<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

Leads stromen binnen bij weekblad Story

Nieuwe abonnees voor een magazine? Dallas bewijst dat het kan.

Abonnees werven: een grote uitdaging, zeker voor een gedrukt weekblad. Story deed hiervoor een beroep op Dallas dat de grote middelen inschakelde: een ‘hot’ campagne met Lesley-Ann Poppe.

401unieke liefdesbrieven voor Lesley-Ann

+ 650000
personen zagen de Facebookcampagne
20000
kandidaten meldden zich aan
Bijna 5 %
conversie

Briefing

Voor magazines zoals Story is de groei van het marktaandeel een constante uitdaging. Hoe konden ze nieuwe leads genereren? Dallas nam met plezier de handschoen op om van Story ‘the talk of the town’ te maken bij bestaande fans én vele anderen.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

Lesley-Ann Poppe zoekt de ideale man. Niet via een traditionele tv-show, maar wél via digitale media. Op een eigen blog, binnen het Story-universum, stonden de kandidaten te drummen om hun liefde te verklaren. En de leads? Die stroomden binnen. Kortom: 

Lesley-Ann zoekt de ideale man. En Story vindt de leads.

 

Deliverables

De zoektocht naar de ideale man wordt op gang getrapt met een video en is te volgen in het Story Magazine en op een speciale blog. Bijna dagelijks publiceert Lesley-Ann of een jurylid een persoonlijke update. Soms zelfs exclusieve content. In Story Magazine komt elke week een ‘the best of’. Zo geniet ook de offline Story-lezer van de zoektocht. Al snel springt de Vlaamse pers erbovenop en haalt Lesley-Ann alle voorpagina’s. Meer dan 2.000 mannen stellen zich kandidaat, 401 schrijven een liefdesbrief. De beste kandidaten worden geselecteerd voor een speeddate. Met real-time content, blogs en video’s is dit een interactieve variant van een klassiek televisieformat.

longform-kinepolis

Brand impact:

  • Online video's
  • Magazine

Digital marketing impact:

  • Blogging
  • Lead generation
  • Facebook advertising

Strategic impact:

  • Social media strategie

“Met deze case tonen we dat inbound marketing en offline perfect samenleven. Bovendien slagen we erin om met een geoptimaliseerde Facebook-strategie en een minimaal budget een enorm bereik te realiseren.”

Stijn Gansemans, Creative Partner Dallas

Liefdesbrief voor Lesley-Ann

Het resultaat

Naar televisienormen belandde deze campagne in de top 10 van de kijkcijfers.

Meer dan 650.000 personen zagen de campagne op Facebook. Daarvan meldden zich 2.000 kandidaten aan. 401 onder hen waagden zich aan een unieke liefdesbrief voor Lesley-Ann Poppe. De conversiescore lag hoog: bijna 5%.

dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN CREATIEVE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →