Kom op tegen Kanker: ‘Loop naar de maan!’ Dallas: ‘OK!’

Kanker overwinnen? Trek je stoute loopschoenen aan.

Hoe zamel je véél geld in voor een goed doel? Er zijn zoveel manieren. Wij deden het zo: door mensen een sportieve uitdaging te presenteren en die te laten sponsoren.

+2280 sportievelingen gingen uitdaging aan

519911
km gelopen door alle deelnemers samen
+ 270000
euro ingezameld
2 ,35%
click-through-ratio

Briefing

Kom op tegen Kanker vond een nieuwe, leuke manier om geld in te zamelen: ‘Loop naar de Maan’, een originele inzamelactie. Daarin werden lopers uitgedaagd om hun grenzen op te zoeken, terwijl ze zich lieten sponsoren per kilometer. Kom op tegen Kanker vroeg Dallas om deze nieuwe actie bekend te maken. We liepen er meteen warm voor.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

Als een sportieve uitdaging aan een geldinzamelactie gekoppeld wordt, zijn meer mensen bereid iets extra's te doen. Vandaar het idee om een originele uitdaging te lanceren: al lopend de afstand tot aan de maan afleggen met iedereen in Vlaanderen die graag loopt. Daarop selecteerde Kom op Tegen Kanker drie ambassadeurs voor de actie, influencers die sportief Vlaanderen opriepen om mee te doen.

Een intergalactische uitdaging

“Loop naar de Maan is voor mij de perfecte combinatie. Ik sla meteen twee vliegen in één klap. Ik doe iets voor een goed doel, strijden tegen kanker, door iets te doen wat ik graag doe: lopen.”

Tine Embrechts, actrice en ambassadeur Loop naar de Maan

Deliverables

In de eerste fase richtten we ons via Facebook posts-(Link-ads, carrousel ad, promoted posts) tot lopers om zich in te schrijven voor de Antwerp 10 Miles & Marathon en de 20 km door Brussel. In fase 2 riepen ambassadeurs Tine Embrechts, Saartje Vandendriessche en Bart De Pauw alle lopers via filmpjes op om zich in te schrijven op de landingspagina. Hiermee bereikten we snel een grote awareness.

Alle deelnemers aan de Antwerp 10 Miles & Marathon en de 20 km door Brussel kregen een persoonlijke e-DM om mee te doen aan Loop naar de Maan. Op de website www.loopnaardemaan.be schreven alle deelnemers zich in met een persoonlijke pagina.

In fase 3 focusten we op de ervaringen van de lopers en de tussentijdse resultaten. Via online video’s (tips en tricks) moedigden we alle deelnemers aan.

 

Digital marketing impact

  • Social media
  • Online video's met ambassadeurs
  • Online video's met tips & tricks
  • Landingspagina
  • Website met persoonlijke pagina's

 Brand impact

  • e-DM
  • Earned media

Het resultaat

Uiteindelijk liepen alle lopers samen de maan straal voorbij tot een hallucinante 592.900 km.

Dat bracht meer dan €270.000 op, voor klinische studies over het gebruik van niet-terugbetaalde geneesmiddelen tegen kinderkankers en zeldzame kankers bij volwassenen. Ook de social ads waren succesvol. De eerste fase leverde een Click Through Ratio op van 2,35%, 10 x hoger dan de Facebook benchmark (0,2%). In fase 2 was dit 0,51%, ook ver boven de benchmark.

dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN CREATIEVE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →