<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

We durfden een carrousel in vraag stellen.

Waar haalt de carrousel zijn status vandaan?

Het eerste wat opvalt op de website van Pizza Hut is de carrousel. Op bijna elke website staat er tegenwoordig zo eentje, maar weinig marketeers weten dat een carrousel nefast is voor conversie. Sliders brengen té veel boodschappen tegelijk waardoor niemand de kernboodschap onthoudt. Bovendien leiden de continu bewegende beelden af van de zaken waarop je jouw bezoekers wilt laten klikken.

101% stijging in conversieratio

4 %
gemiddeld meer gespendeerd per transactie
29 %
meer pagina's per sessie
9 ,4 %
langere sessies

Briefing

Als Pizza Hut ons op een dag vraagt om ervoor te zorgen dat de conversie op hun homepagina verhoogt, likken onze conversiespecialisten onmiddellijk hun duimen en vingers af. Spek naar onze bek zoals ze hier in Antwerpen zeggen.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

Uitgeschreven idee

Baseline

“Van analyse, usability tot design, Dallas Antwerp bewees dat ze naast inbound ook conversie specialisten zijn.”

Milan Swolf, E-commerce Manager Pizza Hut

Deze conclusies namen we mee om de homepagina te optimaliseren. Uit de theorie en enkele onderzoeken wisten we dat carrousels nefast zijn voor conversie. Daarom ontwikkelden we een homepagina zonder carrousel. Door A/B testing in Google Analytics Experiments en door Google Analytics in te zetten, konden we dit snel opzetten en de resultaten opvolgen.
Alle tools hebben we eenvoudig kunnen integreren via Google Tag Manager. Zo moet er maar één keer een interventie door developers gebeuren. Wil je nadien extra tags of bepaalde tools instellen? Dan kun je dit via de tool zelf doen. Zo hoeven marketeers niet in de code te duiken.

Wat hebben we dan exact gedaan? In plaats van een grote slider met drie verschillende boodschappen, plaatsten we een variant met twee vaste boodschappen. Deze boodschappen kregen krachtige copy en een duidelijke call-to-action. Zo wisten de hongerige bezoekers meteen waar ze hun pizza konden bestellen. Benieuwd naar de resultaten? 

Pizzahut

Digital marketing impact

  • Opsomming?

 

Het resultaat

Door de carrousel weg te nemen, boekten we al snel resultaat Na 15 dagen verhoogde de conversie met 101%. Dit komt omdat er meer kwalitatieve bezoekers uit komen. Mensen gaan meer gefocust klikken en dat zie je ook in de cijfers, want het aantal pagina’s per sessie steeg met 29% en de sessies duren bijna 10% langer. Hieruit concluderen we dat de bezoekers die uit de variant komen kwalitatiever zijn.

Dus ja: je carrousel uitschakelen brengt ook effectief iets op. Zowel de kliks, het gemiddeld aankoopbudget én het aantal pagina’s per sessie van Pizza Hut stegen aanzienlijk.

dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN CREATIEVE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →