<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

Recordscore: 80% opening rate voor Partena Ziekenfonds.

Impactvolle lead nurturing campagne voor zwangere vrouwen en prille mama’s.

Een zwangerschap is een heel bijzondere ervaring. En tegelijk ook typisch een periode waarin vrouwen veranderen van ziekenfonds. Hoe overtuig je hen om bewust die stap te zetten? Partena Ziekenfonds begeleidde hen in elke fase, van pas zwanger tot happy new mum, samen met Dallas Antwerp. En het klikte!

80%open rate, gemiddeld gedurende de volledige campagne

En ook nog…

43 %
Gemiddelde click rate
3 ,6 x
de benchmark opening rate

De briefing

Veranderen van ziekenfonds? Tot voor kort deden weinigen dat. Maar daar is in de laatste jaren verandering in gekomen. Vandaag is er een gezonde concurrentie. Elk ziekenfonds zet zijn pluspunten in de kijker. Met name zwangere vrouwen en jonge moeders maken vaak de overstap. Hoe kon Partena Ziekenfonds hen overtuigen van de meerwaarde die ze effectief te bieden hebben?

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Het Idee

Partena Ziekenfonds ging voor een sterke lead nurturing campagne, met de juiste ‘tone of voice’, persoonlijke e-mail en relevante content, aangepast aan elke fase van de zwangerschap.

Door de doelgroep actief te informeren over hoe zij henzelf en hun partner ondersteunen via prenatale kinesitherapie, tips voor gezonde maaltijden en het geboortegeschenk. In de campagne stond een gezonde zwangerschap centraal, met preventie als rode draad.

De strategie?

Leads voeden met relevante content.

“Door via lead nurturing zwangere vrouwen te ondersteunen, zetten we hen aan het denken. Over de voordelen van hun huidige ziekenfonds én: of Partena Ziekenfonds geen beter alternatief biedt.”

Olivier De Laet, Digital Strategist bij Dallas Antwerp

Screen Shot 2017-03-02 at 15.16.56

Deliverables

Wat houdt zwangere vrouwen wakker? De start van alles werd een grondig keyword-onderzoek. Vervolgens stippelden we een geautomatiseerde lead nurturing campagne in HubSpot uit, gespreid over 39 maanden.

Digital Marketing Impact

  • Marketing Automation
  • HubSpot
  • E-mail marketing - e-newsletter
  • Blogging
  • Social media - Facebook ads
  • Lead generation
  • Google Adwords
  • SEO

Strategic Impact

  • Campagne strategie
  • Content strategie

Partena_blog_ipad

De campagnestructuur

Alles startte met een grondig keyword-onderzoek. Eerst schreven we zwangere vrouwen en prille mama’s uit de database van Partena Ziekenfonds aan via een e-newsletter. Tegelijk zorgen we voor de correcte targeting via Facebook ads. Altijd met één doel, hen doorleiden naar blogartikels over relevante thema’s, met telkens een call-to-action die hen naar een landingspagina op de website bracht met opt-in voor e-mails.

Via maandelijkse lead nurturing kregen zij een e-mail, aangepast aan de fase van de zwangerschap en verstuurd vanuit een persoonlijke naam. Na hun bevalling kozen we voor lagere e-mailfrequentie zodat de jonge moeders optimaal van hun prille geluk konden genieten.

output_qNR1cu

En de resultaten?

Deze aanpak werkte, zoveel is duidelijk. De resultaten werden nauwkeurig gemonitord. In elke fase van pas zwanger tot ‘happy new mum’ werden de e-mails niet alleen massaal geopend, maar er werd ook duchtig geklikt op links en call-to-actions. In de eerste fase van de zwangerschap bereikte de click rate zelfs historische hoogtes: 20 x de benchmark in de gezondheidssector.

“Kortom, een vruchtbare lead nurturing campagne die de pluspunten van marketing automation met HubSpot helder in de kijker zet!”

Dominique Verniers, Conversie Expert bij Dallas

dirk-1-1

WIL JE EENS PRATEN OVER EEN LEAD NURTURING CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

Poppy

Een nieuw carsharing merk lanceren en meteen ook conversie genereren, kan dat? Jazeker!

Lees meer →

Biddit

Een lanceringscampagne bij millenials van een online platform voor het kopen/verkopen met vastgoed.

Lees meer →