DE BEDNETPOES RAAKT 4 MILJOEN X MENSENHART

LANGDURIG ZIEKE KINDEREN DOEN HUN VERHAAL TEGEN BILLI DE BEDNETPOES.


Bednet, een ngo die langdurig zieke kinderen de kans geeft om thuis onderwijs te volgen, heeft nood aan extra awareness en fondsen. Maar hoe overtuig je de gemiddelde Vlaming? Door een campagne te maken waarin de kinderen zélf vertellen. Raad eens hoeveel mensen luisterden naar hun verhaal?

4Miljoen VIEWS

Dankzij onderstaande social media cijfers

836582
mensen bereikt in enkele dagen
ruim 2 miljoen
totale reach
802 %
stijging likes in 3 maanden
video

Briefing

Bednet is een liefdadigheidsorganisatie die langdurig zieke kinderen helpt om les te volgen, van thuis of van in het ziekenhuis. Ondanks het succes kan de naamsbekendheid bij het grote publiek beter. Met de verkoop van de Bednetpoes wil de organisatie samen met producent Inatura werken aan awareness én geld inzamelen. Dallas kreeg de handschoen toegeworpen: zorg er mee voor dat die twee doelstellingen worden gehaald.  

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Het Idee

De hele campagne draait rond de knuffel die verkocht wordt om geld in te zamelen. We maakten er een ‘echt’ personage van. Het gaf ons de kans om de verhalen en de ervaringen van de kinderen op een geloofwaardige en emotionele manier vertellen. Billi gaat langs bij de kinderen die van Bednet gebruik maken en laat hen hun verhaal doen. Want door de kinderen zélf aan het woord te laten (de eigenlijke gebruikers) wordt Bednet beter in de verf gezet.

Meet Billi, de Bednetpoes

“We maakten van de knuffel een levensgrote mascotte en wekten die tot leven.”

Koen Nuyts, Senior Creative bij Dallas Antwerp

Deliverables

De campagne bestaat uit 2 video’s waarin 2 langdurig zieke kinderen hun ervaringen met Bednet delen aan de Bednetpoes. Deze werden op social media verspreid. Alle communicatie-uitingen leidden naar één specifieke landingspagina waar alle info werd opgesomd en de conversie plaatsvond. Ons mediaplan liep over verschillende maanden. De online communicatie werd gekoppeld aan 'kindvriendelijke’ top-topicals zoals Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar. Deze aanpak zorgde voor enkele erg sterke beelden.

Brand Impact

  • Video's
  • Facebook sponsored posts
  • Landingspagina

Digital Marketing Impact

  • Social media plan
Dallas_case_Bednetpoes

Resultaten

De video’s gingen niet onopgemerkt voorbij. In enkele dagen hadden we bijna een miljoen mensen bereikt binnen onze verschillende doelgroepen die we vooraf hadden vastgelegd op basis van onze buyer persona’s.

  • Onze video's bereikten in enkele dagen 836.582 mensen via gesponsorde Facebookposts met een specifieke targeting naar verschillende doelgroepen.

  • Ondertussen hebben de video’s meer dan 2 miljoen mensen bereikt en zijn er bijna 4 miljoen impressies.
dirk-1-1

WIL JE EENS PRATEN OVER EEN AWARENESS CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

CASS 

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →

Biddit 

Een lanceringscampagne bij millenials van een online platform voor het kopen/verkopen met vastgoed.

Lees meer →