NUMOBI, EEN VERHAAL VAN IMAGINE EN IMPACT
VANAF DAG 1

2019: ENGIE en ARVAL beslissen om samen als eerste in de autolease-markt een totaaloplossing aan te bieden voor elektrisch rijden. Alles stond klaar op één detail na: het nieuwe merk moest nog eventjes in de markt gezet worden. 2020: Dallas Antwerp plugt in op het splinternieuwe merk en lanceert Numobi, plug into the new mobility…

Nieuw merk lancerenvan A tot Z

17000
unieke visits in de eerste week
1250
MQL's
48
offertes na 1 campagne

NUMOBI, HET NIEUWE NORMAAL.

Mobiliteit, duurzaamheid, elektrisch rijden... iedereen praat erover maar wie doet er iets aan? Energieleverancier ENGIE en leasemaatschappij ARVAL tonen hun marktleiderschap en lanceren een eigentijds en compleet mobiliteitsaanbod. Onderscheidend vermogen? 250 kilowatt gemiddeld. Want dat is de nieuwe totaaloplossing: elektrisch rijden in leasevorm met wagen, laadpaal, onderhoud & banden, verzekering, pechverhelping én een laadpas inbegrepen. De gekoppelde power van de twee marktleiders maakt van dit nieuwe aanbod een ‘offer we couldn’t refuse’.

Van merknaam tot social contentstrategie, van creatie tot performance, met deze opdracht kon Dallas met zijn ‘Imagine Impact’-visie helemaal losgehen. Begin 2020 lanceerden we het merk Numobi, een fonetische samenvoeging van new en mobility met de kernpropositie dat elektrisch rijden het nieuwe normaal wordt. Welkom bij Numobi, plug into the new mobility.

 

Briefing

Lanceer een splinternieuw merk in al zijn facetten: bedenk een naam, ontwerp een complete branding, bouw een website, creëer een lanceringscampagne alsook een always-on contentplan en vooral: bedenk een unieke en futureproof merkstrategie die ons op de lange termijn onmisbaar maakt als mobiliteitsaanbod. En zorg er meteen ook voor dat we een aantal scherpe KPI’s halen, liefst na de eerste campagnegolf, als het even kan.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

 

Numobi_logo_animatie

 

Strategie

Een sterke strategie bouw je best op een aantal stevige fundamenten en een eigentijdse insight (iets wat voelbaar is in de maatschappij, een beweging, een shift,...). Die fundamenten zaten grotendeels al in het aanbod van Numobi: relevant product, compleet en uniek, laagdrempelig en voor een brede doelgroep. De insight rond die new mobility was ook al overal voelbaar rondom ons, het wordt als bedrijf of particulier dus steeds makkelijker om mee aan die elektrische kar te trekken en het verschil te maken.

Strategisch kozen we er dus voor om automobilisten de mogelijkheid te bieden om te kiezen voor een positief lange-termijn-verhaal op vlak van mobiliteit. En is die keuze voor Numobi niet enkel een productkeuze maar ook een way of life… of in dit geval drive. Een positieve challenge voor de chauffeur van morgen en een antwoord op de vraag: ‘‘Wil ik deel uitmaken van die new mobility of blijf ik rijden op de gekende paden?” Een fundamentele keuze die straks hopelijk leidt tot zorgeloos rijplezier voor de ‘happy many’.

Numobi_launch_boards_website

Numobi_launch_boards_blog

Idee

Het centrale idee begint al bij de naam: Numobi, een fonetische samenstelling van new en mobility. Dat, gecombineerd met de baseline Plug into the new mobility worden de fundamenten waar we àlle creative deliverables op kunnen bouwen.

Keep it simple, stupid. Voor het logo kozen we het universele icoon van de Mennekes stekker type 2 en verwerkten we dat in de ‘o’ van Numobi. Een heel eenvoudige ingreep maar het koppelt ons nieuw merkverhaal van elektrisch rijden meteen ook aan hét icoon van elektrisch laden. De naam, het logo, de kleuren, de tone of voice (hoe ga je je potentiële klanten aanspreken?) en de look & feel (hoe ga je je merkverhaal vormgeven?) maken allemaal deel uit van de complete branding.

Plug into the new mobility

Deliverables

Brand impact

  • Naming
  • Branding
  • Production

 Strategic impact

  • Brand strategy
  • Campaign strategy
  • Content strategy

 Digital marketing impact

  • Paid & organic social
  • Website
  • Blog
  • Content

 

De lanceringscampagne

Van hinderpaal tot laadpaal: enerzijds leggen we een always-on contentlaag die de buyer personas breed aanspreekt en voor awareness rond het nieuwe merk zorgt. Die ideeën gaan van pure graphic designs rond het logo en de huisstijl (teasers) over gerichte boodschappen die drempelverlagend werken naar gerichte buyer personas. Dat zijn blogartikels, e-books, videotutorials, enz… Zo haalt Numobi hinderpalen rond elektrisch rijden weg en zetten ze er laadpalen voor in de plaats.

Een creatieve campagne die verder gaat qua creatie en de aandacht trekt door originaliteit en interactiviteit is het andere deel van de launchcampagne. Numobi stelt voor: The Smart & The Curious, een online quiz rond elektrisch rijden die mensen uitdaagt over hun kennis in 5 leuke vragen. De titel van de campagne is uiteraard een knipoog naar The Fast & The Furious, de bekende filmreeks waarin mannen met ballen en vrouwen met billen mekaar de vernieling in racen met opgefokte raceauto’s.

Numobi_launch_boards_website_TSATC

Een ideaal uitgangspunt en schril contrast om de bewuste en duurzame chauffeurs van Numobi tegen af te zetten. Zo wordt de new mobility ook ineens een smart mobility. Wanneer je de quiz invult, maak je kans op 1 maand gratis rijden en word je, afhankelijk van jouw score, doorverwezen naar relevante blog-content die je wat verder in de buyer’s journey duwt. En aangezien de content voor Numobi digitaal ondersteund wordt via paid campagnes op social, leidt alles naar één website Numobi.eu

Via een handige configurator kunnen mensen op de website snel en efficiënt hun tailormade leasepakket samenstellen. Zo maken we de funnel zo kort mogelijk zodat er snel geconverteerd kan worden.

Numobi_launch_boards_socialmedia

 

Het resultaat

De nieuwe campagne ging van start op 8 januari 2020. Naast veel organische PR-aandacht voor de merklancering kreeg ook onze launchcampagne de nodige aandacht. Met één campagnepush rond The Smart & Curious bereikten we 117.824 personen. Daarvan deden 815 personen mee aan de quiz. De kennis over elektrisch rijden in België is nog steeds ondermaats, want 65% behaalde een slechte score.

dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN CREATIEVE AANPAK?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →