<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 67

Een CPM met het communicatie-virus? Dat moet Sandy zijn.

Joachim Leyder
Geschreven door Joachim Leyder
13 februari 2020
witvlak1

Nieuwe versterking voor de Dallas-troepen! Daar is Sandy Van de Wiele. Als kind een stoere ravotter, nu een gloednieuwe CPM die niet uit haar lood te slaan is. Na negen jaar werken in een videoproductiehuis keek ze uit naar een nieuwe uitdaging. “Maar enkel als het me écht overtuigde!” En zo geschiedde. Na een avondje surfen op het net botste ze op de vacature van Dallas. Toen ging de bal aan het rollen.

Sandy

Oorke-trek

Opgegroeid in de tennisclub die haar ouders uitbaatten, met veel plek om buiten te spelen. Sandy moest niets weten van vlechten en met de poppen spelen. Een echt ravotkind: “Ik was een tomboy-type. Elke dag kampen bouwen met de jongens. En op mijn verjaardagsfeestje nodigde ik acht jongens uit en en één meisje. Uit beleefdheid.” 

Sandy’s ouders zijn haar meer dan eens aan de oren uit het bos komen halen. Zeker wanneer ze in de achterliggende tuintjes kroop. “We sprongen dan over de haag en gingen binnenkijken in de huizen. Als we dan gevonden werden waren mijn ouders - op z’n minst gezegd - niet zo blij :)”

Nichtje van Samson & Gert?

In de lagere school kreeg Sandy de hoofdrol in een musical te pakken. Een professionele uitvoering waarbij ze lessen mocht overslaan voor repetities. Er werd ook een externe regisseur ingeschakeld.

Titel: “Tien voor fruit”
Rol: “Regenworm”

Een groot succes. Maar nadat de gehoopte scouting voor de rol ‘nichtje van Samson & Gert’ uitbleef, besliste Sandy dat een acteercarrière toch niet voor haar was weggelegd. 

Na het middelbaar is het moeilijk kiezen voor Sandy. Ze overweegt communicatiemanagement aan de hogeschool. “Maar via de school raadden de leerkrachten me universiteit aan. Na wikken en wegen koos ik voor Sociologie.” 

Het eerste jaar liep vlot. Maar in de helft van het tweede jaar groeide een besef bij Sandy: 

“Plots dacht ik: “Wat zit ik hier eigenlijk te doen?” Puur theorie, niets praktisch. Toen ben ik echt beginnen te twijfelen.” Sandy deed haar jaar uit, maar schakelde dan toch over naar communicatiemanagement: haar oorspronkelijke keuze. Ze studeerde af met een specialisatie in PR.

Reclame-virus? Nee, hoor.

Wanneer kreeg het reclame-virus haar te pakken?

Om eerlijk te zijn? Ik geloof niet in het reclame-virus. Mensen pushen en stalken met aanbiedingen? Nee. Voor mij is het een ‘communicatie-virus’. Bij Dallas gebeurt meer dan reclame. Net waar ik naar op zoek was. Geen pure promo. Het wordt breder geïnterpreteerd. Net dát gaf de doorslag voor mij”, vertelt Sandy. 

Haar eigen filosofie over reclame vindt ze terug in haar nieuwe job: 

“Bij Dallas kijkt men naar wat de consument zoekt. Met een inbound mindset top-of-mind worden. En vanuit een specialistenrol content bieden over alles wat de consument zich afvraagt. Al is enkel de zachte aanpak niet altijd genoeg. Door enkel te strelen haal je het niet altijd.”

Soms moet je met de stok rammelen om beweging te veroorzaken.
Daar geloof ik in.

Favoriete reclamecampagne?

Ik ben heel hard pro grappige reclame. Niet platvloers, maar inventief. Bol.com is een topper daarin. Hoe ze op de actualiteit inspelen: kort op de bal. Geen voorgefabriceerde content die om de zoveel tijd uitgestuurd wordt. Hierdoor voelt het relevant aan. Bijvoorbeeld een "Hoera een dochterl" slinger 51 jaar na de geboorte voor Delphine Boël. Geniaal.”

Wat voeg jij toe aan de Dallas-smoothie?

“Er wordt bij de klanten nog niet snel genoeg gedacht aan video. Ik kan een meerwaarde aan klanten bieden met goede video/animatie-ideeën. Ik geloof daar sterk in. Door mijn vorige job in de videobranche ben ik best goed op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is.

Maar er zitten zoveel verschillende profielen bij Dallas! Zoveel skills inhouse. Ik ben ervan overtuigd dat ik zelf ook veel zal bijleren.”

Als je jouw hoofd niet aan het breken bent op het werk, waar vinden we jou dan terug?

“Op het tennisveld. De liefde was even verwaterd in mijn puberteit. Maar nu sta ik er terug, en dit tweemaal per week. 

Daarnaast ben ik in het weekend graag weg met mijn man en twee zoontjes. Een uitstapje naar zoo of zee. De abonnementjes van Planckendael liggen alvast in de bovenste schuif. We zijn geen thuiszit-gezin in het weekend. Moet ook wel met een energieke 3-jarige. Als die thuis blijft moeten we hem achter het behang plakken tegen de middag ;)”

Jouw all-time number one hit?

“Dan kies ik ‘Moloko Forever more’. 

Als het op een feestje opspringt, dan krijg je mij meteen op de dansvloer. Goeie chillywilly plaat waar je niet te goed voor moet dansen. Ik heb namelijk geen gevoel voor ritme. Maar zit de sfeer er echt goed in? Dan durf ik wel eens een bodyroll uit te voeren. Uit de maat uiteraard.”

 

Ook interessant

Deze verhalen over People

Schrijf je in op de nieuwsbrief