<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

226 % meer websiteverkeer voor Planet Talent na slechts 1 jaar inbound marketing

De strijd om jong talent 

Planet Talent gelooft sterk in de meerwaarde van jong talent voor ondernemingen. Ze doen starters in ICT, sales en management groeien dankzij persoonlijke coaching, workshops en bootcamps. Met hun traineeships voor young potentials ontzorgen ze bedrijven op het vlak van coaching en rekrutering. Maar de ‘war for talent’ is een serieuze uitdaging. Planet Talent had de kennis en skills in huis, maar zocht hulp om jonge starters via hun website of sociale media kanalen te verleiden. Een rebranding met duidelijke inbound insteek drong zich op.

70leads per maand

+ 226 %
groei van website sessies
+ 228 %
groei van organische sessies
+ 200
nieuwe leads dankzij lead quiz

Briefing

Het team van Planet Talent wou zijn verhaal duidelijk en compact onder woorden brengen. Eens starters en bedrijven echter bij hen op gesprek kwamen, waren ze snel overtuigd van de meerwaarde van Planet Talent. Maar hen zover krijgen en laten geloven in het verhaal - via de website of sociale media - bleek minder evident.

Daarnaast zijn de topstarters waar Planet Talent mee werkt erg gegeerd op de arbeidsmarkt. Nu het door de GDPR niet meer zo vanzelfsprekend is om hun gegevens via de scholen te verkrijgen, was het een must om via andere manieren met de doelgroep in contact te komen.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

Veel laatstejaars en high potentials zetten goed voorbereid - na een stevige portie research - hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Het merk Planet Talent moest eerst scherpgesteld worden en vervolgens makkelijk via verschillende kanalen, zoals website en sociale media, terug te vinden zijn. Daarom gingen we resoluut voor een inbound marketing aanpak, voorafgegaan door een totale rebranding.

Om starters te overtuigen van Planet Talent als de juiste volgende stap, wilden we aantonen dat Planet Talent:

 • een echte partner is in de groei van de jonge talenten
 • tonnen expertise heeft en starters hiermee bijstaat
 • dé matchmaker van high potentials en bedrijven is

Kijk op een andere manier naar talent.

Deliverables

 

Brand impact

 • Rebranding
 • Design

 Strategic impact

 • Buyer persona's en journey
 • Merkstrategie
 • Contentstrategie

 Digital marketing impact

 • Nieuwe website
 • HubSpot implementatie
 • Marketing automation
 • Content creatie
 • Lead generation
 • Lead nurturing
 • E-mail marketing
 • Social ads
 • SEO

Hoe ging het in zijn werk?

We hebben eerst samen met de mensen van Planet Talent een make-over van het merk gedaan. Zowel op het vlak van positionering en inhoudelijke invulling, als op het vlak van stijl en design. Een nieuwe branding betekent ook een compleet nieuwe website. Aangezien we aan de slag gingen met inbound marketinglead generation en marketing automation, was de keuze voor HubSpot als tool snel gemaakt. We bouwden de nieuwe website binnen dit platform.

Nieuwe website Planet Talent

Het merkverhaal werd vertaald naar drie buyer persona’s voor topstarters en drie 
buyer persona’s voor bedrijven. Om deze doelgroepen van geschikte content te voorzien en hen op hun wenken te bedienen, voerde onze conversie expert een diepgaand keywordonderzoek uit en bouwde hij een cluster rond het keyword ‘soft skills’.


Het centrale punt binnen deze cluster? Een indrukwekkende pillar page die alle on-page SEO regeltjes moeiteloos tackelt en een bom aan informatie bevat.


Dallas_case_PT


Elke brok content, zoals de blogposts, werd voorzien van duidelijke call-to-action buttons die de bezoekers naar verschillende landingspagina’s brachten. Wat is er in de aanbieding? Een e-book rond LinkedIn Recruitment, een sollicitatiegids en een e-book over cultural fit. Elke downloadable kreeg een bijhorende flow en lead nurturing traject.
 
Lead generation
speelt ook een rol in ons plan van aanpak. We ontwikkelden drie soft skill quizzes, waarbij de deelnemer op basis van zijn/haar resultaat in een gepersonaliseerde flow belandt. Bovendien hebben we ook meteen de chatbotmodule van HubSpot uitgetest. We ontwikkelden een mini-variant die openklapt op de pillar page.

 PlanetTalent_CO_culturefit2

 

Wil je zelf eens jouw soft skills testen? Dat kan hier.

Of praat eens met Talent Detector, de chatbot van Planet Talent.

Chatbot Planet Talent

 

Het resultaat

Onze vernieuwde contentstrategie met een focus op specifieke topic clusters miste zijn doel niet. We klokten af op een groei van 226% voor de websitesessies in het algemeen en 228% voor de organische sessies in het bijzonder. Voor we met inbound marketing van start gingen, scoorde Planet Talent gemiddeld 2 leads per maand. Dankzij onze aanpak staat het gemiddeld aantal leads per maand op 70.

Naast de bovenstaande meetbare resultaten heeft onze samenwerking met Planet Talent ook op andere vlakken gescoord. Het doelpubliek van jonge talenten heeft nu een duidelijker beeld van wat Planet Talent inhoudt. Al blijft de positionering een aandachtspunt. Planet Talent heeft geen doorsnee recruiters in dienst, hun aanbod gaat veel ruimer. Het zal daarom de kunst zijn om deze boodschap in alle beschikbare content te blijven verspreiden. 

“Dallas heeft heel goed begrepen waar het Planet Talent DNA voor staat. Ze zijn erin geslaagd onze nieuwe branding een zeer professionele uitstraling te geven, zonder het speelse karakter te verliezen. De rebranding versterkt niet alleen de uitstraling van Planet Talent, maar ook onze visie.”

Margo Geleyn, Content Manager bij Planet Talent

dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN IMPACTVOLLE INBOUND AANPAK?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →