<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 98

Suraiya, gefascineerd door marketing automation

Marita Daenekindt
Geschreven door Marita Daenekindt
13 november 2018
witvlak1

Waar komt Suraiya Kienen - ‘Suri’ voor de collega’s - vandaan? “Niet geboren, wel getogen in het verre Zandvliet, de polders.” Als stagiaire belandde ze bij Dallas. Daar aardde ze zo goed dat ze terug mocht komen als Digital Executive. Hoe gaat het nu verder met Suraiya? Vast ligt haar carrièrepad nog niet. Ze kan veel kanten uit. Maar dat ze nog veel wil leren, dat is zeker.

Toen haar ouders haar adopteerden, kwam de Indische Suraiya (1,5) terecht in Zandvliet boven Antwerpen. Samen met Berendrecht, Lillo en Stabroek is dit een poldergemeente bekend door de ‘gansrijders’ die er een eeuwenoude traditie voortzetten. Suri zit in zo’n vereniging. “Mijn vader, wellicht een beetje beschonken, schreef me daarvoor in. Nee, gansrijden doe ik zelf niet. Omdat ik te klein ben, misschien? (lacht)”

Suraiya Kienen

Digitaal. Sociaal. #eagertolearn. Vlaamse film-fan. GOEDLACHS.

Kleine Suraiya vond je meestal terug bij buren die een zwembad hadden. En op straat, waar ze met haar vriendjes speelde tot het donker werd. “Mijn moeder stond erop dat ik zoveel mogelijk met andere kinderen omging. Als enig kind werd ik zo een heel sociaal kind.”

Wat ze later zou worden, daar had ze geen vast idee van.

Eerst wou ik cafémadam worden, daarna mecanicien,
vervolgens journalist - om uiteindelijk in de digitale sector terecht te komen.

suraiya als kind

Over de weg naar Dallas

In het ASO in Ekeren - humane wetenschappen - deed ze super hard haar best, maar het bleek niet helemaal haar ding. Vanaf het 4de jaar stapte ze over naar het TSO, een veelzijdige technische richting. Daarna ging het richting Karel De Grote Hogeschool: Cross Media Management, een opleiding onder Office Management die nog niet 100% op punt stond, maar die ze wel afrondde. Dus koos ze daarna voor een tweede opleiding Digital Media Management op Thomas More in Mechelen. Conversie expert Jasper Wouters kwam er een gastles geven over inbound marketing. Even later zag ze hem terug tijdens een stagebeurs. En de rest is history. Dallas history.

In februari 2018 begon zij aan een stage van vijf maanden en vervolgens twee maanden vakantiewerk bij Dallas. Na twee weken voelde het al alsof ze er altijd geweest was. Getuigen de collega’s. Begin oktober ging ze er in dienst, als Digital Executive.

Ik werd met open armen ontvangen. Als je aan een stage begint ben je zenuwachtig, natuurlijk. Hier kreeg ik snel een goede connectie met iedereen. Ik moet ook niet twijfelen om iets te vragen. Bij Dallas kan je jezelf zijn, ook als stagiaire.

Wat doet een Digital Executive precies?

“Ik voer allerlei digitale opdrachten uit. De ene dag is dat websites optimaliseren en keyword research, de dag daarop aanpassingen doen in HubSpot en backlinking, social content distribueren of een rapportering voorbereiden, … Heel gevarieerd allemaal. Dat vind ik tof: ondersteunend zijn en anderen hun werk verlichten. Kunnen zeggen: kijk, ik heb al een voorzet gedaan. En dan zien dat ze blij zijn en verder kunnen.”

Kende je inbound marketing voor je bij Dallas terechtkwam?

“Ik heb het door de gastles van Jasper op de hogeschool pas echt leren kennen. Wat me fascineert, is hoe het allemaal in zijn werk gaat, marketing automation. Heel het systeem erachter.”

Wat betekent impact voor jou? 

“Impact betekent voor mij... dat iets blijft hangen. Dat er zelfs een jaar later nog over gesproken wordt: ‘weet je dat nog?’ In de reclame is dat een challenge voor bureaus. Er bestaat al zoveel dat je ‘out of the box’ moét denken. Ik bewonder wie dat kan.”

“Een impactvolle campagne? Onze eigen Imagine Impact, vind ik. Als brave ziel was ik eerst geshockeerd. Maar meteen daarop dacht ik: Hé, het kan. Waarom zou je je inhouden? Ik vind onze campagne super gedurfd. En dan mogen de meningen gerust verschillen.”

Mijn nummer één, dat is die Belgacom-campagne rond ‘Who took my badjas?’
Enorm blijven hangen bij mij. Chic gedaan.

In de volgende maanden wil Suri sowieso veel bijleren, “allround bezig zijn, ervaren waarin ik exact goed ben, mijn specialiteit vinden. Ook haar op m'n tanden bijkweken (lacht).”

Is er nog leven naast de job?

“Ik ben gefascineerd door macrofotografie, vooral van waterdruppels. Daarnaast ben ik verzot op Vlaamse televisie, de goede reeksen zoals Tabula Rasa, Van Vlees & Bloed en Quiz Me Quick. Ook op Vlaamse films zoals de recente film Niet Schieten, De Behandeling, D'Ardennen, De Premier, … Ik heb ze allemaal gezien! Als laatste probeer ik nog een paar keer per week te gaan lopen. Vroeger zat ik bij de Noordrunners, een loopclub in Zandvliet, maar sinds ik ben verhuisd naar Antwerpen probeer ik het op m'n eentje vol te houden.”

suraiya vrije tijd

Wat staat nummer 1 op jouw playlist?

“Ondanks dat ik stiekem een Marco Borsato-fan ben, kies ik er toch eentje dat altijd al op nummer 1 staat: 
One More Time van Daft Punk. Een nummer dat ik als kind fantastisch vond, zeker de videoclip.” 

Je eigen interview op de Dallas-blog? Ontdek dan onze openstaande vacatures! 

cta-vacature

Ook interessant

Deze verhalen over People

Schrijf je in op de nieuwsbrief