<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 8

De ándere invalshoek van Sven, Content Manager

Marita Daenekindt
Geschreven door Marita Daenekindt
19 november 2018
witvlak1

Als jonge knaap vond je Sven Van Herck meestal terug op het voetbalveld naast het huis. Of in de maïsvelden en bossen van hometown Oud-Turnhout. Maar bij een eerste bezoek aan Antwerpen sloeg de liefde voor ‘t Stad meteen in en die ging nooit meer over. De vacature voor Content Manager bij Dallas Antwerp gaf hem de kans om er weer aan de slag te gaan, na een job in Herent. En dat deed hij, in november 2018. Sindsdien zitten we nooit meer zonder verhalen. Een gesprek op zijn derde Dallas-dag.

Wie is Sven Van Herck? Een overtuigde nieuwe Antwerpenaar, sinds hij in Antwerpen op kot zat voor zijn studie Pers & Voorlichting (Journalistiek) aan de Hogeschool Provincie Antwerpen (HPA). Vandaag woont hij “technisch gezien net in Mortsel, maar voor mij is dat ook nog een beetje 't Stad.” Dat hij journalist zou worden, wist hij al toen hij 15 was.

“Een echte journalist, een die de straat opgaat. Door mee te werken aan het tijdschrift van het jeugdhuis ontdekte ik nog iets anders: dat je naast schrijven ook ‘boekjes’ kunt maken, nadenken over onderwerpen, invalshoeken, de volgorde van artikels … Dat deed ik bijna even graag. Verhalen vertellen en daarover nadenken, het heeft me altijd geboeid.”

Sven Van Herck

Nieuw: ‘t internet

Niets wees erop dat hij in de reclame zou terechtkomen.

“In het zesde middelbaar gebeurde er wel iets: er kwam een internetcafé in Turnhout. Ik was er niet weg te slaan. Internet was toen nog iets dat je niet thuis of op kot had. Na 3 jaar journalistiek heb ik nog een tijdje een opleiding Webmaster gevolgd, tot en met programmeren. En na een stage bij Henkel ging ik aan de slag op de redactie van provider Planet Internet. Daar kon je - stel je voor - cd’s kopen om in te bellen op het internet. Maar de redactionele content van Planet Internet kreeg al gauw concurrentie van krantenwebsites en het bedrijf ging dicht in 2002.”

Ik heb het nog nooit gedaan. Dus ik denk dat ik het wel kan!
- Pippi Langkous 

#eagertolearn

Volgende loopbaanhalte: Stad Antwerpen. Sven kon beginnen bij het vroegere stadsmagazine dat om de 14 dagen verscheen op ruim 270.000 exemplaren. Burgemeester Janssens geloofde daar sterk in, een gratis magazine dat de onderwerpen niét topdown vanuit het stadsbestuur zou benaderen, maar vanuit de bewoners en hun vragen.

“Die ándere invalshoek is me altijd bijgebleven. Het is dezelfde invalshoek als inbound marketing, jawel. Die heeft impact. Je merkte het al gauw aan de vragen die binnenliepen bij ‘t Stad wanneer een onderwerp in het stadsmagazine stond.”

Terug naar ‘t Stad

Na de bestuurswissel verdween ook het stadsmagazine. Sven bleef nog twee jaar actief op de online redactie van De Nieuwe Antwerpenaar, als hoofd-/eindredacteur.

“Na die periode als ambtenaar wou ik ‘de privé’ leren kennen. En dat kon, bij HeadOffice in Herent, actief in print en online. Daar werd ik Content Manager, maar dan met een breder takenpakket dan bij Dallas. Ik deed er ook accountmanagement, bijvoorbeeld. Vorige zomer begon ik uit te kijken naar een manier om weer dichter bij huis te werken, in Antwerpen… En ja, toen zag ik die vacature van Dallas. Een bureau dat ik al een tijdje volgde. Er was direct een goed gevoel. En de puzzel paste.”

Noem me geen reclameman.

JOUW visie op reclame?

“Reclame hoeft niet storend te zijn. Je moet mensen niet per se iets in het gezicht duwen. Waarmee ik bedoel: het kan ook anders. De filosofie van inbound marketing past helemaal bij mijn journalistiek denken. Vertrek van je doelgroep en je buyer persona’s. Dát is de juiste invalshoek. Maar noem me geen reclameman. Verhalen vertellen, content managen, telkens nadenken over de juiste invalshoek, voortbouwend op de strategie en het creatieve idee: dat is mijn ding.”

Waar kijk je vooral naar uit?

“Ik zeg altijd: een job is een opleiding. Ik wil dus vooral veel bijleren. Net voor ik bij Dallas begon, heb ik mijn HubSpot certificaat behaald. Mijn job wordt zeker gevarieerd genoeg, ik kijk er naar uit!”

Is er nog leven na de job?

“Zeker. Eerst en vooral heb ik twee dochters, vijf en zeven, die de nodige aandacht vragen. Daarnaast ben ik Club Brugge-fan, samen met twee vrienden ga ik regelmatig kijken. Muziek is ook een grote liefde. Het genre van het programma Duyster, ken je dat? Ik koop zelfs vinyl. Gevaarlijk nu ik weer in Antwerpen werk, in Herent waren geen platenwinkels (lacht). Ik ontdek ook graag cafeetjes en koffiebars. En mijn vrouw en ik reizen graag. Vroeger waren we rugzaktoeristen, nu overwegen we een Volkswagenbus te kopen, om te touren, zoals vorige zomer door Nederland. Heerlijk.

Té lang mogen we daar niet mee wachten, zeker, of mijn oudste dochter is 15 en wil misschien niet meer mee?”  

Je eigen interview op de Dallas-blog? Ontdek dan onze openstaande vacatures! 

cta-vacature

Ook interessant

Deze verhalen over People

Schrijf je in op de nieuwsbrief