+1.000 deelnemers aan
‘De Val van 25.000 euro’
van Story

Meerverkoop voor een weekblad komt niet uit de lucht vallen. Of toch?

Een weekblad moet permanent in de belangstelling komen en nieuwe lezers aantrekken om de verkoop op peil te houden. Story schakelde Dallas in om rond ‘De Val van 1 Miljoen’ van VIER een stuntcampagne te bouwen.

1108
deelnemers aan de actie
Bijna 260000
Story's verkocht
Lange rijen
rond de stand
video

Briefing

In het najaar van 2013 bracht VIER een nieuw programma op tv: De Val van 1 Miljoen. Story sponsorde dit en wou dat graag in de verf zetten met een actie. Die moest er ook voor zorgen dat de verkoopcijfers van het weekblad de hoogte zouden ingaan.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

Twee weken voor de actie konden lezers een bon uit Story knippen. In het magazine werd uitgelegd dat ze deze bon moesten meenemen naar Antwerpen-Centraal om kans te maken op € 2.500. Daar hadden we in de grote hal een constructie van 4 hokjes neergepoot. Daarboven bewoog een koffer met € 2.500. In ruil voor de bon mochten de deelnemers gedurende een minuut in een hokje plaatsnemen. Op tien willekeurige momenten liet de koffer zijn inhoud vallen en was de inzittende in één klap € 2.500 rijker.

Het startschot werd gegeven door Evy Gruyaert, die ook ‘De val van 1 miljoen’ op VIER presenteerde. Vervolgens nam Showbizz Bart over. Tussendoor kwamen schlagerzangers optreden voor de sfeer.

Strategie

Om mee te dingen moesten mensen een speciale Story-bon afgeven. Die bon konden ze 2 weken lang vinden in het magazine, waardoor de verkoop gestimuleerd werd. Door de actie op een goed zichtbare plaats uit te voeren en de deelnemers zelf het tv- programma te laten beleven, creëerden we een unieke ervaring met het merk Story.

Brand impact:

  • Sponsoring
  • Tv
  • Magazine activatie
  • Stunt
  • Brand experience

“Ik sta gewoon te daveren. Mijn man gaat dat nooit geloven!”

Een van de winnaars

val2


Het resultaat

In totaal namen 1.108 personen deel aan de actie. Aan onze stand in Antwerpen-Centraal stonden lange rijen wachtenden voor dé Story-experience van het jaar. En er gingen bijna 260.000 Story’s over de toonbank. Opdracht volbracht.

dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN CREATIEVE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →