<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

Eruit springen op Spotify tussen 100.000-den?
CASS deed het.

Opvallen tussen de sterren met een campagne zonder één valse noot

Een artiest is ook een merk. Met een eigen persoonlijkheid. Daarom de nood aan een juiste branding en dito verpakking. Dallas zorgde ervoor dat alle violen gelijk gestemd waren en dat de campagne als een metronoom liep.

100.000streams op Spotify 'Slower, Smaller, Happier'

En bovendien ook nog...

Nr. 23
in Ultratop 40
450
gasten op de launchparty
456
volgers op Instagram

De briefing

In 2018 begon Dirk Cassiers van Dallas aan een nieuw leven als artiest. Zou hij verder bouwen op zijn naamsbekendheid? Een brainstorm met creative partner Stijn Gansemans en creative P.J. Fraussen bracht hem op andere gedachten: kies voor een nieuwe naam en start ‘from scratch’. Zijn artistiek alter ego werd CASS. De uitdaging? CASS sterk in de markt zetten.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

video

Aan de nieuwe naam CASS hing uiteraard een nieuw album vast: ‘Slower, Smaller, Happier’. Het creatieve kernteam besloot een nieuw merk te bouwen met een stijl, logo en visuals voor diverse communicatiemiddelen. Alle beelden werden consequent doorgetrokken op de cd-hoes, website, e-mails, social media posts, perskit e.d.m.  Er werden ook opnames gemaakt voor cinemagraphs:

Cinemagraph_2

Het Idee

Het vertrekpunt: Dirk als persoon. Wie is hij, wat vindt hij mooi en lekker, wie zijn zijn idolen, welke muziek geeft hem kippenvel, wat doet hem dromen?

Het bleken kunstwerken in kubistische stijl met geometrische vormen - à la Kandinsky en Picasso - te zijn. Dat én zwart-wit fotografie in New York uit de periode 1920-1940.

Daaruit werd een stijl gedistilleerd en een logo gecreëerd, geïnspireerd op geometrische vormen.  P.J. Fraussen, Creative, omschreef het als 

“Alles wat gemaakt werd, was 100% Dirks goesting en volledig uit hemzelf vertrokken”

“Niemand koopt een plaat van een artiest die ‘Cassiers’ heet, ik toch niet!”, dixit Stijn Gansemans, Creative Partner. “Ik moet toegeven dat ik dat ook niet zou doen. ;-)”

Dirk Cassiers, Managing Partner bij Dallas Antwerp

Deliverables

Dallas Antwerp tekende voor de branding, de lanceringscampagne van zijn album en ondersteuning voor de pr, ook in het buitenland.

Brand Impact

 • Artist branding advies
 • Brainstorming
 • Creatie: logo, huisstijl
 • Restyling website
 • CD cover
 • Video
 • Uitvoerige eDM campagne
 • Press kit met perscommuniqués
 • Ondersteuning pr in België, Duitsland en Nederland

Digital Marketing Impact

 • Social media Facebook en Instagram
 • Paid social advertising

Resultaten

Die kan je eerst en vooral beluisteren op Spotify. Maar er was meer. Kijk hierboven het lijstje maar na. Als je het aan ons vraagt: a new star is born.

dirk-1-1

WIL JE DE IMPACT VAN JE BRANDING VERGROTEN?

Boek een call met Dirk

Poppy

Een nieuw carsharing merk lanceren en meteen ook conversie genereren, kan dat? Jazeker!

Lees meer →

Biddit 

Een lanceringscampagne bij millenials van een online platform voor het kopen/verkopen met vastgoed.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker 

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →