Dallas Core Values:
No Nonsense campagne

Dallas verkoopt eigen bedrijfswaarden via de beeldbank

Als bedrijf kan je niet meer zonder: een missie, een visie en waarden. ‘Core values’ die de bedrijfscultuur weergeven. Voor interne communicatie, evaluatie- en sollicitatiegesprekken, maar ook om naar de ‘culture fit’ met potentiële klanten te peilen. De Dallas-waarden bepaalden we ‘the Dallas way’: met een knipoog.

5core values

5
corporate image spoofs die we verkopen via Belga Image
5
centrale topics voor evaluatiegesprekken
5
core value awards die we uitreiken tijdens een jaarlijkse Award Show

Briefing

Een paar jaar terug introduceerde Dallas de methodiek van EOS, het Entrepreneurial Operating System voor kmo’s dat wereldwijd zijn waarde al heeft bewezen voor ondernemers en medewerkers. Tijdens die verandering legden we ook vijf kernwaarden vast. Zowel intern als extern zijn dit handvaten voor communicatie en evaluatie.

Vijf core values die het DNA van Dallas perfect samenvatten:

#NO-NONSENSE
BE TRUE, BE YOU.

#ALWAYS HELPING
IF YOU WANT TO GO FAST, GO ALONE. IF YOU WANT TO GO FAR, GO TOGETHER.

#ALWAYS ACCOUNTABLE
DON’T ASK WHAT YOUR COUNTRY CAN DO FOR YOU, ASK WHAT YOU CAN DO FOR YOUR COUNTRY.

#EAGER TO LEARN
TELL ME AND I FORGET, TEACH ME AND I MAY REMEMBER, INVOLVE ME AND I LEARN.

#CREATIVELY DRIVEN
YOU CAN’T SOLVE PROBLEMS WITH THE SAME LEVEL OF THINKING THAT CREATED THEM.

Mooi om te hebben, die core values, maar hoe zet je die aan het werk?

Value Awards

 

Idee

Awards

Creative Partner Stijn Gansemans: “Het heeft geen zin om core values te hebben als je ze niet tot leven laat komen. Hoe zouden wij dat aanpakken? We gingen er creatief mee aan de slag. Eerst ontstond het idee voor de Dallas Core Values Awards. Voor elke core value konden onze medewerkers een collega nomineren. De winnaars werden bekend gemaakt tijdens een feestelijke Award Show op het nieuwjaarsfeestje.”  

Het nomineren werd positief opgepikt door iedereen. Het stemmen gebeurde anoniem via een voting page. Daaruit kwamen 5 winnaars die tijdens de Award Show op het podium werden geroepen. Hun prijs: eeuwige roem, een trofee én een Bol.com bon van 50 euro.

De visuals

En toen was het tijd voor de visualisering.

Stijn: “We gingen voor ‘corporate image spoofs’: een persiflage op de clichématige stockbeelden die vaak voor bedrijfswaarden worden gebruikt. Wat als we die beelden zouden shooten met onze eigen mensen? Stel je voor wat dat geeft op posters die in het bedrijf worden opgehangen? Op die manier zouden de core values zeker ‘leven’.”  

Zo gezegd, zo gedaan. Op een no nonsense manier, niet al té serieus. Op zijn Dallas, dus. De collega’s werden opgedeeld in groepjes per core value. Dress code: boring corporate. De shooting? Hilarisch.

De impact

De beelden hingen we op als posters in het kantoor, zodat de core values altijd in het gezichtsveld blijven. In de interne communicatie zijn de #hashtags intussen basisingrediënten geworden en in onze externe social media communicatie gebruiken we ze steevast als verwijzing.

Core values Dallas Antwerp

 

Sinds 2017 is de feestelijke Award Show een traditie  geworden. En de kers op de taart? We bieden deze ‘stockbeelden’ online aan via een echte beeldbank.

“Inderdaad, je kunt onze core value beelden kopen bij Belga Image!”

Stijn Gansemans, Creative Partner Dallas

dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER CREATIEVE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →