SEO-audit nodig? Waarom stijgt je traffic via Google niet?

Je steekt heel wat tijd in je website, maar je organic traffic stijgt niet?

 

1. Je hebt er alles aan gedaan om te scoren voor de cruciale keywords binnen jouw business. Of dat denk je toch. Je hebt geen idee waarom je ranking in de zoekresultaten maar niet wil stijgen.

2. Momenteel werk je aan een nieuwe website. Je wil er zeker van zijn dat alles wat je op SEO-vlak goed deed, wordt meegenomen naar de nieuwe website. En dat alle problemen met je huidige website worden voorkomen in de nieuwe.

Een SEO-audit is het antwoord op deze twee vraagstukken.

Eenvoudige tips kunnen een groot verschil maken in de zoekresultaten

 

seo audit ministerie van onderwijs

“Dankzij de SEO-optimalisaties zien we niet enkel meer eenmalige bezoekers, het aantal terugkerende bezoekers stijgt ook.”

Bram Faems, Hoofd User Experience bij lerarennetwerk KlasCement, Ministerie van Onderwijs.

De verantwoordelijken van KlasCement, een project van het Departement Onderwijs en Vorming, klopten bij Dallas Antwerp aan om hun volledige website aan een grondige SEO-audit te onderwerpen. We gaven niet enkel on-page SEO advies en aanbevelingen voor de herwerking van hun navigatie, we schotelden hen ook - voor bezoekers onzichtbare - technische optimalisaties voor. Het organisch verkeer schoot de hoogte in, het aantal vaste gebruikers steeg én ze verzilverden een nummer 1-plaats voor hun belangrijkste keyword ‘lesmateriaal’.

80% meer organisch verkeer

in 2018 (vgl met 2017)

1ste plaats in Google

na twee maanden voor ‘lesmateriaal’

Hoe zorgt een SEO-audit voor meer traffic naar je website?

strategische seo audit

Strategische SEO-audit

Met welke keywords wil je scoren? Wat is je positie ten opzichte van de concurrentie? En gebruik je momenteel de juiste content formats? Deze audit dient als basis voor een SEO- en content strategie.
technische seo audit

Technische SEO

We brengen het technische verhaal van je website in kaart. Heb je alle best practices gevolgd? We nemen er ook de Google webmaster richtlijnen even bij.
content seo audit

Content SEO-audit

We bekijken of je nauwgezet alle on-page SEO-regels volgt. Maar we vertellen je ook of je content niet als ‘spam’ wordt ervaren door Google. Je schrijft voor mensen en niet voor zoekmachines.
ux en navigatie audit

UX- en navigatie-audit

Niet alleen de inhoud van je website telt, de gebruikservaring speelt ook een bepalende rol. Is het aangenaam voor de bezoeker om doorheen je website te scrollen? Hoe scoren je pagina’s op gebruiksvriendelijkheid? Is het eenvoudig om te navigeren naar relevante pagina’s op jouw website of naar andere websites?
audit van de strategische pagina's

Audit van de strategische pagina's

De hoofdrolspelers in een blockbuster zijn heel vaak de reden waarom het publiek naar de filmzaal trekt. Dit geldt ook voor jouw website. Een aantal pagina’s met daarop je centrale topics zijn verantwoordelijk voor het meeste verkeer naar je website. Deze webpagina’s nemen we in detail onder de loep.
icon-graphics

Site analytics audit

Het gedrag van je websitebezoekers is voor ons een schat aan informatie. We overlopen enkele belangrijke metrics om de kwaliteit van je content te meten: time-on-page, stijging van organic traffic, aantal bezochte pagina’s per sessie en de bounce rate.
icon-link

Backlink profiel audit

Backlinking heeft een enorme impact op je plaats in de zoekresultaten. We achterhalen hoeveel websites naar jouw pagina’s linken én welke kwaliteit deze backlinks hebben. We stippelen ook een aanpak uit om extra links te scoren.
social media audit voor seo

Social media audit

Sociale media zijn overal, ze prijken ook op het lijstje van Google als bepalend voor je ranking. Is er voldoende interlinking tussen je website en de sociale media profielen? Vertonen je volgers voldoende engagement? En kunnen je volgers rekenen op een continue stroom aan berichten?

 

Hoe pakken we het aan?

1/ Research

We verzamelen alle input die we nodig hebben om de SEO-audit tot een goed einde te brengen. Je geeft ons toegang tot Google Analytics en de Google Search Console van je website. Daarnaast bezorg je ons ook de keywords waarvoor je een toppositie wilt bemachtigen in Google.

seo audit bestellen
website audit voor SEO

2/ Analyse

Al deze informatie wordt aan een grondige analyse onderworpen. We documenteren de volledige audit in een uitgebreid rapport. Voor elk probleem dat we blootleggen, leggen we meteen enkele actiepunten op tafel.

3/ Presentatie

Tijdens een meeting presenteren we de audit en overlopen we alle cruciale actiepunten. Maar hier blijft het niet bij: we bespreken meteen de vervolgstappen om impact te hebben op jouw marketingdoelstellingen.

presentatie van de SEO audit
dirk_800x800

WIL JE EENS BABBELEN OVER EEN SEO-AUDIT?

Boek een call met Dirk

Wie haalt voor jou het onderste uit de kan? 

row.name

Content & Project Manager

De CPM is je rechtstreekse lijn met Dallas Antwerp. Hij/zij trekt elk project en weet alles over het budget, de planning én strakke timings. De CPM bepaalt de content calendar, delegeert de uitwerking ervan én bewaakt het feedbackproces met de klant.

row.name2

Digital Strategist

Geen vraagstuk te moeilijk voor de digitaal strateeg. Hij zet de lijnen uit om jouw marketingdoelstellingen te halen. De strateeg tekent het ‘grotere verhaal’ uit en leidt de teamleden doorheen het volledige traject.

Conversie Expert 1

Inbound Expert

De inbound expert zet alles op alles om jouw marketingdoelstellingen te halen. Hij bepaalt de slimste SEO-strategie en combineert deze met paid search indien nodig, implementeert marketing automation en identificeert nieuwe conversie-experimenten.

DE IMPACT VAN SEO AUDITING BIJ ONZE KLANTEN.

SEO-teksten schrijven

Eerst voor mensen, dan voor zoekmachines.

Dallas inbound marketing

Een inbound strategie om onszelf op de kaart te zetten.

GMAN

Een inbound strategie met hoge conversierate.

SEO-teksten schrijven: waarop moet je letten?

SEO copywriting is geen ruimtevaarttechnologie. Je moet wel genoeg voorbereiding treffen. Anders blijf je op de onvindbare pagina’s van zoekmachines.

Lees meer →

seotekstenschrijven

3 x meer gekwalificeerde leads via dallas.be.

Als agentschap zelf de impact waarmaken die je aan je klanten belooft. Dat deden we dankzij onze inbound strategie.

Lees meer →

dallasinbound_600x400

Meer leads voor GMAN dankzij inbound marketing.

Hoe kan je de goede offline reputatie van een bedrijf vertalen naar een sterk online merk? Een frisse website, slimme marketing automation en steengoede content zijn het antwoord.

Lees meer →

gman_600x400

LEES HIER WAT ONS TEAM TE VERTELLEN HEEFT