Skip to content
Header 2
Jasper Wouters 16 augustus 2018 5 min read

Wat kan hubspot voor jou betekenen?

Als je ons van nabij volgt, is de kans reëel dat je al eens iets over inbound marketing hebt gehoord. Waarschijnlijk vernoemden we in één adem ook HubSpot. Dit all-in-one marketingplatform begeleidt organisaties in het veranderde aankoopproces. Het beseft als geen ander dat vandaag de consument de broek draagt. Voor ons bleek HubSpot alvast een fantastische partner in ons succesvol inbound marketingverhaal. Maar wat doet HubSpot nu exact? En belangrijker: kan het jouw business ook boosten?

We gaan niet nogmaals de definitie van inbound marketing geven. Besef wel dat inbound marketing alleen werkt wanneer je software zoals HubSpot hebt. Hoe verzamel je anders gegevens van bezoekers? Hoe duw je hen anders dieper in de funnel zodat een onbekende een merkambassadeur wordt? Met HubSpot voer je dus data-gedreven, geautomatiseerde marketing op een zeer menselijk niveau. Laten we even een kijkje nemen wat HubSpot allemaal doet.

#1 Marketing automation

Via HubSpot kun je geautomatiseerde flows opzetten zodat je automatisch specifieke informatie naar contacten stuurt. Dit gebeurt op basis van buyer personas. De informatie die de bezoeker van je website achterlaat, is bepalend voor de communicatie. Die bezoeker krijgt dus verschillende content naargelang van zijn functie, organisatie, marketingdoelstelling enzovoort. Zo duw je je leads dieper in de funnel en zullen ze sneller interesse in je product of dienst ontwikkelen. Bovendien gebeurt dit op een persoonlijke manier zonder dat er mensen aan te pas komen. Een voorbeeld van een eenvoudige flow zie je hieronder.

Een eenvoudige flow


#2 Content Optimizing System

Jep, je leest het goed: in HubSpot kun je websites bouwen. Hedendaagse CMS’en zijn goed voor statische websites, maar niet meer van deze tijd. Er zullen ongetwijfeld enkele pareltjes tussen zitten, maar zien er hetzelfde uit voor zowel onbekenden, leads als klanten. Ze verliezen het menselijk aspect uit het oog. Daarop bouwde HubSpot hun eigen CMS of zeg maar COS (Content Optimizing System). Met het COS van HubSpot bepaal je welke bezoeker welke content te zien krijgt. Zo moet een onbekende eerst met het merk en onderwerp geïntroduceerd worden, terwijl een lead meer overtuigende content te zien moet krijgen. Dit is tot nu toe enkel mogelijk met het COS van HubSpot.

Daarom laat HubSpot het nu ook toe om websites binnen het platform te bouwen. Dit heeft talrijke voordelen zoals:

 • Integratie met alle andere marketingkanalen;
 • Gepersonaliseerde content per bezoeker;
 • Gebruiksvriendelijke back-end voor developers én marketeers;
 • Previews zijn met één klik beschikbaar;
 • Verbeterde paginasnelheid;
 • Automatisch responsive;
 • Ingebouwde tool voor zoekmachineoptimalisatie;
 • Het COS is geoptimaliseerd volgens de moderne SEO-regels;
 • Uitgebreide en geïntegreerde analyses.

Smart Content


#3 Ongezien management van leads

Wanneer een onbekende zijn gegevens achterlaat, wordt het een lead. Vanaf dan toont Hubspot elke interactie tussen die leads en je merk. Zo zie je heel nauwkeurig wat hij op je website heeft gedaan. Dit gaat van welke pagina hij bezocht heeft naar welke nieuwsbrieven hij heeft geopend tot welke Tweet hij heeft geretweet. Hubspot meet dus alle interacties, in welke fase van de buyer's hij zich bevindt. Dit gaat enorm diep en is soms griezelig op bepaalde momenten. 

HubSpot heeft trouwens een eigen CRM zodat sales en marketing elkaars inspanningen ziet en op elkaar kan afstemmen.


#4 je online vindbaarheid boosten

Inbound marketing en SEO gaan hand in hand. Daarom bevat HubSpot ook enkele SEO-tools om je online vindbaarheid te boosten. HubSpot waakt erover dat naast je webpagina’s, ook je blogs zoekmachineproof zijn. Het checkt elke webpagina en blog op onpage-SEO. Zo controleren ze op paginatitels, afbeeldingen, meta descriptions, interne links en alle basisregels van SEO.

Bovendien geeft HubSpot keywords mee en hoe je hierop rankt, beveelt het interne links aan en kun je de keywords van je concurrenten hun keywords tracken.


#5 bloggen

Op ieder moment van de dag schuimen potentiële klanten het internet af naar oplossingen voor hun probleem. Zou het niet wonderbaarlijk zijn mochten die mensen spontaan op jouw website terechtkomen? Dat is perfect mogelijk. Want je hebt de expertise in jouw vak sowieso in huis. Je hoeft het enkel maar te delen in de vorm van een blog. Dat bloggen werkt, bevestigen onderstaande benchmarks van HubSpot.

 • 46% van alle internetgebruikers leest minstens een blog per dag. (HubSpot Science of Blogging)
 • B2B marketeers die bloggen krijgen gemiddeld 67% meer leads dan marketeers die dat niet doen. (HubSpot State of Inbound)
 • Marketeers die van bloggen een prioriteit maken, hebben 13 keer meer kans op een positieve ROI. (HubSpot State of Inbound)
 • Blogs staan gerangschikt op de vijfde plaats in het klassement van meest betrouwbare online bronnen. (HubSpot Science of Blogging)

In HubSpot kun je dus je blog managen. In het bloggedeelte van HubSpot krijg je een overzicht van al je blogs waar je ze meteen ook kunt analyseren.


#6 emailmarketing

In het all-in-one platform van HubSpot zit ook een mailingplatform. Dus nieuwsbrieven en al het andere e-mailverkeer kun je dus vanuit HubSpot sturen en analyseren.

 Zo zie je per mail:

 • Wie de mail geopend heeft;
 • Welk device daarvoor werd gebruikt
 • En vanuit welke mailclient;
 • Wie op welk item heeft geklikt;
 • Wie zich uitgeschreven heeft.


#7 Reportingtool uit de duizend

Het verbeteren en optimaliseren van je website in een absolute must om resultaten te behalen. Daarom moet je nu en dan eens de prestaties van je website analyseren. Dan duik je in Google Analytics, Facebook insights en god wat weet ik nog allemaal. 

Dat is allemaal niet overzichtelijk. Met HubSpot heb je een enorm diepgaande reportingtool waarin je je uren kunt verdiepen. Zo hoef je geen accounts op al die reportingtools te creëren. Alles wat je buiten wilt meten, kun je ook tracken door middel van UTM-tags. 

Werkelijk álles wat je moet weten, kun je meten in de reportingtool van HubSpot. Mocht HubSpot trouwens iets niet kunnen analyseren, dan kun je nog een custom report creëren.

#8 Integratie met andere CMS’en en CRM’en

Je hoeft je website niet in HubSpot te bouwen als je van deze mogelijkheden wilt genieten. HubSpot is een sociaal platform, het spreekt vlot met quasi alle CMS-systemen zoals WordPress en Drupal en andere CRM’en. Zo kun je jouw data(bases) in HubSpot beheren. HubSpot heeft trouwens sinds kort een eigen CRM zodat sales en marketing elkaars inspanningen ziet en op elkaar kan afstemmen.

Dit zijn slechts acht geweldige mogelijkheden van HubSpot. En er  Er zijn nog de talrijke andere opties zoals landingspagina’s, call-to-actions en de ads-add-on. Binnen Dallas Antwerp zitten enkele HubSpot-experts die je perfect kunnen begeleiden doorheen dit platform.