Daikin zocht (en vond) temmers van temperaturen

De vraag naar Daikin-warmtepompen in België stijgt snel, héél snel. En da’s logisch; het is een duurzaam en betaalbaar alternatief voor gas of mazout, mede dankzij premies. De consument is alvast overtuigd. Het probleem: het aantrekken van technische profielen die de warmtepompen kunnen installeren, want daar is wél een groot tekort aan. Daarom zochten we samen met Daikin naar geschikte installateurs. Zochten én vonden. 

Resultaten

280
inschrijvingen voor training tot warmtepompinstallateur (+15% van het objectief)
85 %
van alle zelfstandige installateurs bereikt
62 %
van alle leads door Facebook ads

DOELSTELLING

250 koeltechniekers vinden die zich op korte termijn willen omscholen tot warmtepompinstallateurs. Door de groeiende vraag naar warmtepompen kampt Daikin met een nijpend tekort aan gespecialiseerde plaatsers. Daarom organiseren ze tweedaagse opleidingen voor zelfstandige techniekers die hun kennis en business willen uitbreiden. Een win-win voor de toekomstige warmtepompinstallateurs, want ze tekenen in op een groeiende markt én op een succesvolle samenwerking met Daikin.

DE CAMPAGNE

Om kandidaten in spé te overtuigen, lanceerden we een opvallende rekruteringscampagne: een ode aan de warmtepompinstallateur. Want techniekers die elke dag klaarstaan om ‘temperaturen te temmen’, verdienen dat. En als je dan ook nog eens voor warmtepompen kiest, ben je volgens ons al helemaal ‘een held van de duurzame toekomst’.

 

 

 

DELIVERABLES

In korte online video’s (30 sec.) spraken we toekomstige warmtepompinstallateurs rechtstreeks aan met een – bijna heroïsche – lofzang. Een pakkende tekst spoorde hen aan om een kijkje te nemen op de landingspagina. De video’s verspreidden we via een gerichte social campagne op Facebook en LinkedIn. Gelijktijdig met deze video’s liepen ook een SEA-campagne en verschillende display ads. Wie nog een extra duwtje nodig had, overtuigden we met een retargetting fase, gebaseerd op persoonlijke profielen.

Ingeschreven? Dan kwamen de deelnemers in een e-mail flow terecht: nuttige informatie over de opleiding, lesmateriaal en reminders kwam zo automatisch hun richting uit.

Ten slotte konden de deelnemers zich tot in de de puntjes voorbereiden op het theoretische luik van de training. Met een online quiz per opleidingsmodule zetten ze hun eerste stappen in de warmtepompwereld.

Brand Impact

  • Brainstorming
  • Creative concept
  • Production

Digital Marketing Impact

  • Campaign strategy
  • SEA
  • Social campaign
  • E-mail automation
  • Landing page

Resultaten

De rekruteringscampagne kende een vliegende start. 50% van de opleidingsplaatsen was al volzet na de eerste maand. En ook daarna bleken heel wat koeltechniekers ‘een maestro van warm en koud’ te willen worden. De campagne leidde tot 280 kwalitatieve leads voor de rekruteringscampagne, waarvan 62% rechtstreeks via onze Facebook ads. Bovendien bereikten we maar liefst 85% van alle technische profielen onder de HVC-, CV- en loodgieterijprofessionals. De 250 Nederlands- en Franstalige opleidingsplaatsen waren dan ook in no time volgeboekt. Sterker nog: Daikin voorziet zelfs extra trainingsdagen.

Dirk Cassiers

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN IMPACTVOLLE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

100% Vandemoortele, 100% Dallas

Hoe promoot je een nieuwe clean label mayonaise? Door niets toe te voegen aan de reclame. Ontdek hier wat Dallas voor Vandemoortele deed.

Lees meer →

Bakken en braden met Alpro? Goed bezig.

Ook met plantaardige ingrediënten geniet je van de lekkerste gerechten. Dat bewijst de nieuwe Alpro Bakken & Braden in een flitsende tv-bumper.

Lees meer →

Prachtige plannen van prachtige mensen

Dallas Antwerp maakte een vervolg op de ‘Leef vooruit’ campagne voor P&V Verzekeringen en bracht de Prachtige Plannen van een aantal Belgen in kaart.

Lees meer →