Alle macht aan de belegger

BinckBank laat consument vooral zelf beslissen

Wie zijn potentiële klanten van BinckBank, de online beleggingsbank? In elk geval zijn het mensen die je niet moet vertellen wat ze met hun geld moeten doen. Je moet je hen dus ook niet vertellen dat BinckBank de beste online beleggingsbank is. Daar beslissen ze zelf wel over. Hoe dat allemaal gezegd geraakt in een impactvolle campagne, zie je hier. 

??

+ 24 %
leads na 1ste golf
+ 28 %
websitebezoekers 2de golf
% 64 +
leads na 2de golf

Briefing

Binckbank wil online beleggen zo toegankelijk mogelijk maken. Ze doet dat o.a. door transparante tarieven te hanteren, een gebruiksvriendelijk beleggingsplatform aan te bieden en gratis online opleidingen te geven. Maar er zijn ook zaken die BinckBank niet doet. Beleggingsadvies geven bijvoorbeeld. Of kantoren uitbaten.

De briefing voor deze opdracht was duidelijk: positioneer BinckBank als de evidente keuze, zowel voor beginnende als voor ervaren beleggers. En wel op een manier die de juiste snaren beroert bij de doelgroep. Niet de eersten, de besten. Vaak gaat het om slimme, zelfbewuste mensen die weten wat er te koop is. En die knopen kunnen doorhakken. Hoe begin je daaraan?

 

Idee

Het vertrekpunt voor de creatie was een strategische insight: wie de evidente keuze is, hoeft niets te bewijzen. Daaruit vloeide het creatieve idee voort. We nodigden de consument uit om vooral zelf te beslissen of BinckBank voor zijn/haar persoonlijke situatie de juiste bank is.

“Laat je niets wijsmaken. Ga niet zomaar af op praatjes. Kom zelf kijken op de website en vorm je eigen mening over BinckBank.”  

“Beslis vooral zelf.”

“We zijn wie we zijn.”

Stefan Roegiers, Country Manager BinckBank

Alle creatie vertrekt dan ook volledig vanuit het perspectief van de consument zelf.

We vertellen niet waar BinckBank voor staat, maar schetsen een aantal ‘uit het leven gegrepen’ situaties of profielen, gekoppeld aan de vraag of BinckBank daar wel of niet bij aansluit. BinckBank stelt zich hierbij tegelijk nederig én vol zelfvertrouwen op. 

DELIVERABLES 

Radio is een erg performant medium voor BinckBank, hebben we al vaak ervaren.

Dit keer maakten we drie verschillende radiospots die inspelen op mogelijke aanleidingen om online te beleggen. Verschillende behoeften en levensfases van waaruit een consument nadenkt over zijn geld. Telkens gevolgd door de vraag of BinckBank in dat geval de juiste keuze is. Het is een creatieve vertaling van een mission statement:

- we beschrijven telkens de voor- en nadelen van BinckBank en

- nodigen de lezer uit om vooral zelf te beslissen of BinckBank voor hem/haar de juiste bank is.

Naast de radiospots maakten we ook een tekstadvertentie waarin we het eigen karakter van BinckBank, de denkpiste en alle argumenten zonder veel beperkingen konden neerzetten.

De resultaten

Helemaal op maat van de slimme, zelfbewuste BinckBank-klant. Want het aantal bezoekers op de website steeg aanzienlijk en ook het aantal aanvragen voor de infomap kreeg een stevige duw (zei BinckBank). Opdracht volbracht.

 

dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER CREATIEVE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →