<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

BAS-studenten zetten topcreatieven in hun blootje.

Gewaagde en geslaagde stunt met een verborgen camera neemt topcreatieven in de maling.

Studenten van de Belgian Advertising School (BAS) reageren op de AD BABIES-campagne van Creative Belgium met een rake campagne: Don’t donate your sperm, adopt our talent. Een stunt die de nodige - gratis - PR veroorzaakt.

5.500unieke views

En ook ...

'Self Promo of the Year'
op de Merit Awards
Ads of the world
heeft het opgepikt
Nieuwe klanten
voor pop-up reclamebureau BAS: Goodcha

De uitdaging

Creative Belgium trok midden december aan de alarmbel. Deze organisatie die de belangen van de creatieven behartigt, vindt dat er te weinig creatief talent in de reclamesector belandt. Daarop doneerden ze hun sperma. Waarom? Creativiteit zou genetisch bepaald zijn en dus erfelijk. De voorgestelde oplossing deed wél enige wenkbrauwen fronsen. En dus bedacht BAS een pasklaar antwoord.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

video

Het Idee

Don’t donate your sperm, adopt our talent.
De BAS’ers trokken naar het huis van enkele van België’s meest geprezen creatieven die eind vorig jaar voor de campagne ‘Ad Babies’ hun sperma doneerden om zo de volgende generatie topcreatieven te kunnen garanderen. Om hen te confronteren met hun succesvolle donatie, leverden de BAS-studenten hen een wel heel onverwacht pakket. Of hoe Kwint De Meyer, mortierbrigade het omschreef:

Jullie hebben mij goed bij mijn pietje gepakt

Deliverables

We zorgden voor een heuse stunt met een verborgen camera. Een pakjesman, drie afspraken met drie nietsvermoedende creatieven en zes camera’s. Het perfecte recept voor een nerveuze zaterdag. Wat de BAS’ers nu aan huis hebben geleverd? Het resultaat kan je hierboven bekijken in het filmpje.

Door een partnership met MediaMarketing kregen de BAS’ers bovendien de kans om de agenda van het magazine over te nemen. Een spread die heel wat nieuwsgierigen lokte en traffic naar de website genereerde.

Brand Impact

  • Candid camera film
  • Print

Digital Marketing Impact

  • Website Traffic
  • Social Media
BAS_ad_MM

Resultaten

Het resultaat laat zich raden. Het creatieve wereldje kon zo’n geslaagde stunt wel smaken. En dat vertaalde zich ook op de Merit Awards.

dirk-1-1

WIL JE DE IMPACT VAN JE CAMPAGNE VERGROTEN?

Boek een call met Dirk

Bicky Royal

Bicky gaf zijn Bicky Royal burger een kick-ass start met een gedurfde, wereldwijd opgemerkte campagne. Een man en een baby…

Learn More →

Kom op tegen Kanker 

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Learn More →

Billi, de Bednetpoes

Hoe verhoog je awareness rond een ngo die ervoor zorgt dat langdurig zieke kinderen onderwijs kunnen volgen?

Learn More →