Wat is úw plan na corona?

Hoe je als verzekeraar perspectief kan bieden in onzekere tijden.

Knuffelen, feesten, op reis gaan, iets bouwen of een nieuwe job opstarten … het zijn allemaal wensen en plannen die we met zijn allen zo spoedig mogelijk willen uitvoeren na corona. Want als er één jaar is waarin we elkaar enkel het allerbeste willen wensen, is het wel in 2021. En als er één verzekeringsmaatschappij is die zo’n boodschap kan brengen, dan is het P&V Verzekeringen.

1,5 miljoenBelgen bereikt

90%
completion rate online video
P&V gebouw
origineel aangekleed
50K
unieke landingpage visits
video
HubSpot Video

 

DOELSTELLING

De notoriëteit van P&V Verzekeringen verhogen. En wel door een relevante maatschappelijke rol te spelen in moeilijke coronatijden. Dat was de opdracht. P&V bestaat al sinds 1907 maar de laatste jaren bestond de uitdaging erin om te werken aan die naamsbekendheid. Daarnaast was er nu de opportuniteit om die maatschappelijke rol wat explicieter in te vullen in een periode waarin dat relevant is voor veel mensen.

"Human empowerment zit sinds 1907 in ons DNA. 2020 was hét moment om dat DNA te laten spreken." (Dirk Wauters, Directeur Communication, P&V Verzekeringen)

De campagne

Zolang plannen blijft maken, zijn wij er om ze te verzekeren. Met die warme eindejaarsboodschap lanceerden we eind 2020 een multimediale campagne op tv, social media, website, POS én op het P&V gebouw in Brussel.

HubSpot Video

 

Op die bekende P&V-toren aan de Kruidtuin in Brussel verlicht de P&V-kerstboom daar al sinds de jaren ‘60 de donkere eindejaarsperiode. Maar nu werd de gevel ook de achtergrond voor al die hoopvolle boodschappen uit de campagne, boodschappen die ons doen uitkijken naar het post-coronatijdperk.

De insight achter de campagne lag al sinds maart 2020 voor het grijpen: de coronacrisis. Nog nooit werden we met alle Belgen tegelijk op zo’n impactvolle manier getroffen door een gezondheidscrisis. De gevolgen zullen ons nog jaren achtervolgen. Maar voor P&V is dit een uitgelezen kans om hun maatschappelijke rol op te nemen als verzekeraar. Maatschappelijk engagement zit sinds 1907 in hun DNA, human empowerment zit in hun missie. P&V wil perspectief bieden in donkere tijden en iedereen aanmoedigen om sterk te zijn, ook als het wat moeilijker gaat. We mogen immers nooit stoppen met plannen maken.

Daarom verzamelden we persoonlijke quotes, wensen en plannen van honderden Belgen (breed: families (18-65j) met focus op jonge families (25-44j). We gingen met die quotes aan de slag in verschillende media. Geen voorgekauwde marketingcopy, geen voorspelbare stockshots van gelukkige klanten. Maar échte quotes van échte Belgen zoals u en wij. In ‘human empowerment’ staan de ‘humans’ centraal, uiteraard.

Het breedste bereik haalden we met onze tv-campagne en de social media stills, gifs en filmpjes. Via korte teasers online werden de mensen getriggerd om naar leefvooruit.be te gaan waar ze de langere campagnefilm te zien kregen. Daar startte ook een salesfunnel voor wie zijn/haar eigen plan voor 2021 alvast wou bespreken met één van de 300 exclusieve P&V agenten en hun kantoren.

HubSpot Video

 

De campagne werd ook vertaald in digitale affiches in de etalages van de P&V kantoren. Die waren ten tijde van de campagne weliswaar verplicht gesloten maar zo creëerden we toch 300 extra touchpoints met onze boodschappen. En als er één wens is die al die agenten zelf koesteren, dan is het om na corona de plannen van al die Belgen te helpen realiseren.

‘We mogen nooit stoppen met plannen maken. Of dat plan nu op 1,5 meter staat of een droom is op lange termijn.’ (An Van den Cruyce, Manager External Communications, Branding & Digital Content P&V Group)

De baseline

Met Leef vooruit / Allons de l’avant onderstrepen we die actieve rol die een verzekeraar vandaag kan spelen. We zetten mensen aan om zonder angst plannen uit te voeren en voluit te leven. Want dankzij onze expertise en onze producten & services kunnen we hen helpen en beschermen. Bovendien zetten we de mensen aan ‘vooruit te leven’ op een moment dat alles ‘on hold’ staat. Qua timing konden we geen beter moment gekozen hebben.

Zolang plannen blijft maken, zijn wij er om ze te verzekeren werd geen nostalgische, melancholische campagne. Maar wel een hoopvolle, toekomstgerichte en sociaal geëngageerde campagne.

De resultaten

In totaal bereikten we méér dan 1,5 miljoen mensen dankzij een slimme combinatie van TV, OLV & Social media en méér primetime placements dan vergelijkbare commercials tijdens dezelfde periode.

De campagne werd verspreid over 7 platformen:

  • TV,
  • premium preroll OLV,
  • OLV,
  • in-stream video,
  • YouTube,
  • Facebook &
  • Instagram video.

We haalden een 90%+ completion rate in OLV. En met +50K unieke landingpage visits en een gemiddelde time on page van 1:54 minuten scoort deze awareness campagne goed op de website leefvooruit.be

dirk-1-1

WIL JE DE IMPACT VAN JE MERK VERGROTEN?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →