<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

DE CORNET HOUTEN BAK MAAKT EEN
STRAFFE 'COMEBAK'.

DE HOUTEN BAK VAN CORNET, ZOVEEL MEER DAN EEN BAK VOL BIER.

Een goed idee valt meteen op, zeker als de adverteerder zélf met de aanzet komt. Tom Robberechts, global brand manager van CORNET, speelde namelijk met het plan om de houten bak - ooit van de troon gestoten door de plastic tegenhanger - nieuw leven in te blazen. Samen met Dallas werd het design op punt gesteld én een online campagne uitgerold. 

De robuuste houten bakken maakten meteen indruk bij de CORNET-fans. De houten bakken zijn namelijk méér dan alleen een logistieke drager. Ze zijn een ideale giftpack, duurzaam, instagrammable en vonden zo meteen hun weg als stoer accent in heel wat Belgische interieurs. De sterke online community zorgde voor deze resultaten:

1,3 miljoenimpressies via Facebook & Instagram na 1 maand

Listing
in supermarktketens, permanente listing bij drankenhandels
5313
verkochte houten bakken (na 2 maanden)
6266
likes & comments op de social posts
video

BRIEFING

Traditionele bierbrouwers gebruikten vroeger houten bierbakken. Deze werden ingezet voor stockage en transport van bier, voor de komst van de plastieken versie. Tot op vandaag staat de houten bak voor vakmanschap in een pure, niet-industriële manier.

CORNET wilt dit authentiek gevoel terugbrengen, maar dan op een hedendaagse manier. Hoe kunnen deze houten bakken het best in de markt gezet worden? En - vooral - hoe zorg je ervoor dat deze bierbak meer is dan gewoon een bak bier? De houten bak van CORNET moet een deel worden van het interieur van huidige en toekomstige klanten. Een unieke must-have.

Op korte termijn wil het biermerk de houten bakken inzetten als giftpack. Op lange termijn droomt de brouwerij om de bak ook permanent aan te bieden.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

DOELSTELLING

De belangrijkste doelstelling voor CORNET was de houten bak als product gelist krijgen bij supermarktketens en drankenhandels in België, opdat de houten bakken deel uitmaken van het vaste aanbod. De deadline hiervoor? De feestdagen van 2019. De houten bak is namelijk een geknipt geschenk.

Er werden geen verkoopdoelstellingen vastgelegd. De toevoeging van de houten bak (als giftpack) aan het gamma moest wel bijdragen aan de algemene ambitie van CORNET om 20% te groeien.

Deliverables

Brand impact

  • Design & branding
  • POS
  • Foto & video

 

Digital marketing impact

  • Facebook
  • Instagram (Stories)
  • Influencer campagne

 

De nieuwe houten bakken moesten een duidelijke CORNET-signatuur dragen, daarom zorgden Dallas en CORNET voor een authentiek en tegelijk hedendaags ontwerp. Via laser werd het zwarte logo op de houten bakken aangebracht, de hoeken kregen een afwerking met zwart staal

CORNET beschikt over een sterk geëngageerde online community. De kanaalkeuze voor de lanceringscampagne was dus eenvoudig: sociale media. Aangezien we hard wilden inspelen op de decoratieve waarde van de houten bakken, moesten de campagnefoto’s dit beklemtonen. 

We werkten zes DIY-projecten uit, zoals een salontafel en schoenenkast. Elk project werd gefotografeerd en deze foto’s vormden de basis voor de online campagne. Aansluitend ontwierpen we ook een crate cover met inspirerende foto’s om de vraag naar het nut van de houten bakken op het winkelpunt weg te nemen.

De social campagne werd opgedeeld in vier fases. 

  • Eerst maakten we CORNET-fans en beerlovers warm voor de komst van de nieuwe bakken. De focus: de houten bakken zijn het perfecte geschenk om bij je familie en vrienden te scoren. 
houten-bakken
 
  • In een tweede fase wilden we vooral inspireren. Niet alleen richtten we de social posts op de fans en beerlovers, nu werden ook interieur- en designliefhebbers aan de doelgroepen toegevoegd.
houten-bakken

 

  • De hoofdrolspelers in de derde fase waren influencers, die passen binnen het profiel van CORNET. Zij gingen zelf aan de slag met de houten bakken onder de hashtag #cornetdesign. Via de swipe-up call-to-action belandden bezoekers op de webshop. De creaties van de influencers werden vervolgens via de sociale kanalen van CORNET geshared.
 

Influencers-3

  • Tot slot zetten we ook de hashtag #cornetdesign in voor het grote publiek en de CORNET-fans. Zij werden aangemoedigd om hun eigen creaties te delen.

Social_carrousel

In elke fase combineerden we naadloos Facebook, Instagram en Instagram Stories. Elk bericht werd ook aangepast aan het specifieke formaat van het kanaal.

Het resultaat

Opgenomen worden in het vaste aanbod van supermarkten en drankenhandels was de belangrijkste doelstelling voor CORNET. De houten bakken werden gelist bij Carrefour, Makro, Prik & Tik en Belbev

Met 1.300.000 impressies op Facebook en Instagram na een campagne die - verspreid over enkele waves - 2 maanden duurde, kan je wel van een succesvolle online campagne spreken. Het advertentiebudget bedroeg slechts 3966 euro. verspreid over zes advertenties met een CPM van € 3 en een CPC van € 0,25. Voor de influencercampagne werkten we samen met Native Nation, het prijskaartje bedroeg 6445 euro. 

De verkoop van de houten bakken oversteeg ook de verwachtingen van het CORNET-team. Van de lancering op eind oktober tot eind december 2019 gingen al 5313 houten bakken over de toonbank. Tijdens de eerste week kon men amper de vraag bijhouden en moest het distributienetwerk uitgebreid worden.

Bovendien verliep iets meer dan 10% van de verkoop via de webshop van CORNET. Vandaag is de webshop van de brouwerij (www.s-hop.be) verantwoordelijk voor <1% van hun totale verkoop. De social posts mét link naar de webshop hebben hun doel dus niet gemist.

Casemovie_CORNET_BrandActivation


Cornet_houtenbak_social_still

dirk-1-1

WIL JE DE IMPACT VAN JE MERK VERGROTEN?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →