<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

Leads stromen binnen bij GMAN dankzij inbound marketing strategie

Van nieuwe website tot content creatie: focus op conversie

GMAN is een begrip in de Antwerpse autosector. Service en klantvriendelijkheid staan voor hen centraal, maar dat werd online niet doorvertaald. Een doorgedreven inbound marketing strategie was het antwoord op hun probleem: een uniforme website, opvolging van de leads via marketing automation én content als benzine voor de inbound marketing motor.

26% gemiddelde conversie van de landingspagina’s

En ook nog ...

68 %
meer leads
32 %
meer website sessies door organic search
133 %
meer website sessies door social media

Briefing

Vroeger was het eenvoudig. Als je een nieuwe auto wilde kopen, stapte je enkele garages binnen. Vandaag is het ingewikkelder. De zoektocht naar een nieuwe wagen begint voor veel mensen op Google. En niet iedereen in Google zoekt naar ‘GMAN’, maar wel naar ‘zuinigste gezinswagen’ of ‘hybride wagen’. GMAN vroeg aan Dallas Antwerp om hen zo vroeg mogelijk in het zoekproces op de radar te laten verschijnen. Een hele uitdaging aangezien er eindeloos veel informatie te vinden is online.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

We wilden de interesse van potentiële leads voor GMAN zo vroeg mogelijk capteren. Landingspagina’s waar ze hun gegevens konden achterlaten, waren hiervoor een belangrijke pijler. We analyseerden het gedrag van de bezoekers en stuurden hen gerelateerde content om de betrokkenheid van GMAN te tonen.

Meer leads genereren, dat betekent ook je traffic opkrikken. Daarom speelden de SEO-aanpak en social posts (Facebook en LinkedIn) een cruciale rol.

Content als benzine voor de inbound marketing motor

“Het partnership met Dallas Antwerp zorgde ervoor dat GMAN ook op de digitale kaart staat.”

Tina Van Ingelghem, Marketing Manager GMAN

 

gmancasevoorna

Deliverables 

Een inbound strategie
Een strategische merkoefening om de slogan ‘GMAN geeft om je wagen’ te activeren was het startpunt. Hieruit vloeiden buyer persona’s uit die de basis vormden voor onze inbound marketing aanpak. Voor we de bijhorende strategie konden uitrollen, moesten we eerst de versnipperde websites aanpakken. De nieuwe website kreeg een fris design en een vereenvoudigde structuur over alle merken en diensten heen.

Een Hubspot website
Met de lancering van deze gloednieuwe website werd in één klap ook het opvangnet voor leads geïnstalleerd. We kozen voor HubSpot als marketing automation platform, gezien het enorme aanbod van erg handige tools. Zo konden we de landingspagina’s, de social media publishing, de e-mailmarketing en de reporting op elkaar afgestemd worden.

SEO copywriting
Het laatste deel van het drieluik was niet het minste: kwalitatieve content creëren die een meerwaarde biedt voor de doelgroep. We schreven blogposts op basis van SEO en actualiteit, informatieve e-books met landingspagina’s, nieuwsbrieven en gepersonaliseerde lead nurturing. De bedoeling hiervan? Een continue instroom van leads genereren.

GMANcaseke

Brand impact

  • Nieuwe website

Strategic impact

  • Merkstrategie
  • Buyer persona’s en journey

Digital marketing impact

  • Content creatie
  • Social media marketing
  • Marketing automation
  • SEO
  • Lead generation

Het resultaat

De content offers misten hun doel niet. Met een gemiddelde conversie op de bijbehorende landingspagina’s van 26% zaten we ruim boven de algemene benchmark van 20%. Ook het aantal leads steeg - over alle landingspagina’s heen - met 68%. Via social media belandden 133% meer bezoekers op de website. De website sessies uit organisch zoekresultaten gingen dan weer met 32% de hoogte in, dus de SEO-aanpak loonde.

dirk-1-1

WIL JE EENS PRATEN OVER EEN INBOUND CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →

Biddit

Een lanceringscampagne bij millenials van een online platform voor het kopen/verkopen met vastgoed.

Lees meer →

Poppy

Een nieuw carsharing merk lanceren en meteen ook conversie genereren, kan dat? Jazeker!

Lees meer →