<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 73

Wies, de strateeg die zomaar kwam binnengefietst

Marita Daenekindt
Geschreven door Marita Daenekindt
1 februari 2019
witvlak1

JOURNALIST. RECLAMEFAN. STRATEEG. WIELRENNER. VEGETARIER.

Hij vond het fantastisch om daar op te groeien. Om er te gaan lopen en te mountainbiken in de natuur. Nu woont Wies Jaspers al vier jaar in ‘t Stad. Maar van zodra hij kan, gaat hij terug naar Kalmthout om familie en vrienden te zien. “Familie is heel belangrijk voor mij, die waarden zijn me al vroeg ingelepeld.” Als kind was hij straf in het verzinnen van nieuwe spelletjes, toneeltjes opvoeren, knutselen, verhalen schrijven. En uitzoeken hoe dingen werken. Vandaag is hij Digital Strategist bij Dallas Antwerp. Maar of dat zó ver uit elkaar ligt?

Als kind kon je Wies Jaspers bijna altijd buiten vinden. Hij denkt graag terug aan zijn kindertijd.

“Ravotten, kampen bouwen, sjotten, fietsen, ik kreeg er maar niet genoeg van. Ik had ook een levendige fantasie. Bovendien was ik nieuwsgierig en wilde ik altijd weten hoe dingen werken.”

Achteraf gezien waren dat toen al symptomen dat hij later bij Dallas zou terechtkomen. Alleen wist hij dat nog niet.

wies jaspers

De journalist

“Op vroege leeftijd zag ik mezelf journalist worden. Ik schreef graag en had een grote passie voor sport. Dus sportjournalistiek leek een logische keuze. Daarom ging ik na het middelbaar journalistiek studeren in Antwerpen. Tijdens die opleiding kreeg ik meer en meer interesse in reclame. Tijdens mijn studies was ik ook veel bezig met marketing en volgde ik keuzevakken bij die studierichting. In die periode maakte ik websites voor lokale ondernemers en hielp hen met hun online marketing. Die skills leerde ik mezelf aan.”

Op het einde van zijn studie journalistiek liep hij stage bij Sporza.

“Een droom om daar te kunnen meedraaien. Omdat het freelance bestaan van een journalist mij vrij onzeker leek, koos ik ervoor om daarna nog bij te studeren: een postgraduaat management aan de VUB, een commerciëlere richting waar ook veel marketing aan bod kwam. Zo zou ik makkelijk in het bedrijfsleven terechtkunnen.”

DE COCA-COLA MAN.

Tijdens het postgraduaat Management kwamen er regelmatig grote bedrijven zich voorstellen om jong talent te rekruteren. Coca-Cola, bijvoorbeeld.

“De dag nadat ik was afgestudeerd kon ik daar beginnen. Met hun mythische reclamecampagnes was Coca-Cola voor mij het walhalla van de reclame, daarom wilde ik er zo graag beginnen. Ik werkte er bij Sales & Marketing en groeide door tot Key Account Manager.”

Coca-Cola leek me het walhalla van de reclame.
Ik mocht er beginnen. 

“Na drie jaar stortte ik mij in een nieuw avontuur. BikeExchange, een Australische online marktplaats voor fietsproducten, had plannen om te starten in België en Nederland. Ik stampte de startup in Benelux mee uit de grond. Na twee jaar waren we uitgegroeid tot een team van 6 personen over wie ik de leiding had.”

“Bij BikeExchange leerde ik enorm veel over digital marketing en hoe een nichemerk in de markt te zetten.”

“In mijn rol bij BikeExchange miste ik het creatieve aspect. Daarom besloot ik om zelfstandig te starten onder de naam SOWIESO online marketing. Ik help bedrijven binnen de fietsbranche met hun digitale strategie.”  

Wat boeit jou vooral in ons vak?

“Onbewust heb ik altijd inbound marketing toegepast op mijn klanten, hoewel ik lang niet vertrouwd was met die term. Ik vind het buitengewoon fascinerend dat je als merk op een consulterende, helpende manier, tot sterke resultaten kan komen. In plaats van je product naar voren te schuiven beklemtoon je hoe je kan antwoorden op de noden van de klant.”

“Ik ben iemand die absoluut op tijd wil zijn in de filmzaal, om al de reclame nog te kunnen meepikken.”

“Als ik sterke of inspirerende reclamecampagnes tegenkom online of in het straatbeeld, denk ik vaak: 'Verdekke, dat is slim gedaan. Had ik dat maar verzonnen.' Dat geeft mij altijd veel energie om zelf sterke strategieën te bedenken.”

“Het stressmannetje van De Lijn vond ik een heel leuke. 'Hier, nen euro', dat quote ik nog regelmatig.”

Hoe ben je bij Dallas terechtgekomen?

“Ik woon letterlijk op 200 meter van Dallas. En hoewel ik de naam en het werk van Dallas al jaren ken, heb ik nooit geweten dat het kantoor zo dicht bij mij thuis was. Omdat ik veel las over inbound marketing, raakte ik geboeid en ging ik aan het googelen. Dallas scoort hoog in Google en zo heb ik het gevonden. Het leek mij fantastisch om voor Dallas te werken. En dat is het ook (lacht).”

Waar ligt de grootste sterkte van inbound marketing?

“Ik kwam onlangs een sterke quote tegen, die het voor mij goed samenvat:

The customer rarely buys what the company thinks it’s selling.

Iedereen heeft wel een andere reden om een bepaald product te kopen. Iedereen heeft een andere taak te verrichten waarbij je product kan helpen. Als je als marketeer die taak kunt vinden en definiëren, ben je goed bezig volgens mij.”

Waar kijk je vooral naar uit?

“Samenwerken met de vele getalenteerde mensen die hier bij Dallas rondlopen. En zo veel mogelijk opsteken. 2019 zal voor mij geslaagd zijn als ik mijn job goed kan doen en vlot kan combineren met de andere dingen die ik doe.”

Is er nog leven naast de job?

“Absoluut. Ik probeer zoveel mogelijk te sporten, maar helaas komt dat er nu minder van dan vroeger. Twee jaar geleden ben ik begonnen met het rijden van wielerwedstrijden. Een kinderdroom die ik besloot eindelijk na te jagen. Toen trainde ik tot 20 uur per week. Nu probeer ik dat er ‘s ochtends en ‘s avonds nog tussen te krijgen, maar dat lukt moeilijk.

Daarnaast organiseer ik ook veel events, een 5-tal evenementen per jaar, vooral fietsgerelateerd en dat is nog volop aan het uitbreiden. Geeft super veel voldoening, ook omdat ik het met een paar vrienden doe.”

Dé nummer één in jouw all-time top 10?

“Humh… Dé nummer 1 hit heb ik niet. Gewoonweg, omdat ik elke week wel een nieuwe favoriet heb!” 

Je eigen interview op de Dallas-blog? Ontdek dan onze openstaande vacatures! 

cta-vacature

Ook interessant

Deze verhalen over People

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Reacties (0)

Nog geen reacties

Geef hier je feedback of stel je vraag.