Meer leads in bad krijgen? Dallas wast dat varkentje wel.

Dagmar Buysse is niet alleen een ondernemer, maar ook een bedrijf, gespecialiseerd in badkamerrenovaties. Een bekende naam met een mooi portfolio: een broeihaard aan creaties waar het vakmanschap van afspat. Met meer dan 450 realisaties groeiden ze uit tot de Nr. 2 van de Belgische markt. Kon dat nog beter? Met die vraag klopte Dagmar Buysse aan bij Dallas Antwerp. Een varkentje dat wij graag onder handen nemen.

800leads via de BadBot

+ 40 %
SQL's per week
+ 30 %
SQL's op jaarbasis
Experience Award 2019
van BIS beurs voor Dagmar Buysse
video

BRIEFING

Vertrekpunt van de briefing? De bestaande website www.dagmar-buysse.be kon wellicht meer leads genereren dan hij al deed. Dus bogen we ons over vragen zoals

 • hoe drijven we het aantal bezoekers op en nemen we hen mee naar een afspraak, thuis of in de showroom? 
 • hoe genereren we meer offerte-aanvragen? 

De doelstellingen waren duidelijk: 

 • de traffic naar de website verhogen; 
 • de conversie verbeteren; 
 • het aantal Sales Qualified Leads (SQL’s) opvoeren.

Ook de marketing-uitdaging had daar direct mee te maken, met vragen zoals: 

 • hoe vormen we de bestaande baseline ‘Badkamerrenovaties van A tot Z’ om tot een nieuwe merkpositionering?
 • hoe connecteren we op een meer emotionele manier met onze doelgroep?
 • bij welke buyer persona’s - ideale klantprofielen - kunnen we meer leads vinden? 
 • aan welke KPI’s meten we het succes af? 

Daarover nadenken vormde de strategische voorbereiding waarop we onze aanpak baseerden.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Strategische fundering

First things first. Naast de strategische fundering bouwden we eerst het technische platform voor verbetering. We installeerden HubSpot om een nieuwe website in CMS te bouwen die meer leads zou opleveren. Een op alle vlakken geoptimaliseerde website, met een nieuw design, een heldere navigatie, geoptimaliseerde beelden, nieuwe content,... 

Inhoudelijk werden ‘inspiratie’ en ‘transparantie’ de centrale keywords. 

Daarnaast maakten we het marketing automation-platform klaar voor actie. Een platform met e-mailflows waarmee geïnteresseerden in de funnel naar een afspraak worden geleid: thuis, of in de showroom. Samen met de vernieuwde website vormde dit een online ecosysteem dat helemaal werd toegespitst op ‘afspraken maken’. 

Om onze strategie creatief een stevige basis te geven, startten we vanuit enkele sterktes van het aanbod van Dagmar Buysse. Die koppelden we aan een insight die het merk dichter bij onze doelgroep zou brengen. We vertrokken vanuit de eenvoudige vraag: 

“Welke rol speelt een badkamer in het leven van mensen?”

IDEE

Uit het voorbereidend onderzoek puurden we een nieuwe propositie voor Dagmar Buysse:

“Iedereen een perfect begin en einde van de dag bezorgen.”

Het centrale begrip werd badkamergeluk. Een positieve boodschap en een bewuste keuze om elke dag net dat tikkeltje extra glans mee te geven. De campagnelijn 'Vind jouw badkamergeluk op dagmar-buysse.be' werd de rode draad in alle creatieve uitingen.

Badkamergeluk was ook de ‘creative boulevard’ waaraan we de verschillende invalshoeken voor onze buyer persona’s koppelden.

Vind jouw badkamergeluk

Online reservatiewerken

In het online ecosysteem beslisten we om twee pijlers extra in de verf te zetten: inspiratie en transparantie. De inspiratie en de transparantie m.b.t. kwaliteit, inbegrepen diensten, levertijden, prijs, … Hier zijn onze buyer persona’s naar op zoek. 

Van bestaande creaties bestonden al heel wat knappe beelden. Echte foto’s van echte realisaties. Die foto’s updaten en optimaal presenteren was een belangrijke ingreep. Voor de look & feel van de website en de blog, maar ook van de lead ads op social media. 

Nieuw: de Badbot

Op de website bouwden we enkele nieuwe pagina’s die heel transparant de way-of-working en de prijsstelling van Dagmar Buysse uit de (hand)doeken doen. 

Als extra conversiepunt creëerden we de BadBot. Dit is een chatbot die op basis van enkele vragen een eerste indicatie geeft van de kost van jouw badkamerrenovatie. Een onmisbare feature die de conversie van de website verhoogde. 

Uit ons doelgroeponderzoek was ook naar voren gekomen dat er bij verbouwingen meestal nogal wat frustraties komen kijken. Afspraken die niet nageleefd worden, onverwachte kosten, malafide aannemers: zo wisten we waartegen we Dagmar Buysse positief konden afzetten. Ook op dit vlak trokken we volop de kaart van transparantie. 

Daarvoor was alle ruimte in de blogposts op de website. We optimaliseerden bestaande blogs en schreven er een hele reeks nieuwe. Blogposts die bezoekers inspireren en een klare kijk geven op alle aspecten van een badkamerrenovatie.

Rode draad door campagnes

Wat is badkamergeluk

Eenvoudig gezegd: het is wat je voelt als je gaat zingen in je douche of bad. Een heel herkenbaar menselijk gegeven. 

Dit vertaalden we door op verschillende manieren. 

 • op Radio 2 zong Koen Crucke vanuit zijn bad Dagmar Buysse naar meer bekendheid (awareness) en stuurde hij ook meer volk richting website.  

 

 • het idee trokken we ook door in een activatie n.a.v. de BIS-beurs met JOE fm als mediapartner. Aan de JOE-stand werd een annex gebouwd van waaruit Leen Demaré haar programma live presenteerde op zaterdagnamiddag. BIS-bezoekers konden er deelnemen aan een karaoke-wedstrijd en een mooie prijs in de wacht slepen: 

“Zing en win een renovatiebudget ter waarde van € 10.000”

De BIS-activatie leverde niet alleen meer bezoekers aan de stand en veel leads op voor Dagmar Buysse maar ook de Experience Award 2019 van de BIS-beurs. 

video
video

Deliverables

Brand impact

 • 2 radiospots met Koen Crucke (Radio 2) 
 • BIS-activatie met JOEfm als mediapartner 
 • uitnodiging BIS-beurs (databestand 8.000 adressen) 
 • BIS: aankleding standwanden met nieuwe beelden 
 • Batibouw: flyers, promotiemateriaal 

 

 

Digital marketing impact

 • nieuwe website www.dagmar-buysse.be met geoptimaliseerde navigatie, nieuwe content
 • website: creatie BatBot 
 • content calendar (over het hele jaar)
 • reeks blogposts rond inspiratie, transparantie, subsidies, enz. 
 • Facebook: ‘always on’ social posts en lead ads
 • diverse mailflows, nurturing mails 

 

video

Het resultaat

De online renovatiewerken gaven zichtbaar meer uitstraling aan de content, content die bovendien grondig vernieuwd en aangevuld werd. Dagmar Buysse was ook nadrukkelijker present op social media. Er kwamen meer bezoekers naar de website en algemeen werden er 30% meer Sales Qualified Leads gegenereerd. Een resultaat waaraan ook de BadBot een stevig steentje bijdroeg. Met name de activatie op de BIS-beurs met JOEfm als mediapartner had een hoorbaar en voelbaar succes. Dit werd ook bekroond met een BIS Experience Award voor de stand van Dagmar Buysse. 

dirk-1-1

WIL JE DE IMPACT VAN JE MERK VERGROTEN?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →