<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

KPI’s van Kinepolis Business sneuvelen dankzij inbound marketing

Kwalitatieve content speelt de hoofdrol in dit succesverhaal

Het merk Kinepolis is in België ‘top of mind’ op het vlak van cinema. De bioscopen en Kinepolis Business bieden echter heel wat mogelijkheden aan de B2B-markt. Een aanbod dat doorgaans vergeten wordt, want het publiek associeert de bioscoopketen met kaskrakers en popcorn. We kozen voor een complete inbound marketing aanpak waarbij we de expertise van Kinepolis Business verpakten in onmisbare content als de perfecte lead generator.

+ 20.000websitebezoekers per maand

8067
leads in 2018
751 %
groei van organische zoekresultaten
12
keywords in top-3 van Google

Briefing

Hun business-aanbod bestaat uit drie pilaren: advertising, events en gifts. Deze productgroepen liggen ver uit elkaar, maar ze hebben meer gemeenschappelijk dan je op het eerste gezicht zou denken. De aankoper maakt een doordachte, originele keuze en moet hiervoor voldoende informatie aangereikt krijgen.

Ondanks het uitgebreide aanbod werd Kinepolis niet snel overwogen als evenementenlocatie en leken bioscoopvouchers niet het meest voor de hand liggende relatiegeschenk. Hoog tijd voor een ommezwaai. De awareness binnen de B2B-markt moest toenemen en ze wilden het aantal leads de hoogte in. Een duidelijk doel dus.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

We kozen resoluut voor een inbound marketing aanpak, waarbij we de potentiële klanten als uitgangspunt hebben genomen. Om deze bedrijven te overtuigen van Kinepolis als geknipte partner, wilden we aantonen dat Kinepolis:

 • een thought leader is op vlak van event management en advertising.
 • originele event- en advertentiemogelijkheden biedt.
 • een partner is met tonnen expertise waarop je kunt rekenen.

Meer dan cinema alleen.

Deliverables

Strategic impact

 • Buyer persona's en journey
 • Contentstrategie

Digital marketing impact

 • Nieuwe website
 • HubSpot implementatie
 • Marketing automation
 • Content creatie
 • Lead generation
 • Lead nurturing
 • E-mail marketing
 • Social media advertising
 • SEO

Hoe ging het in zijn werk?

Dallas Antwerp ging van start met het uittekenen van een gloednieuwe website binnen marketing automation tool HubSpot. Vervolgens doorliepen we met het Kinepolis Business team een buyer persona-traject, waarbij we deskresearch combineerden met kwalitatieve interviews.

De vier gedestilleerde persona’s vormen de basis voor de contentstrategie met blog content en content offers als belangrijke hoofdrolspelers. Content creatie is dus cruciaal voor Kinepolis Business, want hierin ligt net hun sterkte: al hun kennis delen met potentiële klanten. Via SEO, SEA, social posts en mailings leiden alle wegen naar de blogposts, waar lezers via slim gekozen CTA’s worden getriggerd om zich verder te verdiepen door middel van gepaste content offers.

De belangrijkste verwezenlijkingen op content vlak:

 1. We werkten het centrale keyword ‘evenement organiseren’ uit in een long form blogpost van +9000 woorden. De negen hoofdstukken zijn de perfecte leidraad voor bedrijven die een evenement op poten willen zetten. We scoren momenteel een tweede plek in de Google zoekresultaten. We maakten de content van de blogpost ook downloadbaar in pdf-vorm, ideaal om bijkomend leads te genereren. Daarnaast werd een extra e-book rond ‘budget’ gerealiseerd, een tweede lead generator die perfect aansluit bij het thema van ‘evenement organiseren’.

  Kinepolis_longform

 2. We werkten een handige, eenvoudig te downloaden draaiboek-template uit. De leads die we haalden uit dit content offer - en via de andere gidsen en e-books - werden via nurture flows van extra gepersonaliseerde content voorzien. Voor de verschillende social media kanalen van Kinepolis Business zetten we ook tal van leuke formats op. Zo kozen we bijvoorbeeld bij de online eindejaarscampagne rond bioscoopvouchers voor een ludieke, creatieve insteek. Bovendien ontgaat ons geen enkel resultaat meer. We houden voortdurend de vinger aan de pols met Databox, zo kunnen we erg eenvoudig bijsturen waar nodig. 
 3. Elk jaar organiseert Kinepolis Business in elke bioscooplocatie het evenement ‘Business Meets Pleasure’, een moment waarop ze hun klanten en prospecten uitnodigen. Dit event omvat een sales presentatie, catering door hun vaste partner en een exclusieve avant-première. Dallas Antwerp levert hier telkens het design van de uitnodiging en tekent de volledige online e-mailflow uit: inschrijving, bevestiging, herinnering en bedankingsmail.
kinepolis_BMP18_invite

We zorgden ook voor een uitgebreid vangnet voor de leads op basis van automated workflows en gesegmenteerde e-mailcampagnes.

Kinepolis_BMP_websitedallas

De resultaten

Deze aanpak zat er knal op. De effecten van een inbound marketing campagne liggen er nooit van vandaag op morgen, maar we mogen best trots zijn op de cijfers die we hier kunnen voorleggen. In 2016 waren er gemiddeld 2.500 websitebezoekers per maand, eind 2018 klokten we af op meer dan 20.000 bezoekers. Zo was november 2018 een absolute topmaand met maar liefst 23.915 bezoekers. In totaal registreerden we 155.300 websitesessies, een aantal dat 41% hoger ligt dan de gezette KPI van 110.000. We haalden met deze tactiek 8067 leads binnen in 2018, de KPI van 5500 leads sneuvelde dus ook zonder problemen. Tot slot scoorden we met 12 keywords een top-3 plaats in Google.

Ontdek hier het verhaal van Kinepolis Business en waarom zij voor Dallas kozen. 

video
dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN IMPACTVOLLE INBOUND AANPAK?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →