<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

Van #tijdelijkwerkloos naar #tijdelijkinzetbaar.

Hoe je van een nadeel een voordeel kan maken.

Dat de coronacrisis als een scudraket ons bureau binnenvloog in maart 2020, hoeft geen inleiding. Samen met zowat álle andere agencies uit de sector voelden we de impact vanaf dag 1. Aldus zetten ook wij werknemers noodgedwongen in tijdelijke werkloosheid.

Maar zoals met elke crisis waren er ook nu twee manieren om daarnaar te kijken. Want ‘tijdelijk werkloos’ impliceert dat je ook ‘tijdelijk inzetbaar’ bent. Daarom lanceerden we op 1 april tijdelijkinzetbaar.be, een goodwill-actie waarbij een aantal skills van het agency zich belangeloos inzetten voor organisaties en bedrijven die doorgaans geen toegang hebben tot professionele marcom-hulp. Het resultaat? Ook een scudraket…

+150.000impressies via LinkedIn en Facebook

+60
aanvragen binnen 1 week
3
andere agencies sprongen op kar
PR
in De Tijd en op Radio 1
video

 

Doelstelling

Helpen. Omdat het kon. En omdat we vonden dat het moest. Immers, wanneer je kan terugvallen op een vangnet van tijdelijke werkloosheid dan mag je ook iets teruggeven, vonden we. We mikten echter wel op een specifieke doelgroep: bedrijven en organisaties die een rechtstreekse impact voelden van de coronacrisis én die doorgaans geen toegang hebben tot professionele hulp van een communicatiebureau.

 

Schermafbeelding 2020-04-09 om 23.10.34

 

De campagne

If everybody zigs, you zag. Op het moment dat iedereen op de rem ging staan, probeerden wij van dat nadeel juist een voordeel te maken en kwamen we met een verrassende boodschap. #tijdelijkinzetbaar werd een b-to-b campagne die meteen opgepikt werd.

PROJECT 1_final edit 1920x1080-1

 

Op 1 april lanceerden we onze activatie met een homemade video, letterlijk dan, want de collega’s namen elk hun deel van de tekst thuis op, via de camera. Ons videoteam maakte er dan een leuke montage van. Via paid social media posts op LinkedIn en Facebook bereikten we meteen de juiste doelgroep met videoteasers en de full length video die we in A/B test gebruikten. Een strategie die we wel vaker toepassen omdat je de creaties snel meetbaar tegenover mekaar kan testen. Dan kan je beslissen welke creatie je nog méér kan ondersteunen.  Vakpers en reguliere pers sprongen meteen bij en zorgden voor extra lawaai.

sven

De video’s klikten door naar de landingspage tijdelijkinzetbaar.be waar kandidaten hun data konden achterlaten en hun probleem kenbaar konden maken. Méér dan 50 aanvragen binnen de eerste week, nog 10 extra die ons bereikten via andere kanalen zelfs toen we de landingspage hadden stopgezet. Uit alle aanvragen kozen we 3 relevante vragen. CAW Antwerpen, Davidsfonds en Geschiedenis voor Herbeginners waren de organisaties die we geholpen hebben met concrete ideeën en een plan van aanpak. Alle aanvragers zaten meteen ook in een nurture mailflow. De ‘winnaars’ contacteerden we persoonlijk. Alle anderen kregen een follow-up mailcampagne met handige tips & tricks om hun uitdaging toch aan te vatten en met interessante blogcontent rond relevante topics, op maat van hun specifieke uitdaging. Zo hebben we getracht toch iedereen op weg te zetten naar oplossingen.

emailflow_blogs

Wat we nooit hadden verwacht, is dat er ook zoveel positieve respons kwam uit de b-to-b marcom. Er dienden zich zelfs 3 andere agencies aan die extra hulp wilden bieden zodat we nog méér organisaties konden helpen. Met Invisible Puppy, Sprints & Sneakers en Make Out (partneragencies uit ons &KOO netwerk koo.be) kregen we er 3 ‘partners in time’ bij en werden dus nog 3 extra organisaties verder geholpen.

Het resultaat

De 'Thank you'-page met de video werd 3589 keer bekeken. De kijkers bleven relatief lang op die pagina, gemiddeld ruim 4 minuten. De kortere pre-rolls die op YouTube werden gepost, werden in totaal 14.456 keer vertoond, de superkorte teasers van de YouTube bumper campagne scoorde 18.483 zichtbare vertoningen. En dit allemaal tijdens één campagneweek. In die periode meldden zich 58 nieuwe leads aan. De reacties waren in elk geval overwegend (heel) positief.

dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN IMPACTVOLLE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →