6 maand inbound marketing levert Immotheker Finotheker 648 qualified leads op.

Een eerlijk, onafhankelijk advies. Voor iedereen. Dat is wat Immotheker Finotheker wil leveren. Ze begeleiden je bij de keuzes voor je woonkrediet en je geld. Bij hen geen speciale acties, maar betrouwbare en voordelige oplossingen zodat je goed en rustig kunt genieten van nu én van de toekomst.

Met meer dan 70 kantoren in heel België kan iedereen een beroep doen op hun diensten. In 2019 vonden ze het tijd om over te schakelen naar Inbound Marketing. Ze wilden ook bepaalde marketingactiviteiten zoals lead generation waar mogelijk automatiseren. 

Dus klopten ze aan bij Dallas Antwerp. Een juiste zet, want dit leverde op relatief korte termijn meer dan mooie resultaten op!  

648Totale qualified leads in 6 maanden

20 %
van Qleads afspraak voor kennismaking
7.62 %
CTR van de blog
+ 41 %
groei organische traffic

Briefing

Immotheker Finotheker investeerde veel aandacht en tijd in marketing. Zo ontwikkelden ze al verschillende simulators voor hun website, maakten ze regelmatig nieuwe content en investeerden ze serieus in paid advertising. Toch werd er weinig tot niets gemeten. Ze wisten dus niet of hun inspanningen ook effectief bijdroegen tot meer afspraken. 


Onze opdracht bestond erin een toolset te ontwikkelen waardoor ze alle activiteiten konden centraliseren, meten en waar mogelijk te verbeteren.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Deliverables

 

Brand impact

 • Design van blogs en landingspagina’s

 Strategic impact

 • Buyer journey
 • Contentstrategie
 • Inbound Marketing

 Digital marketing impact

HubSpot implementatie
 • Marketing automation
 • Content creatie
 • Lead generation
 • Lead nurturing
 • Email marketing
 • SEO

Hoe ging het in zijn werk?

 1. Eerst installeerden we HubSpot zodat we de ROI van de website en content eenvoudig en snel konden achterhalen. 
 2. Hierin maakten we marketingtemplates, migreerden we de blog naar HubSpot, plaatsten we de juiste call-to-actions onder blogposts en lanceerden we onze eerste campagne met een eBook met vragen die je jezelf moet stellen vooraleer je een huis gaat kopen.
 3. Vervolgens integreerden we de befaamde ‘Hoeveel kan ik lenen?’-simulator met HubSpot. Zo kunnen mensen hun simulatie naar hun e-mailadres sturen.
 4. Hierbij bedachten we een nurture-traject zodat website- en blogbezoekers niet ‘uit de trechter vallen’.
 5. Tot slot ontwikkelden we een topic cluster rond ‘hypotheek’. 

Het resultaat

In slechts enkele maanden tijd slaagden we erin om enkele straffe resultaten te behalen. 

De eerste campagne en de koppeling van de simulator zorgden voor maar liefst 648 gekwalificeerde leads. Leads waarvan ruim 20% besloten op gesprek te komen bij Immotheker Finotheker. We waren bovendien op de hoogte welke content in de smaak viel en waar op geklikt werd omdat we de blog naar hubspot koppelden. We weten dus nu dat bijna 8% van de blogbezoekers een volgende stap zet. En er is meer ...

Tot slot groeide ook het organisch verkeer met 41% door (onder andere) de blog in HubSpot te plaatsen en de eerste topic cluster live te zetten.

Benieuwd hoe Dallas lead generation aanpakt aan de hand van een sterk onderbouwde contentstrategie? We hebben er voor jou een brochure over geschreven.

Content-strategie? Zo pak je dat aan.

dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN IMPACTVOLLE INBOUND AANPAK?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →