en Dendermonde. Maar omdat mijn moeder in Zwijndrecht woonde, ging ik in het weekend altijd naar ‘t Stad. Alle toffe dingen gebeurden daar. Ik heb ook nooit echt het gevoel gehad dat mijn roots in Berlare lagen (lacht).”

Digitale laatbloeier 

Op digitaal gebied was ze een laatbloeier. Zeker geen digikid die al in de wieg aan het gamen was. Thuis hadden ze een inbelverbinding waarmee ze één keer per week één uur op het internet mocht - niet meer. Toch ging er een wereld open, want op internet kon je echt álles vinden. De cd-rom met de Encarta ‘99 encyclopedie die ze gebruikte voor spreekbeurten werd al snel afgedankt.
Haar studententijd begon bij Toegepaste Taalkunde Frans-Italiaans, een richting die iets te theoretisch bleek voor de taalliefhebber in haar. De switch naar de meer praktijkgerichte opleiding Bedrijfsvertaler Frans-Engels-Duits bleek de juiste stap.

EIGENZINNIG. ENTHOUSIAST. ALLES OF NIETS. AMBITIEUS. SPORTIEF.

Het was tijdens een stage in Parijs dat ze echt met digital marketing in contact kwam. En de vonk sloeg over. Misschien wel net omdat het in Parijs was? 

“Mijn interesse was gewekt. Op Karel de Grote was toen de opleiding Cross Media Management gestart die me super interessant leek. Die heb ik in twee jaar gedaan. Zeker in het begin was dit moeilijk, er zat ook design en Photoshop in het pakket. Ik heb serieus moeten bijbenen. Maar ik vond het leuk. En het is me gelukt.”

Reclamefan 

Talen hebben haar altijd enorm geboeid, maar ook reclame. 

“In combinatie met social media wordt reclame pas echt boeiend, omdat je direct feedback ziet. En dan kan je je boodschap bijsturen, iets wat ondenkbaar is via de klassieke reclamekanalen. De mogelijkheden die je hebt om gericht mensen te bereiken, aansluitend bij hun interesses, zijn ongelooflijk. De kritiek van sommigen op social media rond de privacykwesties deel ik niet. Je hebt het zelf in handen. Alles wat Facebook van je weet, heb je het zelf gegeven. Je kan ook verstandig omgaan met social. Niemand verplicht je om erop te gaan. Het is perfect mogelijk om geen Facebookreclame te zien.”

Fervente targeter

Met inbound marketing kwam ze enkele jaren geleden al in contact, toen ze aan een cursus hierover begon die ze toen niet heeft afgewerkt. Nu wél. 

“Inbound marketing is vrij logisch voor mij, in lijn met mijn visie op social media. De tijd van de cold calls is voorbij. Aansluiten bij de interesses van mensen is evident geworden. De basis van je campagne is de Facebookpixel: een cookie waardoor het IP-adres wordt gematcht met het Facebookprofiel. Dit kan je gebruiken om bezoekers te retargeten die op je website zijn geweest. Enkel investeren in mensen die relevant zijn, dat is de bedoeling.”

Inbound marketing is vrij logisch voor mij, in lijn met mijn visie op social media.  

 

"Social is geen tv, hé!"

Wat is volgens haar het geheim van succes op social media? 

“Het moet vooral snel gaan. Mensen moeten meteen ‘gepakt’ zijn. In your face, emotioneel. Je mag nooit vergeten dat je concurrenten online de vrienden met boeiende foto’s zijn, niet een ander merk. De creatie moet je daarop afstemmen. Mobiel is de makkelijkste manier om mensen te bereiken omdat het zo ‘dichtbij’ is. Social is geen tv, hé!” 

Haar social media-carrière bracht haar eerst bij Delhaize, daarna (heel) kort bij Brussels Airlines en bij Wunderman (Thompson). De vacature van Dallas Antwerp, gepost door Suraiya Kienen op de Facebookpagina van crossmedia-alumni van Karel de Grote, kwam net op tijd. En ze was meteen raak. 

“Ik wist het direct: dát wil ik doen. Vooral social media, mijn core. Niet veel andere dingen (lacht).”

Social media expert

Sindsdien zijn haar werkdagen gevuld met de dingen waar ze het liefst mee bezig is. 

“Social strategieën, mediaplannen en distributieplannen, reporting, aanbevelingen over next steps, optimalisering, … Nu en dan mag ik ook mijn mening geven over creatieve ideeën voor social. Is het idee wel mogelijk op social? Best in welk format? Vaak gaat het ook om het juist inschatten van resultaten. Soms zijn de verwachtingen onrealistisch. Dan stel ik graag een realistischer beeld van reach & impressions voorop. Veel hangt af van het budget dat de klant wil uittrekken. 500 euro investeren om vier verschillende audiences effectief te bereiken? Dan kan je me wel eens met mijn ogen zien draaien.”

Waar kijkt Lislot vooral naar uit in haar eerste Dallas-jaar? 

“Schone dingen doen waarin ik een eigen impact heb, mee de basis leggen voor sterke campagnes. Bij Dallas krijg ik veel vertrouwen. Dat is nieuw voor mij en apprecieer ik enorm. Bij Dallas mag ik meedenken, mijn mening wordt gevraagd.” 

Is er nog leven naast de job?

“Jawel. Fitnessen doe ik twee keer per week. Daarnaast volg ik golfles en probeer ik veel te oefenen, echt leuk. Vroeger heb ik voetbal gespeeld, maar dat moest ik opgeven. Sindsdien kijk ik voetbal zoveel ik kan, tot en met de analyses, nabeschouwingen, ALLES. Mijn favoriete voetballer? Dat is Youri Tielemans, middenvelder bij Leicester en Rode Duivel. Wat een spelinzicht. Daar verwacht ik nog veel van!” 

Dé nummer één in jouw all-time top 10?

Doe mij maar My Funny Valentine van Chet Baker.

Je eigen interview op de Dallas-blog? Ontdek dan onze openstaande vacatures! 

cta-vacature

Ook interessant

Deze verhalen over People

Schrijf je in op de nieuwsbrief