Ga voor succes op lange termijn met een duurzame contentstrategie

Get Started

Maak je doelgroep content met jouw content.

Is je merkstrategie bepaald? Dan is de beurt aan je content strategie. Hoe deel je je merkverhaal met je doelgroep, en via welke kanalen? Met welke content kan je je buyer persona’s entertainen en overtuigen? Hebben jouw prospects vragen die jij vanuit je expertise begrijpelijk wil beantwoorden? Gaat aan de aankoop van jouw product een lang beslissingsproces vooraf? Hier helpen geen quick fixes, maar een goed onderbouwd en gestoffeerd content plan. Geef je toekomstige klanten de info die zij nodig hebben, wanneer en hoe zij dat willen. Simpel, niet?

sven_800x800kopie

“Zonder strategie werp je je content vaak in de bodemloze put van content die op het internet is.”

Sven Van Herck, Content Manager bij Dallas Antwerp.

Wat kunnen we voor je doen?

icon-openbook

Content marketing strategie

Ook content marketing staat of valt met de juiste strategie. Welke boodschap deel je via welk kanaal? Hoe speel je in op de eigen-aardigheden van elk medium? Welke focus leg je waar? En hoe creëer je binnen die verscheidenheid toch één sterke synergie? Met die strategische onderbouw draagt je content effectief bij tot de waarde van je merk.
icon-copy

Inbound content strategie

Buyer persona’s zijn dé basis voor een impactvolle inbound strategie. Wie wil je aantrekken? Met welke boodschap zal hen triggeren? Hoe zorg je ervoor dat ze jou snel vinden (SEO)? Op welke keywords trek je hen mee? Belangrijk is de fase van de ‘journey’ waarin elk van hen zich bevindt. Ook de distributiestrategie (wat deel je waar en wanneer?) speelt een hoofdrol.

Via een slimme clustervorming haken alle verhalen in elkaar en leiden zij de leads naar de juiste call-to-actions.

Let wel. Een inbound content strategie is een werk van lange adem en voortdurend bijsturen. Vanuit dit perspectief bepaal je de juiste doelstellingen en KPI’s.

icon-books

Wat als je al over veel content beschikt?

Je hoeft niet telkens opnieuw het warm water uit te vinden. Bestaande content kan geoptimaliseerd worden (op basis van rapportering) en gerecycled. No content to waste!
icon-social

Social media content strategie

Welke boodschappen zet je op social media? Hoe anders ‘praat’ je op Facebook, LinkedIn, Instagram? Hoe zorg je voor een goede afwisseling? Hoe neem je je consument mee in een stroom van entertainment en info terwijl je hem ‘nurturet’ en af & toe een streepje merkcommunicatie meegeeft? Die bijzondere mix wordt vastgelegd in de content calendar. Dé leidraad voor je totale social media communicatie.

 

Hoe pakken we het aan?

1/ Analyse van de merkstrategie

Voor het bepalen van je content strategie vertrekken we van een analyse van je merkstrategie en je uitdagingen. Welk verhaal wil je kwijt aan wie - en waarom?

 
Servicepagina_Contentstrategie_waarkneltschoentje
Contentstrategie_kanalen

2/ De communicatiekanalen

Wat wil je precies bereiken? Van daaruit lichten we je huidige communicatie door en de kanalen die daarvoor al gebruikt worden. Zijn er ook andere - en betere? Moet het roer resoluut om?

3/ Een uitgewerkt contentplan

Vertrekkend vanuit jouw buyer persona’s en de ‘journey’ werken we vervolgens een content plan uit waarop het pad naar jouw doel uitgestippeld staat.

 
Contentstrategie_doelenbereiken
dirk-1-1

WIL JE EENS BABBELEN OVER JE CONTENTSTRATEGIE?

Boek een call met Dirk

Wie haalt voor jou het onderste uit de kan? 

row.name2

Copywriter

Een creatieve blogpost, een informatieve webpagina, een inventieve social media post of een boeiend eBook: onze copywriter schudt ze in geen tijd - én foutloos - uit de mouw. De on-page SEO-regels kan hij/zij uit het hoofd debiteren, maar het doelpubliek wordt nooit vergeten. We schrijven voor mensen, niet voor zoekmachines.

row.name

Digital Strategist

Geen vraagstuk te moeilijk voor de digitaal strateeg. Hij zet de lijnen uit om jouw marketingdoelstellingen te halen. De strateeg tekent het ‘grotere verhaal’ uit en leidt de teamleden doorheen het volledige traject.

Creative 2

Creative

Geef een creative een duidelijke briefing in handen en wait for the magic to happen. Een originele campagne, een inspirerende brainstorm, een knallende slogan of impactvolle copy: jij vraagt, hij draait.

De impact van content strategie bij onze klanten.

GMAN

Een inbound strategie met hoge conversierate.

CONNECTIONS

Een campagne die doet dromen.

Cornet

Een allround content- en merkstrategie.

Meer leads voor GMAN dankzij inbound marketing.

Hoe kan je de goede offline reputatie van een bedrijf vertalen naar een sterk online merk? Een frisse website, slimme marketing automation en steengoede content zijn het antwoord.

Lees meer →

gman_600x400

Book & Pay van Connections: reizigers inspireren i.p.v. te irriteren.

Januari is hét moment voor touroperator Connections om reizigers te overtuigen. We kaapten proactief het beslissingsproces en bezorgden reizigers een gepersonaliseerde, inspirerende reisvideo van hun droombestemming.

Lees meer →

Connections_vroegboek_600x400

Het succes van CORNET smaakt naar meer.

Dankzij een slimme strategie laat dit jonge biermerk zich meteen gelden op de verzadigde markt van de sterke blonde bieren.

Lees meer →

Cornet_600x400

LEES HIER WAT ONS TEAM TE VERTELLEN HEEFT