Creatieve concepten met impact op je publiek én je resultaten

Creativiteit is het middel, niet het doel.


Wauw, wat een origineel filmpje! Amai, die campagne was gedurfd! Een creatief zou liegen mocht hij zeggen het niet warm te krijgen van deze woorden. Maar er is meer, veel meer. Wat ben je met deze feedback als je campagne een losse flodder is en geen resultaten haalt? Je moet creatieve ideeën durven challengen op de resultaten die ze wel of niet opleveren nadien. Anders is het verloren energie.

Moos_POPPY

“Wij waren op zoek naar een creatief agency dat conversiegericht denkt. Dallas heeft bewezen dat ze die conversie effectief mee kunnen realiseren.”

Moos Tits, CMO & co-founder Poppy.

Het team van Poppy vroeg aan Dallas om hun carsharing merk te lanceren. Meteen kaartte Dallas ook de conversie aan, lees: zoveel mogelijk downloads van de app. Van social media ads tot een gigantische blowUP banner van 38 meter aan het Antwerpse Koninklijk Museum voor Schone Kunsten met dat ene doel voor ogen. En of we dat doel bereikt hebben!

Bekijk hier de Poppy case 

12000
downloads en registraties in 8 weken tijd
Alle KPI'S gehaald
in 2 weken tijd

Hoe kunnen we dat ook voor jou doen?

icon-calendar

Lange termijn

We dokteren op basis van de merkpositionering een crossmediaal creatief concept uit dat gedurende een lange periode - lengte afhankelijk van wat jij nodig hebt - de rode draad is voor alle communicatie over jouw merk. Geen one shot, maar een creatieve identiteit waar je jaren op kan bouwen.
rakket

Ad hoc

Kort en krachtig alle aandacht naar je toe trekken? Check! Onze creatieven helpen je met plezier een compact, impactvol concept uit te tekenen om eenmalig te scoren.

 

Hoe pakken we het aan?

1/ Briefing

Een succesvol concept staat of valt met een ijzersterke strategie en duidelijke positionering. In deze fase tekenen onze strategen en creative director het raamwerk uit en wordt dit eerst door jou gevalideerd.

briefing
brainstorms

2/ Brainstorms

Op basis van de briefing vinden de brainstorms plaats. Afhankelijk van het project kan het aantal en hun omvang variëren. Wat is essentieel? Voldoende tijd. Creativiteit kan niet geforceerd worden, er is ruimte nodig om te falen en opnieuw te beginnen. We betrekken er bovendien ook andere profielen binnen Dallas Antwerp bij. Want wie zegt dat creatief zijn enkel het voorrecht is van de creatives in een bureau?

Lees meer 

3/ Uitwerking

Gaat het om een lange termijn concept, dan is het belangrijk om het geselecteerde idee uit de brainstorms verder uit te werken. Vliegt het ver genoeg? Het idee wordt verfijnd volgens de verschillende mediumtypes: van filmpje tot social media post. Ook voor de ad hoc concepten is het belangrijk om het op voorhand al tastbaar te maken.

Ontdek de cases →

uitwerking
presentatieenfeedback

4/ Presentatie & feedback

Het creatief concept en de uitwerking ervan wordt voorgesteld en aan een stevige feedbackronde onderworpen. Indien nodig kan er bijgestuurd worden. Misschien is er zelfs een complete ommezwaai nodig? Work until it works. Van zodra het creatieve concept wordt afgeklopt, kan alles in productie gaan.

dirk_800x800

WIL JE DE IMPACT VAN JE CREATIEVE CONCEPTEN VERGROTEN?

Boek een call met Dirk

Wie haalt voor jou het onderste uit de kan? 

Stijn Gansemans

Creative Director

De creative director begeleidt en valideert elk creatief concept dat bij Dallas Antwerp de deur uitgaat. Hij tilt zijn team naar een hoger niveau en daagt hen uit om niet voor de makkelijke weg te kiezen. Geen idee is te gek, als het maar tot resultaten leidt.

row.name

Content & Project Manager

De CPM is je rechtstreekse lijn met Dallas Antwerp. Hij/zij trekt elk project en weet alles over het budget, de planning én strakke timings. De CPM bepaalt de content calendar, delegeert de uitwerking ervan én bewaakt het feedbackproces met de klant.

row.name2

Creative

Geef een creative een duidelijke briefing in handen en wait for the magic to happen. Een originele campagne, een inspirerende brainstorm, een knallende slogan of impactvolle copy: jij vraagt, hij draait.

De impact van creatieve concepten bij onze klanten.

Bicky

Een productcampagne die viraal ging

Kom op tegen Kanker

Een sensibiliseringscampagne voor rokende ouders.

Stichting tegen kanker

Een huidkankercampagne met reële impact.

Bicky Royal: niet voor tere zieltjes

Bicky gaf zijn Bicky Royal burger een kick-ass start met een gedurfde, wereldwijd opgemerkte campagne. Een man en een baby…

Lees meer →

Bicky_meerman_600x400

"Binnen roken is nooit oké”

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

Kotk_BinnenRoken_600x400

Stichting tegen Kanker waarschuwt 280.000 mensen

Hoe creëer je een sensibiliseringscampagne met reële impact? Voor Stichting tegen Kanker zette Dallas Spraywatch in tegen huidkanker.

Lees meer →

Stk_spraywatch_600x400

LEES HIER WAT ONS TEAM TE VERTELLEN HEEFT