<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

Bicky Royal: niet voor tere zieltjes

Onconventioneel en gewaagd: 2 ingrediënten van de Bicky Royal campagne.

Hoe bereik je échte mannen? Met humor die alleen mannen begrijpen. En een uitgekiende campagne die slim met het medium speelt. Resultaat? Een geslaagde campagne die gesmaakt werd in Vlaanderen en - bij uitbreiding - de rest van de wereld.

20% méér verkocht

Bovendien ging het de wereld rond:

+ 9 mln.
views online film
+ 50000
keer geshared op Facebook
video

De briefing

In 2010 introduceert Bicky Burger een nieuwe variant: de Bicky Royal. Een royaal stuk vlees van 400 gr. Enkel voor échte mannen. Of vrouwen in een mannenlichaam.

Het doel: opvallend lanceren met zéér beperkte marketingmiddelen.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Het Idee

Veel vlees. Weinig budget. Dat waren de ingrediënten van de briefing die Bicky Burger ons gaf voor de lancering van hun Bicky Royal. De doelgroep? Echte mannen die zich steeds minder als échte mannen gedragen en stiekem naar softe filmpjes staren op het internet. Dé zwakke plek waar wij hen wilden verrassen. Via een online film.

Let's go viral, met een baby!

Daarom kozen we ervoor om de hamburger stiekem binnen te smokkelen in het leven van mannen: via een vermomde online film die we slechts één keer gepost hebben op de Bicky Burger Facebookpagina...

Deliverables

1 online filmpje: de beruchte Kick the Baby’ video. Dat we slim inzetten op de juiste manier naar de juiste doelgroep. Het werd slechts één keer gepost op de Bicky Facebookpagina. Geen gekochte views. Geen seeding. Gewoon de video. En wachten op de bereidwillige medewerking van onze enthousiaste doelgroep.
Al de rest is reclamegeschiedenis.

video

Brand Impact

  • Viral video
  • Tv (ondersteuning)

Digital Marketing Impact

  • Facebook

Daarnaast creëerde Dallas drie tv-commercials die de nieuwe Bicky Royal lanceerden en ook de nieuwe ‘tone of voice’. Daarin werden “mannen” blootgesteld die hun mannelijkheid vaarwel hadden gezegd.

“Als marketeer moet je soms risico’s durven nemen en dat heb ik met plezier gedaan voor dit idee.”

Marc Waelbers, Managing Director, Bicky

Resultaten

Moeten we het nog over het effect van deze campagne met quasi zero budget? De cijfers spreken voor zich. Deze campagne schreef daadwerkelijk reclamegeschiedenis.

video
dirk-1-1

WIL JE EENS PRATEN OVER EEN PRODUCTCAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Stichting tegen Kanker

Hoe creëer je een sensibiliseringscampagne met reële impact? Voor Stichting tegen Kanker zette Dallas Spraywatch in tegen huidkanker.

Lees meer →

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →