<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

Book & Pay van Connections: reizigers inspireren in plaats van te irriteren

Wie vroeg boekt, beleeft meer!

Januari is hét moment om je reisplannen voor het nieuwe jaar concreet te maken. Touroperators bestoken reislustigen via inwisselbare radiospots, printcampagnes en retargeting op social media met de goedkoopste tarieven. Maar was als je jouw doelgroep kan laten dromen van een onvergetelijke reis én hen zo warm maken om bij Connections te boeken?

1300 droomreisfilmpjes

En ook nog...

10
Facebookposts werden ingezet
36000
relevante profielen werden bereikt
6927
clicks naar de landingspagina
video

Briefing

Elk jaar in januari verdringen touroperators elkaar om reizigers te overtuigen hun reis bij hen te boeken. De vroegboekkortingen vliegen je als consument om de oren. Maar iedereen biedt deze kortingen aan, hoe moet je dus in het oog springen? Dit was de vraag die Connections ons voorschotelde.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

Audiovisuele content verspreiden via social media haalt een hoge conversiefactor. Een filmpje dat op een leuke manier de promoties aanprijst zou dus ongetwijfeld wel gezien worden, maar dat was dit keer niet ons doel. We wilden niet wachten tot er een uitzonderlijk laag tarief beschikbaar was voor de reiziger, we wilden proactief in het beslissings- en aankoopproces zitten en de rol van inspirator spelen. Via de landingspagina mijndroomreis2017.be konden mensen een gepersonaliseerde videoclip van 30 seconden aanmaken met in de hoofdrol hun droombestemming.

Iedereen moet de wereld kunnen beleven.

Deliverables


Landingspagina met video content
De missie van Connections luidt ‘iedereen moet de wereld kunnen beleven’. Hoe kan een ‘travel companion’ als Connections dat beter overbrengen dan door die wereld al tot leven te laten komen nog vóór het vertrek? Als alle touroperators roepen dat ze de laagste tarieven hebben, dan kan je maar beter in de bovenste schuif liggen bij de reizigers.

We bouwden daarom een landingspagina mijndroomreis2017.be waarop zij - in ruil voor hun data (naam, e-mailadres, favoriete bestemming, gekozen afreisdatum,... ) - hun gepersonaliseerde filmpje konden aanmaken. Hun droomreisfilmpje konden ze vervolgens naar hartelust delen via social.

Inbound marketing flow met relevante content
Dankzij de data die werd achtergelaten, wist Connections exact wie waar wanneer naartoe wilde gaan. Dat vormde een ideale basis om achteraf een inbound marketing flow op los te laten: blogging over relevante bestemmingen, reistips rond de datum, retargeting posts op Facebook, gepersonaliseerde e-mails met enkel relevante content. Om dan aan het einde van de rit ook de tarieven naar die bestemming te communiceren.

Outbound mediamix
Na de eerste teasende campagne fase met de reisvideo’s, versterkte een outbound mediamix de boodschap: via radiospots, online advertenties en posters in de verschillende Connections Travel Shops communiceerden we de werkelijke tarieven om de reizigers over de streep te trekken.

macbook fastforward_nobackground

Het resultaat

Via 10 Facebookposts, die we hebben ingezet om de website mijndroomreis2017.be onder de aandacht te brengen, bereikten we meer dan 36.000 relevante profielen. Dit leverde 6927 clicks op naar www.mijndroomreis2017.be , waar vervolgens 1300 droomreisfilmpjes werden aangemaakt.

dirk-1-1

WIL JE DE IMPACT VAN JOUW CAMPAGNE VERGROTEN?

Boek een call met Dirk

Partena Ziekenfonds

Een zwangerschap is een heel bijzondere ervaring. En tegelijk ook typisch een periode waarin vrouwen veranderen van ziekenfonds. Hoe overtuig je hen om bewust die stap te zetten?

Learn More →

Dallas Inbound Marketing

Als agentschap zelf de impact waarmaken die je aan je klanten belooft. Dat deden we dankzij onze inbound strategie.

Learn More →

GMAN 

Hoe kan je de goede offline reputatie van een bedrijf vertalen naar een sterk online merk? Een frisse website, slimme marketing automation en steengoede content zijn het antwoord.

Learn More →