Make Connections Business Class great again.

Een Facebook-video campagne. Waar zou dat landen?

Facebook en video: een méér dan geslaagd huwelijk. Maar hoe zorg je ervoor dat het niet bij likes, comments en shares blijft? Hoe zorg je ervoor dat je ook effectief meer verkoopt dankzij Facebook-video? Met als extra uitdaging: een kritische business doelgroep.

60% meer tickets verkocht

4217
kliks naar de Connections-website om het aanbod te ontdekken
67000
views op Facebook
332297
relevante profielen op Facebook bereikt

Briefing

Connections is al 30 jaar lang een vaste waarde in de reissector. De Belgische reisorganisatie maakte naam en faam als ‘uitvinder van de citytrip naar New York’ en pakt geregeld uit met scherpe vliegtickets en originele reisformules. Dit keer vroeg onze klant een uniek aanbod te lanceren voor zakenlui en meerwaardezoekers met bestemming Verenigde Staten. Met een straffe campagnestrategie kregen we voet aan de grond bij deze vliegende doelgroep.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

Beknopt idee hier

'You don’t have to be a President to fly like a President’

“In tijden van multi- en omnichannel, above, below en through-the-line buzzwords hebben wij toch maar mooie resultaten gerealiseerd met één enkel filmpje op Facebook. Een goed idee verkoopt nog altijd het beste”

Thierry De Vynck

Deliverables

De video werd één keer op de Facebookpagina van Connections geplaatst. We kozen heel bewust voor Facebook omdat we daar elke parameter kunnen bepalen, analyseren en optimaliseren.

Het filmpje werd zo in een eerste fase bijvoorbeeld enkel getoond aan mensen die regelmatig naar de Verenigde Staten reizen binnen een business context en die dit aanbod dus naar waarde kunnen schatten. Dat werd stelselmatig uitgebreid en uiteraard werden er ook enkele doelgroepen in verwerkt die gevoelig zijn voor een personage als Trump. Enkel en alleen om de verspreiding van het filmpje te versnellen.

Het filmpje werd geoptimaliseerd op drie fronten: bereik, video views én kliks naar de actiepagina. Want uiteindelijk moesten er tickets verkocht worden. Het filmpje begon een eigen leven te leiden en zette op die manier het aanbod en de bijhorende websitepagina extra in de kijker. Op amper vijf dagen tijd was er een verkoopstijging van 60%.

 

Digital marketing impact

  • S

 Brand impact

  • e

Het resultaat

We zijn nooit de focus van het filmpje uit het oog verloren: meer tickets verkopen. We hebben ons dus niet laten verleiden tot views omwille van de views. Viral gaan kan leuk zijn, maar enkel als het ook effectief iets opbrengt. Daarom hebben we bewust gekozen om enkel ‘viral’ te gaan binnen onze core-doelgroep. De afbakening was scherp, maar het filmpje resulteerde uiteindelijk in:

  • 67.000 views op Facebook;
  • 332.297 relevante profielen op Facebook bereikt;
  • 4.217 kliks naar de website van Connections om het aanbod te ontdekken;
  • 1,3% click-through-ratio;
  • 466 interacties op het filmpje.

Deze uitzonderlijke resultaten behaalden we met een minimaal mediabudget zodat de 60% meerverkoop een maximaal rendement oplevert voor Connections.

dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN CREATIEVE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →