<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 93

Business Development Rep Marjan & Dallas: ‘meant to be’

Marita Daenekindt
Geschreven door Marita Daenekindt
30 augustus 2018
witvlak1

Toen ze nog marketing manager in telecom & ICT was en Dirk Cassiers voor het eerst had ontmoet als potentiële leverancier, zei ze tegen een collega: “Dallas, dát is nog eens een bedrijf waarvoor ik ooit zou willen werken.” Van de Inbound Marketing Days keerde ze steevast vol goesting en inspiratie terug. En haar muzikale nr. 1 of all times? Dat is een nummer waar Dallas ooit iets bijzonders mee deed. Maak kennis met een Business Development Representative die uit eigen ervaring weet waar marketeers van wakker liggen.

Waar komt Marjan Geukens vandaan? Uit Geel in de Kempen, de stad die meestal in één adem met “de zottekes” wordt genoemd. Erg vindt Marjan dat niet. “Ik was nét niet zot genoeg om te mogen blijven, zeg ik dan.”  

Marjan Geukens

Mama. Interieurfreak. Voetjes op de grond. Perfectionistisch. Resultaatgericht.

Na een jaar architectuur - als kind tekende ze al huizen voor Michael Jackson en Madonna - koos ze voor Communicatiewetenschappen in Antwerpen. Een richting waar ze veel kanten mee uitkon. De drukte van ‘t Stad beviel haar zo dat ze er bleef plakken. Haar loopbaan begon bij Argenta. Daar leerde ze spaarproducten kennen en processen beheren, samen met IT. Vooral het testen van nieuwe systemen, het optimaliseren van online bankieren en het aansturen van een groot team zijn haar bijgebleven. Haar expertise in het online verhaal zou ook in latere jobs nog vaak aan bod komen.  

“Wat je doet, doe het goed” wat haar mama haar ingeprent heeft 

In een volgende fase stapte ze over naar telecom & ICT. Andere sector, maar gelijkaardige taken: bedrijfsprocessen afstemmen, commerciële processen vereenvoudigen. Al snel mocht ze ook proeven van marketing. Een nieuwe passie was geboren.

“Bij SIECOM was ik verantwoordelijk voor de volledige marketing van A tot Z. Op die manier kon ik veel zaken ‘from scratch’ leren. Het leuke aan werken binnen een kmo is dat je veel verantwoordelijkheid krijgt en met het hele team naar één doel toewerkt. Alle neuzen in dezelfde richting en gáán.” 

Van kmo naar groot bedrijf

Toen SIECOM samen met haar zusterbedrijven fuseerden tot Nextel, kwam zij plots terecht in een bedrijf met 380 man. Opnieuw werd zij degene die nieuwe oplossingen in de markt zette en de ‘go to market’ voor bijvoorbeeld telefonie ‘in the cloud’ voorbereidde. En ook hier weer trok zij de online kar. Later kreeg ze de segmenten health care & enterprise (B2B) ook onder haar hoede, zodat ze haar marktkennis nog meer kon vergroten.

Toen begon de drang naar een écht nieuwe uitdaging te kriebelen.


Ik wilde mee zijn met de nieuwe marketing, inbound marketing. Het Dallas-verhaal dat Dirk bracht sprak me erg aan.

De uitdaging bij Dallas

Het duurde nog even voor Dirk haar opnieuw contacteerde, en wel met een concrete vacature als Business Development Representative. Toen ging het snel. Eind maart 2018 kon ze beginnen bij Dallas.

“Een super leuke uitdaging. Nu kon ik ‘aan de andere kant’ gaan staan. Ik geloof dat ik degenen die ik nu contacteer goed kan helpen. Want ik weet wat het is om als marketeer steeds betere resultaten te moeten scoren. ”  

Haar visie op reclame?

“Ik geloof in creativiteit mét impact en een meetbare ROI. We willen merken helpen om te groeien, dus moeten er concrete resultaten zijn. Ik geloof ook in mond-tot-mond reclame.
Als je goede oplossingen biedt en toegevoegde waarde creëert voor je klant, dan gaat dat positief rond. Laat anderen je verhaal vertellen en je merk aanprijzen. ”

Haar plannen voor 2018

Wat wil zij in 2018 vooral gaan doen? 

“In de volgende maanden wil ik veel gesprekken voeren. Klanten relevante info aanreiken en hen begeleiden in hun zoektocht naar de juiste oplossingen, zodat ze hun marketingdoelstellingen behalen en groeien als bedrijf. Dat ‘helpen’ vind ik belangrijk. Ik zie nog teveel bedrijven en merken die op online-vlak in de kinderschoenen staan. “Die hebben ons nodig!” denk ik dan. En Dallas gaat echt wel verder dan de meeste bureaus - ik spreek uit ervaring. Het zou een gemiste kans zijn als ze ons niét leren kennen.”  

Is er nog leven na de job?

“Zeker! Thuis is er een schattige bijna 6-jarige die veel aandacht vraagt. Ook met interieurinrichting ben ik vaak bezig. Elke dag eigenlijk. Want mijn huis is verbouwd maar nog niet helemaal ingericht. Mijn stijl? Noem het vintage Scandinavisch design, kijk maar op mijn Pinterest ‘Mooi Gerief’. Als muziekliefhebber heb ik een brede smaak, als het maar geen heavy metal is. Ik probeer elke maand een optreden mee te pikken, in Bozar, AB of het cafeetje om de hoek, noem maar op.”

Marjan_compilatie

Wat staat nummer 1 op jouw ‘all time’ playlist?

Dat is Maniac van Michael Sembello uit Flashdance, een hit uit de 80ies. Daar word ik altijd vrolijk van. 

Laat dat nu net de hit zijn waarmee Dallas een onweerstaanbare spot voor JOE fm maakte.

Meant to be, Marjan & Dallas.

Graag eens praten met Marjan? 

Plan een meeting in met Marjan

Ook interessant

Deze verhalen over People

Schrijf je in op de nieuwsbrief