Buyer persona's als onmisbaar startpunt voor een succesvolle marketingstrategie

Get Started

Wie zijn ze? Wat willen ze? En waarom?

Voor wie is jouw product precies? Wie heeft baat bij jouw diensten? En niet te vergeten: wie zal hier geld voor op tafel willen leggen? Als je op deze vragen niet meteen een antwoord kunt formuleren, dan is er nog wat werk aan de winkel voor je gaat adverteren, bloggen of communiceren via social media.

Het codewoord in dit verhaal? Buyer persona’s. We halen jouw marketingdoelstellingen door je doelgroep in kaart te brengen. Met welke vragen worstelen ze? Waar liggen ze van wakker? Waar zijn ze online te bereiken? Welke media volgen ze? Deze waardevolle informatie is voor ons dé basis voor een succesvolle marketingstrategie.

oli_800x800

"Buyer Persona's helpen ons elke dag opnieuw om een beeld te vormen wie er aan de andere kant van het scherm zit."

Olivier De Laet, Digital Strategist van Dallas Antwerp.

Wat kunnen we voor je doen?

newbuyerpersona_icon

Nieuwe buyer personas

Een buyer persona oefening is volgens ons een essentieel onderdeel van elke strategie of campagne. Het gaat niet om een leuk extraatje, maar om een cruciaal element van je strategisch voortraject. Ligt er momenteel niets - of heel weinig - op tafel? Geen nood, Dallas Antwerp zet er met plezier de tanden in. Alles wat we tijdens dit proces over je doelgroep leren zal ons helpen om jouw boodschappen op hen af te stemmen.
buyerpersona_icon

Herwerking bestaande buyer personas

Misschien tekende je jaren geleden al eens buyer personas uit, maar heb je het gevoel dat je doelgroep veranderd is. Tijd voor een extreme make-over. We gebruiken jouw denkwerk als basis voor onze buyer persona oefening.

 

Hoe pakken we het aan?

1/ Deskresearch

We duiken het wijde web in. Wat leert een online zoektocht over de sector ons? Zijn er benchmarks beschikbaar? Wat vertellen de data uit Google Analytics, Facebook, LinkedIn,...?

 
research
strategischonderzoek

2/ Interviews met stakeholders en klanten

Jouw team kent de klanten beter dan wie ook. We vragen jullie de pieren uit de neus. Wat doen je klanten? Waar komen ze vandaan? Welke vragen stellen ze jullie elke dag? En natuurlijk zien we hierbij ook de klanten zelf niet over het hoofd. Geen verrassing natuurlijk, want wie weet beter wat zij willen? Niemand, toch?

3/ Workshops

Soms is het nodig om alle input op tafel te gooien tijdens een werksessie. De verschillende diensten binnen jouw bedrijf, zoals marketing en sales, komen op verschillende momenten én op andere manieren met je klanten in aanraking. Een workshop is de perfecte gelegenheid om deze ervaringen tegen elkaar af te wegen.

 
brainstorms
adwords

4/ Surveys

Lukt het niet om met klanten rond de tafel te zitten? Een digitale survey kan dit probleem voor je oplossen. We kunnen hen via deze weg tal van vragen voorleggen of enkele denkpistes toetsen aan de realiteit.

5/ Buyers personas uitwerken

Zo, het werk zit erop. Of zo lijkt het toch, maar niets is minder waar. Nu moet de digitaal strateeg puzzelen met alle informatie, quotes, data om tot bevattelijke én werkbare buyer personas te komen. Dit werkinstrument vormt de basis voor een geslaagde marketingstrategie.

 
uitwerking
Marjan Geukens - Business development bij het communicatiebureau Dallas Antwerp

WIL JIJ EENS BABBELEN OVER BUYER PERSONA'S?

Boek een call met Dirk

Wie haalt voor jou het onderste uit de kan? 

row.name

Content & Project Manager

De CPM is je rechtstreekse lijn met Dallas Antwerp. Hij/zij trekt elk project en weet alles over het budget, de planning én strakke timings. De CPM bepaalt de content calendar, delegeert de uitwerking ervan én bewaakt het feedbackproces met de klant.

row.name2

Digital Strategist

Geen vraagstuk te moeilijk voor de digitaal strateeg. Hij zet de lijnen uit om jouw marketingdoelstellingen te halen. De strateeg tekent het ‘grotere verhaal’ uit en leidt de teamleden doorheen het volledige traject.

Creative 1

Creative

Geef een creative een duidelijke briefing in handen en wait for the magic to happen. Een originele campagne, een inspirerende brainstorm, een knallende slogan of impactvolle copy: jij vraagt, hij draait.

De impact van buyer persona's bij onze klanten.

Dallas inbound marketing

Een inbound strategie om onszelf op de kaart te zetten.

GMAN

Een Inbound strategie met hoge conversierate.

Partena ziekenfonds

Een lead nurturing campagne voor zwangere vrouwen.

3 x meer gekwalificeerde leads via dallas.be.

Als agentschap zelf de impact waarmaken die je aan je klanten belooft. Dat deden we dankzij onze inbound strategie.

Lees meer →

dallasinbound_600x400

Meer leads voor GMAN dankzij inbound marketing.

Hoe kan je de goede offline reputatie van een bedrijf vertalen naar een sterk online merk? Een frisse website, slimme marketing automation en steengoede content zijn het antwoord.

Lees meer →

gman_600x400

Recordscore: 80% opening rate voor Partena Ziekenfonds.

Een zwangerschap is een heel bijzondere ervaring. En tegelijk ook typisch een periode waarin vrouwen veranderen van ziekenfonds. Hoe overtuig je hen om bewust die stap te zetten?

Lees meer →

Partena_zwanger

LEES HIER WAT ONS TEAM TE VERTELLEN HEEFT