<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

Kerstcampagne doet verkoop Leonidas feestelijk boomen

Dallas zorgt online voor salespiek bij Leonidas

Het hele jaar door wordt er op de Facebookpagina van Leonidas geliket en geshared dat het een lieve lust is. Maar de periode van Kerstmis en Nieuwjaar is toch het hoogtepunt van het jaar. Meteen ook hét moment om de baseline ‘Geven is genieten’ volop tot leven te brengen met een online campagne, vond Dallas.

Dallas_case_Leonidas_kerst_Facebook

+ 5 miljoenmensen bereikt met 2 films

2673708
video views
16512
likes & loves
1855
shares

Briefing

Hoe kan je de sales tijdens een commerciële topperiode ondersteunen én boosten? Dat is zo’n opdracht waarvoor Dallas met plezier een campagnestrategie wil uittekenen. Als het dan ook nog om lekkere chocolade gaat: dubbel zo graag, natuurlijk.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

Het creatieve uitgangspunt? Kerstmis is een tijd waarin warmte, gulheid en vrijgevigheid centraal staan. Met als hoogtepunt: het familiefeest. Voor veel mensen het leukste feest van het jaar. Iedereen houdt van de sfeer, het gezelschap, het lekkere eten en - uiteraard - de cadeautjes. Hét moment om de baseline van Leonidas een extra dimensie te geven.

Geven is genieten. Zeker in de kersttijd!

Dallas_case_Leonidas_kerst_snippet

Wat kan nog iets toevoegen aan deze geluksmomenten? Dat zijn de onweerstaanbare pralines van Leonidas. Meer dan zomaar chocolaatjes. Leonidas is een katalysator in het proces van samenzijn, geven én genieten. Momenten van geluk worden nóg mooier met Leonidas.

Brand impact

 • Creatie
 • Video: 2 online films
 • Radiospot voor Frankrijk en België
 • Billboards: interactieve posters
 • Print advertenties voor Paris Match, Femme Actuelle (Frankrijk)
 • Beeld voor POS

Digital marketing impact

 • Social media: Facebook en Instagram
 • Landingspagina
“Met Leonidas bewijst Dallas dat een slimme online communicatiestrategie die inhaakt op de offline boodschap echte resultaten oplevert. Dat is veel meer dan een simpele keuze voor 360° communicatie.”

Dallas_case_Leonidas_kerst_homepage

Twee online video’s

Het verhaal van twee verschillende families die op hun eigen manier Kerstmis vieren. En dat met een duidelijke strategische bedoeling: zowel de huidige doelgroep als een jongere doelgroep aanspreken.

In de eerste video gebruiken twee kinderen hun cadeau - een heuse drone - om oma te verrassen met de beste pralines ter wereld, van Leonidas.

In de tweede video kijkt een moeder tijdens het kerstfeest vol verwachting uit naar de komst van haar zoon. Als hij thuiskomt, is iedereen dolblij. Dit moment wordt nog mooier als blijkt dat hij Leonidas pralines heeft meegebracht.

Zo verliep de campagne

Leonidas’ kerstcampagne

 • liep vooral in België en Frankrijk tijdens december 2017.
 • werd in de markt gezet via een mediamix van twee online video's, radio, print en een landingspagina op de website.
 • het visueel materiaal werd doorvertaald naar alle winkelpunten en ingezet bij activaties, waaronder samplingacties.

 Leonidas_kerst_compilatie_print

 


Het resultaat

Met deze campagne bereikten we alleen al met de films meer dan 5 miljoen mensen online, vielen we duidelijk in de smaak en realiseerden de winkelpunten dé salespiek van het jaar.

dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN CREATIEVE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →