De Nacht die de Belgische bureauwereld liet hallucineren

Dallas lanceert BrandTales, creatieve cel van De Persgroep Advertising.

Hoe krijg je in één klap de aandacht van creatieve bureaus die wel wat gewend zijn? Dallas deed hen hallucineren tijdens een onuitgegeven ‘Night of the BrandTales’.

11creatieve teams namen deel

24
ingezonden concepten
+ 600
interacties op Instagram
19000
Twitter views

Briefing

De Persgroep Advertising (in 2019 opgegaan in DPG Media) vroeg Dallas Antwerp om bij reclamebureaus tam-tam te maken rond hun nieuwe creatieve cel, BrandTales. En of we dat wilden. De brains stormden er al gauw op los. ‘Night of the BrandTales’ werd een roemrucht, zelfs letterlijk hallucinant evenement.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

Wanneer beginnen creatieve ideeën en allerlei inspiratie pas echt goed te stromen? Dat is buiten de drukte van de dag. 's Nachts, wanneer creatieven total loss qua ideeën gaan. De nacht brengt meer vrijheid. En een speciale sfeer, sowieso. Want dan gaan creatives vaak die ‘extra mile’ die een killerconcept opleveren.

Night of the BrandTales.

Wat zet creatieve cellen aan het werk? Elke creatief heeft daarvoor zo zijn eigen middeltjes. Maar enkele van de beroemdste creatieven uit de kunstgeschiedenis - Franse artiesten in het 19de eeuwse Parijs - namen absint tot zich om hun verbeelding in beweging te zetten. (Een goedje dat ook meer dan één artiste maudit in de goot deed belanden, naar het schijnt.)

De media en de kanalen

De campagne in een notendop? Creatieve teams in reclamebureaus kregen een intrigerende dm met een flesje absint en de uitnodiging voor de ‘Night of The BrandTales’.

Hun uitdaging: werk een creatief idee uit. De drie beste concepten kregen resp. € 100.000, € 50.000 en € 25.000 aan mediaruimte in de Persgroep media.

Op een speciale website konden de teams zich inschrijven en kiezen welk surprise team hen tijdens de Nacht een bezoekje mocht brengen voor meer inspiratie: het Energy team, het Relax team of het Adult Entertainment team (dat veruit de meeste aanvragen kreeg).

De Nacht kwam tot leven op social media, zowel voor, tijdens als na het evenement, met Instagram, Facebook, Twitter, Storify en (toen nog) het nieuwe Periscope. Dit alles onder hashtag #BrandTales die al snel redelijk aangebrande content begon te vertonen.

 De Persgroep Social

“Night of The BrandTales was de ideale combinatie tussen branding en activatie.
Een avond die niemand snel zal vergeten.”

Marie Mertens, de Persgroep Advertising

Deliverables 

Brand impact

  • Direct mailing

Digital marketing impact

  • Website
  • Social media
  • Banners

Strategic impact

  • Campagnestrategie

 De Persgroep BrandTales

Het resultaat

Samengevat: 11 deelnemende creatieve teams uit de beste bureaus van België stuurden 24 concepten in. Daarnaast waren er  +600 interacties op Instagram en 19.000 views op Twitter.

De winnaars?

  • Brons voor These Days Y&R
  • Zilver voor mortierbrigade
  • Goud voor Duval Guillaume

De uitreiking werd live uitgezonden via de Periscope-app en alle gegenereerde content werd in een Storify gegoten.

Kortom: deze Night of the BrandTales ging niet onopgemerkt voorbij.

video
dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN CREATIEVE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →