<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

Stichting tegen Kanker: anderhalf miljoen mensen bereikt

Vragen over kanker? Nu weten veel mensen waar ze terecht kunnen.

Iedereen die geconfronteerd wordt met kanker heeft vragen. Veel vragen. Dankzij het Kankerinfo-platform dat bereikbaar is via een hulplijn en een website kan je hiervoor terecht bij Stichting tegen Kanker. Dallas zorgde er mee voor dat veel mensen dit voortaan weten.

+ 1,4 miljoen mensen bereikt (= 3x target)

+ 25000
Facebook interacties
2 ,58%
Click-Trough Rate
Significante stijging
oproepen en traffic website

Briefing

Iedereen die geconfronteerd wordt met kanker zit met veel vragen. Het is niet altijd duidelijk waar men hiermee terecht kan. Met deze campagne wilde Stichting tegen Kanker dé referentie zijn voor alle info over kanker en een volwaardige, gespecialiseerde gesprekspartner voor mensen die zelf kanker hebben of ermee te maken krijgen.

Op het Kankerinfo-platform dat zowel telefonisch (0800 15 802) als via de website kanker.be/info bereikbaar is, kan iedereen terecht met vragen rond kanker.

Met deze campagne wilde Stichting tegen Kanker met name:

  • meer awareness creëren over de Kankerinfo-hulplijn
  • zoveel mogelijk bezoekers op de website van de hulplijn krijgen 
  • het nieuwe telefoonnummer breed communiceren


Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

Dallas koos voor een duidelijke, eerlijke campagne rond het Kankerinfo-telefoonnummer. Samen met de klant stelden we een lijst met veelgestelde vragen op. In elke vraag werden de cijfers van het telefoonnummer verwerkt. 

Deliverables

De campagne werd online én offline versterkt. Ook via televisie, kranten en magazines werden Vlamingen en Walen aangesproken. De tv-spot vormde de basis voor de campagne. Hierin stellen personages hun vragen over kanker. Aan het eind komen ze samen en vormen ze het Kankerinfo-nummer 0800 15 802. De personages kwamen terug in de Facebook-campagne. Door real-time opvolging en doorgedreven targeting slaagden we erin een groot publiek te bereiken én te activeren.

Brand impact:

  • Tv-commercials
  • Brochures
  • Magazines

Digital marketing impact:

  • Social media

Strategic impact:

  • Social media strategie

“Wij zijn erg tevreden met het eindresultaat. Proficiat aan het hele Dallas Antwerp-team dat hieraan meegewerkt heeft!”

Martine Keuppens, Stichting tegen Kanker

video

 

Het resultaat

Via Facebook bereikten we meer dan 1,4 miljoen mensen, dat zijn er drie keer meer dan vooropgesteld als realistische target. Er werd in verhouding ook goed gereageerd, met ruim
25.000 Facebook interacties. We noteerden een hoge doorklik-ratio van 2,58% en een voelbare stijging van het aantal telefonische oproepen via de Hulplijn en bezoeken aan de website.

dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN CREATIEVE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →